Oef, zien ze er niet heerlijk uit? Ik heb mezelf in bedwang kunnen houden toen ik ze gemaakt had. Slechts eentje heb ik er opgegeten, de rest heb ik weggegeven. Soms maak ik heel veel gerechten achter elkaar voor OMF en als daar een aantal zoete tussen zitten, dan is het verstandig om niet alles in huis te houden. Want tijdens het bakken en koken proef ik vaak of iets op smaak is. En als iets erg lekker is, neem bijvoorbeeld de karamel, dan proef ik iets vaker ;-)
Ik vind deze kleine taartjes in ieder geval een goede om te onthouden geworden. Want je maakt ze vrij snel en makkelijk klaar. In mijn geval had ik de karamel al gemaakt de dag ervoor dus ik hoefde alleen nog maar de peren in plakken te snijden en de vellen bladerdeeg ermee te beleggen. Even afbakken, karamel erover gieten en met wat pecannoten bestrooien en klaar ben je. Een plakkerige bende, maar O zo lekker.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Bladerdeegtaartjes met peer, pecan en karamel
Ingrediënten
Taartjes
- 4 vellen bladerdeeg
- 2 peren
- 1 ei losgeklopt
- een handje ongezouten pecannoten
Karamelsaus
- 100 gram suiker
- 1 el water
- 25 gram roomboter op kamertemperatuur
- 75 ml slagroom
Instructies
Taartjes
- Leg de vellen bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ze met een pizzaroller door de helft en leg de vellen een stukje van elkaar af.
- Snijd met een dunschiller of aardappelschilmesje de schil van de peren af en snijd ze vervolgens in de lengte door de helft. Haal het klokhuis eruit en snijd nu lange dunne plakken van de gehalveerde peren.
- Leg op ieder vel bladerdeeg drie stukken peer. Bestrijk de rest van het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten. Klaar wanneer ze mooi omhoog gekomen zijn en een bruine tint hebben.
Karamel
- Ondertussen maak je de karamel. Verdeel de suiker over de bodem van een steelpan en verdeel daarover de eetlepel water. Zet het vuur aan en laat de suiker smelten. Roer er niet in, geeft het de tijd. Zodra de suiker bruin begint te worden ontstaat de karamel. Op het moment dat het grootste gedeelte van de karamel bruin is roer je voorzichtig een beetje. Laat de karamel niet te donker worden, dan wordt deze bitter.
- Wanneer de suiker volledig is gekaramelliseerd, voeg je de klont boter toe. Blijf roeren in de karamel. Vervolgens giet je ook de slagroom erbij, blijf ook hier continu roeren.
- Laat de karamelsaus een beetje afkoelen, deze zal vanzelf indikken.
- Wanneer de taartjes klaar zijn giet je er wat van de karamelsaus over en bestrooi je ze met (stukjes) pecannoten.
Zijn de bladerdeegtaartjes met peer van te voren ook enig sinds voor te bereiden?
Zo ja hoe kan ik Dit dan het beste voorbereiden?
Hoi Karin, je kunt de peer al een paar uur van tevoren in plakken snijden. Doe er dan wel een beetje citroensap overheen zodat de plakken niet bruin worden en bewaar ze in de koelkast tot gebruik. De karamelsaus kun je al een dag van tevoren maken.
Op hoeveel graden moet de oven?
180 graden is prima!