Ketjap is al-tijd goed. Deze saus doet zoveel voor vlees, ik gooi altijd een scheut door het gehakt heen als ik gehaktballen maak. En ook voor dit makkelijke broodje kip doet het heel veel. Een simpel recept om te maken, en het heeft een groots resultaat als je het mij vraagt. Door de kip te mengen met de ketjap en dit goed in te laten trekken, en het vervolgens te bakken met verse gember, knoflook en sambal heb je een ware smaaksensatie in je pan waar je (ik spreek uit ervaring) maar met moeite vanaf kunt blijven. Wachten tot het op je broodje zit is er dus niet bij, maar zoals het een goede kok betaamt; we moeten met grote regelmaat even proeven wat we aan het maken zijn. Ja toch?
Goed, een broodje hete kip ketjap dus. Fijn voor als je een stevige lunch wilt klaarmaken voor jezelf, nog beter als je dit voor vrienden of familie maakt. Want met 1 Turks brood maak je al gauw 4 broodjes als je het brood in kwarten snijdt. Verdubbel dan wel even het recept hieronder want ik maakte een hoeveelheid kip die goed was voor 2 broodjes.
Erbij zure komkommer (per-fect met die hete kip) en wat gemengde sla. Een broodje om blij van te worden hoor, geloof me!
Broodje Hete Kip Ketjap
Ingrediënten
- 1/2 Turks brood gehalveerd en opengesneden
- 400 gram kippendijen in reepjes
- 2 tl sambal badjak
- 4 el ketjap manis
- 1 cm verse gember geraspt
- 1 teen knoflook geraspt
- 1 tl honing
- sla naar keuze - ik koos voor Misti Canza salade
- 1 komkommer
- 1 scheut rijstazijn
- 1 tl suiker
Instructies
- Meng de kippendijen met de sambal en ketjap manis. Laat dit een half uurtje intrekken.
- Verhit nu een beetje olijfolie in een pan en bak de kip kort op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook en honing toe en roer nog even goed door. Doe de deksel op de pan en laat de kip nog 15 minuten op middelhoog vuur garen.
- Ondertussen schaaf je dunne plakken van de komkommer en doe je deze in een kommetje met de rijstazijn en suiker. Meng een beetje door elkaar.
- Als de kip klaar is vul je de broodjes met een beetje sla, wat kip en wat komkommer. Eet smakelijk!
errug lekker
Vandaag gemaakt voor de tweede keer.. wel 2 uur laten pruttelen om de smaak er goed in te laten trekken. Was heeerlijk!
Wij maken dit minstens één keer per week, heerlijk gerecht!
Hoi, mijn kip wordt niet zo mooi donkerbruin, enig idee hoe dat kan?