Buffalo Cauliflower wings met yoghurtdipsaus

Van Buffalo Wings hebben jullie vast wel eens gehoord, het is een populair gerecht in Amerika. Normaal gesproken maak je Buffalo wings met kippenvleugels en worden ze geserveerd met een blue cheese dressing. Nu ben ik niet zo van de blauwe kaas en wilde ik eens iets anders dan kip en dus ging ik aan de slag met bloemkool! Ik heb al vaker bloemkool i.p.v. kip gebruikt in combinatie met buffalo saus en dat bleek toen erg lekker. Ook deze Buffalo cauliflower wings zijn goed gelukt. Ik maakte er een yoghurtdipsaus bij en ik kan je aanbevelen deze er ook zeker bij te serveren, de cauliflowers ‘wings’ zijn namelijk SPICY! 

Voor de buffalosaus gebruik ik Frank’s Red Hot Buffalo Saus. Deze is te koop bij o.a. Albert Heijn.

Buffalo cauliflowerwings

Buffalo cauliflowerwings

Buffalo cauliflowerwings

4.67 van 3 stemmen

Buffalo Cauliflower wings met yoghurtdipsaus

Deze Buffalo Cauliflower wings zijn een vegetarische variant van de traditionele Buffalo wings, die je natuurlijk ook gewoon met kip kunt maken. Het frisse yoghurtsausje gaat de pittige smaak van de buffalosaus tegen.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct eten

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Buffalo caulifower wings

  • 1 bloemkool
  • 100 g bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 200 ml karnemelk
  • 30 g ongezouten roomboter - gesmolten
  • 1 flesje Frank's Red Hot Buffalo Sauce

Yoghurtdipsaus

  • 50 g Griekse yoghurt
  • verse bieslook - fijngehakt
  • verse peterselie - fijngehakt
  • 1 tl citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bloemkool in hapklare roosjes en was deze even grondig. Dep droog met een vel keukenrol.
  • Doe de bloem, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en de karnemelk in een kom en klop dit even goed op tot een dik beslag.
  • Wentel de bloemkoolroosjes door het beslag en verspreid deze over de bakplaat.
  • Bak de bloemkoolroosjes 20 minuten in het midden van de oven. Draai ze na 20 minuten om en bak ze nog eens 20 minuten.
  • Doe de boter en de Frank's Hot Sauce in een pannetje en verwarm dit even op het vuur.
  • Wentel de bloemkoolroosjes door de buffalo saus zodra ze uit de oven komen.
  • Roer alle ingrediënten voor de yoghurtdipsaus door elkaar en serveer deze bij de buffalo cauliflower wings.
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bloemkool, buffalo wings, cauliflower wings, hartige snack, vegetarisch, yoghurtdipsaus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Buffalo cauliflowerwings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close