Cadeautip: Olie en azijn van Foodelicious

Hoewel ik natuurlijk al langer af wist van het bestaan van Foodelicious, maakte ik op de Vakbeurs Foodspecialiteiten pas echt kennis met Herman en zijn fantastische producten. Foodelicious is naast een webshop ook een fysieke winkel in Rotterdam en biedt een geweldig assortiment aan lekkernijen en cadeaupakketten. Alles is geweldig maar als cadeautip voor de feestdagen wil ik jullie heel graag iets meer over de olie en azijn van Foodelicious vertellen want dat assortiment is reuze.

Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was de stand van Foodelicious niet over het hoofd te zien. De prachtige flessen oliën en azijnen in alle mogelijke kleuren en smaken vielen maar wat op tussen de rest van de stands en uiteraard moesten we even komen kijken (en proeven!). In veel huishoudens wordt olie vooral gezien als iets om in te bakken en wordt azijn enkel gebruikt voor salades. Zo ontzettend zonde want een goede smaakvolle olie of azijn kan enorm veel diepgang geven aan een gerecht.

Oliën
Hoewel Foodelicious ook olijfolie in het assortiment heeft, heeft de shop ook prachtige exemplaren die geperst zijn uit licht geroosterde noten, een topkwaliteit truffelolie en een frisse citroenolie die geperst wordt op Sicilië. De oliën worden verkocht in flessen van 225 milliliter en verschillen in prijs. Het liefst zou ik ze allemaal aan je laten zien, maar hieronder een kleine impressie van het aanbod:

 • Thaise basilicumolie – € 7,95
 • Clementine olie – € 7,95
 • Truffelolie Bianco* –  € 17,50
 • Druivenpit-olie – € 4,95
 • Hazelnootolie – € 9,95
 • Pecannootolie – € 9,95

*Over truffelolie wordt vaak gezegd dat het absoluut niet naar truffel smaakt en dat een dergelijke olie vaak nauwelijks truffel bevat. Gelukkig kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat dit niet het geval is bij de truffelolie van Foodelicious. Deze olie wordt namelijk gemaakt door witte truffel in olijfolie te laten liggen. De truffel zorgt voor de typerende aardse smaak, hier zijn geen chemische toevoegingen voor nodig. De truffelolie is heerlijk om een eenvoudig pastagerecht mee op te krikken.

olie en azijn van foodelicious feat

Azijn
Azijn is een geweldige toevoeging aan veel verschillende gerechten. Bij een ieder wel bekend is de Balsamico-azijn die we veelvuldig terugzien in de webshop en ook de witte-wijnazijn doet vast wel een belletje rinkelen. Maar Foodelicious heeft nog veel meer varianten, vooral fruitazijnen. Deze worden gemaakt van vers fruit, zijn puur, eerlijk en waanzinnig lekker. De stroperige vijgen-dadel azijn is geschikt om een salade met geitenkaas op te krikken en de friszure mango-azijn is heerlijk over een fruitsalade. Ook de azijnen komen in flessen van 225 milliliter en verschillen tevens in prijs. Ik zette mijn favorieten voor je op een rij:

 • Champagne-saffraan azijn – € 7,95
 • Vijgen-dadel azijn – € 7,95
 • Kweepeer azijn – € 9,95
 • Tomatenazijn – € 7,75
 • Witte wijn azijn van Pinot Grigio – € 4,95
 • Mango-azijn – € 7,95

Dankzij de leuke verpakkingen, de betaalbare prijzen en de fantastische smaken zijn de olie en azijn van Foodelicious onwijs leuk om cadeau te doen maar natuurlijk ook om te krijgen. Niet alleen kunnen ze gerechten net die extra kick geven die ze soms nodig hebben, de flessen staan ook nog eens leuk op het keukenkastje.

Alle bovengenoemde producten zijn verkrijgbaar in de Foodelicious webshop. Het assortiment in de winkel is nog vele malen groter, deze vind je aan de Mariniersweg 47 in Rotterdam.

Join the Conversation

 1. Miranda says:

  Leuke cadeautip! Mijn schoonvader is bijna jarig en dol op koken! Van zo’n cadeau wordt hij vast blij! :-)

 2. Con leche says:

  Hele leuke kadotip, zeker nu met de feestdagen! Ik ga snel eens kijken in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close