Cadeautip: 68 onmisbare basisrecepten

Ik vind dat uitgevers maar eens moeten stoppen met het uitbrengen van geweldige boeken want mijn favorieten lijst wordt langer en langer en langer… Onlangs heb ik een flinke stapel kookboeken weggedaan maar langzaamaan wordt dat alweer ingehaald door nieuwe kookboeken die erbij komen. De cadeautip die ik je vandaag mee wil geven betreft wederom een kookboek maar wel eentje die anders is dan gewend zijn. Dit boek heeft meer iets weg van een leesboek want we vinden vooral véél tekst en geen foto’s. Niet iets waar ik normaal dol op ben maar deze… deze is fantastisch. Ik heb het over 68 onmisbare basisrecepten voor elke kok van Felicity Cloake. En eerlijk? Dit boek zou direct in je digitale winkelmandje moeten belanden.

Felicity Cloake is sinds jaar en dag al journaliste voor The Guardian, een Engels dagblad waarin ze verantwoordelijk is voor de briljante rubriek ‘The Perfect…’. In deze rubriek test ze diverse recepten van verschillende koks en uit al deze recepten stelt ze één perfect recept samen. In het boek 68 onmisbare basisrecepten voor elke kok deelt Cloake haar favoriete perfecte recepten. Denk aan het perfect gekookte ei, de perfecte bernaisesaus, de perfect gekookte rijst en nog veel meer.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind zijn de anekdotes bij ieder gerecht. Er wordt niet zomaar plompverloren een recept gedeeld, maar Cloake deelt met de lezers welke recepten ze heeft geprobeerd en waarom de ene methode volgens haar beter werkt dan de ander. En de recepten die ze heeft getest zijn zeker niet de minste. Zo combineert ze achteloos recepten van Nigella Lawson, Jamie Oliver en Gordon Ramsay met elkaar en uit ze goed onderbouwde kritiek wanneer ze vindt dat een bepaalde chef een gerecht compleet verprutst. Dit alles maakt 68 onmisbare basisrecepten voor elke kok dus niet alleen een heel prettig boek met écht onmisbare recepten, maar ook een heel leuk lekker-weg-lees-boek.

68 onmisbare basisrecepten

68 onmisbare basisrecepten

68 onmisbare basisrecepten

68 onmisbare basisrecepten

68 onmisbare basisrecepten

68 onmisbare basisrecepten

68 onmisbare basisrecepten

68 onmisbare basisrecepten

68 onmisbare basisrecepten

Nog een aantal wist-je-datjes op een rij die ik te weten ben gekomen tijdens het lezen van dit boek. Wist je dat…

 • Een perfect hardgekookt ei in koud water aan de kook wordt gebracht en vervolgens op laag vuur in 7 3/4 minuut wordt gegaard? Timer erbij dus!
 • Perfecte aardappels uit de oven worden gemaakt van bloemige aardappels die eerst (met schil) 8 minuten worden voorgekookt?
 • Er voor de perfecte tomatensaus ook gewoon gebruik wordt gemaakt van tomatenpuree en tomaten uit blik?
 • Er bij perfecte brownies gebruik wordt gemaakt van zowel chocolade (minstens 70% cacao) als cacaopoeder?

Naast de bovenstaande weetjes en natuurlijk 68 perfecte recepten is er ook nog ruimte genoeg over gelaten voor tips en variatierecepten. Zo lees je in het hoofdstuk Sauzen en bijgerechten uiteraard over het maken van de perfecte mayonaise, maar worden daarbij ook direct tips gegeven over hoe je die mayonaise dan weer kunt gebruiken bij bijvoorbeeld het maken van Remouladesaus of Tartaarsaus. Hartstikke handig!

Okee, genoeg verteld over dit boek want ik wil niet alles verklappen maar 68 onmisbare basisrecepten voor elke kok is echt een dikke dikke aanrader voor iedereen die van koken houdt. Ik heb dit boek verslonden en ik durf te wedden dat jij dit ook gaat doen als je hem eenmaal in huis hebt. Snel bestellen dus, om de prijs hoef je het niet te laten!

68 onmisbare basisrecepten voor elke kok is in diverse boekhandels en ook online te koop voor slechts € 14,95

Join the Conversation

 1. Judith says:

  Klinkt erg goed! Kan je het perfecte brownierecept er niet even uitlichten:)? Ik ben erg benieuwd!

 2. Farah says:

  Klinkt als een heel leuk boekje!
  Normaal houd ik ook totaal niet van ‘lees’ kookboeken, maar deze lijkt me wel leuk. Al die verhalen achter de recepten :).

 3. MySimplySpecial says:

  Leuk boek zo te zien!

 4. Ik kook nooit maar heb ik een hele verzameling kookboeken en dit lijkt me wel weer een mooie aanvulling! Al mocht ik pas weer een boek van mezelf kopen als ik nou ook eens ging koken :-).

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk dat je dan toch OhMyFoodness leest terwijl je nooit kookt!

 5. Marije says:

  Ik dacht even dat je me een superduur boek zou gaan voorschotelen, maar €14,95 is een hele goede prijs!

 6. Con leche says:

  Ik had dit boek zien liggen maar doordat het zo weinig foto’s bevat leek het me eigenlijk niet zo leuk. Ik houd meer van wat styling, foto’s en vormgeving. Maar na jouw review ben ik toch wel enthousiast! Leuk!

  1. Sabine Author says:

   Ik had dat ook! Ben ook echt een ‘plaatjeskijker’ en begin vaak te koken aan de hand van foto’s. Maar dit boek is geweldig :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close