Budget kookboeken

Als echte kookfreak ben ik gek op kookboeken. In allerlei soorten en maten, het liefst staat de plank helemaal vol. Toch springt er bij mij altijd één soort kookboek van een bepaalde uitgever uit waar ik altijd weer naar teruggrijp en verlekkerd naar kan kijken in de winkel. En het mooie is, ze zijn nog hartstikke goedkoop ook! Lees gauw verder…

DSCF2887
DSCF2888De bovenstaande varianten zijn degene die ik heb. Vijf stuks om precies te zijn en ik koop ze altijd bij de Slegte. Ze zijn sowieso ook online te bestellen, maar in de winkel is het toch altijd net wat goedkoper. Voor één zo’n prachtboekje betaal ik slechts € 5,95 en oh wat zijn ze fijn! De boekjes zijn allemaal van uitgever Parragon en zijn in vele versies te verkrijgbaar. De drie die ik heb zijn voor speciaal bedoelt voor koekjes, cakes en muffins zoals je ziet, maar er is er ook nog één over bakken in het algemeen. Dan heb je ook nog een boekje voor Sushi (hebben, hebben!) rijstgerechten, tapas en nog véél meer.

Het fijne van deze boekjes vind ik dat ze niet al teveel ruimte in beslag nemen op je boekenplank of in de kast en dat er op de zijkant van het boek zeer duidelijk te zien is waar het boek over gaat.

DSCF2890In Partyhapjes staan heel veel leuke en simpele recepten om zelf hapjes te maken. Dit varieert van hartige snacks tot dipsausjes. Super leuk en handig als je een feestje hebt. Ik heb er al verschillende recepten uit geprobeerd en ze waren stuk voor stuk een succes.
In Salades staan verschillende recepten voor salades en de hoofdstukken zijn duidelijk onderverdeeld. Zo heb je bijvoorbeeld een hoofdstuk voor vegetarische salades of voor salades met vis.

DSCF28911 deeg 100 koekjes en 1 beslag 100 cakes waren de eerste varianten die ik van dit trio had, het middelste boek wist ik gisteren nog op de kop te tikken. Deze kookboekjes zijn ontzéttend handig. Voorin ieder boek staat het basisbeslag dat je nodig hebt om de rest van de recepten uit te kunnen voeren en in de recepten voor de koekjes/cakejes zelf staan nog de toevoegingen vermeldt die je nodig hebt om de specifieke koekjes of cakejes te maken. Een groot voordeel vind ik dat er amper gebruik wordt gemaakt van aparte ingrediënten. Hierdoor kan vrijwel iedereen aan het bakken slaan.

DSCF2892
DSCF2893
DSCF2894De boekjes kenmerken zich naar mijn mening vooral door de duidelijke receptuur en prachtige foto’s. Persoonlijk vind ik mooie foto’s in een kookboek ontzettend belangrijk dus ik ben met deze boekjes zielsgelukkig.

DSCF2895Op elke dubbele pagina staat één (of meer) nieuw recept, lekker veel overheerlijke recepten in één boekje dus. En zeg nou zelf, voor € 5,95 kun je ze toch niet laten liggen?

Join the Conversation

  1. Moniek says:

    Die lijken me leuk! Binnenkort maar eens kijken bij de Slegte :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close