Bijzonder plekje: B&B De Lichtboei

Een paar weken geleden ontving ik een berichtje in mijn Instagram inbox van Rina. Rina heeft even daarvoor een ultieme droom in vervulling laten gaan: het creëeren en runnen van een eigen Bed & Breakfast. De vraag: of ik een keertje wilde komen slapen. Ik weet niet of je heel toevallig al eens langs het Instagramaccount van De Lichtboei bent gescrold, maar je snapt dat ik nog net niet in badpak de auto instapte. Samen met Tim reed ik eind augustus richting Kootwijkerbroek om een avond en ochtend compleet in de watten te worden gelegd. In mijn leven heb ik al behoorlijk wat mooie accommodaties mogen zien en er ook mogen verblijven, maar De Lichtboei spant toch wel een beetje de kroon. En dat in ons eigen kikkerlandje!

De accommodatie

Locatie
Rina woont met haar man en kinderen in Kootwijkerbroek. Mocht je niet uit de regio komen dan kan ik me voorstellen dat je denkt HUH?! Het ligt tussen Apeldoorn en Amersfoort in, wat meer richting het oosten/midden van het land dus. Ik ben zelf in Barneveld geboren (dit ligt ook tussen Apeldoorn en Amersfoort), en Kootwijkerbroek was de plaats waar we altijd doorheen reden als ik vroeger met mijn ouders op visite ging met vrienden die nog wel in Barneveld waren blijven wonen. Mij niet onbekend dus en voor ons was het dan ook slechts 25 min rijden.

Enkele jaren geleden stond er op het stuk grond achter het huis van Rina en haar familie nog basisschool De Lichtboei. Deze is uiteindelijk gesloten en het pand is afgebroken, maar het stuk grond dat erbij hoorde kwam vrij. Lang verhaal kort: Rina kocht het stuk land dat direct achter hun huis lag en heeft het omgetoverd tot Bed & Breakfast. En wat voor een!

Een stukje Ibiza in eigen land
Vrijwel direct toen we aankwamen in Kootwijkerbroek waanden we ons in een soort Ibiza. Lichte tegels, een prachtig helderblauw zwembad, sfeervolle lampjes en kaarsen, een strak en modern verblijf… Prachtig om te zien en heel on-Nederlands. Deze B&B had niet misstaan in een warm land aan de Middellandse zee. En toch is het zo lekker dichtbij!

Faciliteiten
De B&B is te boeken per nacht en je kunt er met maximaal twee personen slapen. Via Instagram kreeg ik de vraag met wie je dan verder nog het zwembad en de rest van de faciliteiten deelt, maar dat is het goede nieuws: met helemaal niemand. De hele B&B, het zwembad, de jacuzzi, de grote tuin, de sauna… het is allemaal voor jou als je bij De Lichtboei overnacht. En ja, dat is en voelt heel luxe.

B&B De Lichtboei

B&B De Lichtboei

B&B De Lichtboei

B&B De Lichtboei

Luxe

Ken je dat gevoel? Dat je ergens bent en het bijna een beetje schandalig vindt, zo luxe dat iets voelt? Wij verbleven in De Lichtboei toen we net een paar dagen terug waren van onze vakantie naar Italië en de overgang van stacaravan naar deze B&B was enórm – haha!

De Lichtboei straalt een bepaalde mate van ontspannen luxe uit waar je alleen maar jaloers op kunt zijn. Tim en ik hebben meerdere keren tegen elkaar gezegd: “wow, je zou hier maar volledig beschikking over hebben…” Anderzijds: alles went natuurlijk dus het is misschien juist fijn dat je je hier zo in de watten kunt laten leggen.

Interieur
Vanaf het moment dat ik binnenkwam heb ik in ieder hoekje van de B&B inspiratie opgedaan voor ons eigen interieur. De prachtige zwarte keuken, de grote eettafel, de toffe lampen die overal hangen… De Lichtboei is helemaal naar mijn smaak ingericht en daardoor voelde het bijna een beetje als thuiskomen. Stiekem heb ik toen ik weer thuiskwam een aantal objecten gegoogeld omdat ik ze voor bij ons thuis ook enorm tof vond. De struisvogellamp in het woongedeelte bijvoorbeeld, zo tof! Veel van de spullen komen bij Sissy Boy vandaan zag ik, tip dus!

Geuren
Wat voor mij persoonlijk ultieme luxe is, is een lekkere geur. Ik verlaat de deur niet zonder parfum en overal in ons huis staan geurstokjes. Tegen mijn verzameling geurkaarsen zeg je ook ‘u’ en dit is iets dat ik gemeen heb met eigenaresse Rina. Want wat me direct opviel toen ik De Lichtboei binnenstapte was de heerlijke geur die er hing. Ik vroeg er vrijwel direct naar en Rina wist me te vertellen dat vrijwel overal geurkaarsen en -stokjes van Babor en/of Molton Brown staan.

Op dat laatste merk ben ik direct verliefd geworden. Je kent toch wel de shampoo en zeepjes in hotelkamers waar je altijd gebruik van kunt maken? De Lichtboei heeft dit ook maar Rina heeft full size verpakkingen Molton Brown, een exclusief en heerlijk merk, neergezet. Onder de stortdouche kun je kiezen uit diverse geuren shampoo en douchegels en er staat een heerlijke conditioner. Maar wat me helemaal verbaasde waren de twee parfums die op de wastafel stonden: eentje voor mannen en eentje voor vrouwen. En ooohh… ik heb de parfum (Tim, take note: Molton Brown – Jasmine & Sun Rose) direct op mijn verlanglijstje gezet, wat ongelofelijk lekker en wat een verwennerij dat je hier gewoon gebruik van kunt maken als gast.

B&B De Lichtboei

B&B De Lichtboei

B&B De Lichtboei

B&B De Lichtboei

B&B De Lichtboei

B&B De Lichtboei

Wat kost dat?

Ik hoor het je bijna door het scherm heen denken: ja, allemaal leuk en aardig die luxe – maar dit is toch niet te betalen? Nou, wel dus! Voor een doordeweekse nacht betaal je momenteel €225 en voor een weekendnacht €250,-. Laat ik vooropstellen dat dit alsnog heel veel geld is, maar je kunt het niet vergelijken met een hotelovernachting in een Ibis of NH-hotel hè! Boek maar eens een grote hotelkamer met jaccuzzi en zie wat je daarvoor terugkrijgt!

Een overnachting bij De Lichtboei betekent van 16.00u ’s middags tot 10.00u de volgende ochtend ultieme verwennerij en ontspanning. Alle faciliteiten voor jezelf hebben, de hele avond in de sauna of jaccuzzi kunnen zitten… Ik vond het fantastisch.

De website van De Lichtboei is nog in de maak, maar via Instagram kun je Rina een berichtje sturen en een overnachting boeken. Maar bij deze wil ik je vast op het hart drukken: mócht je het geld ervoor hebben, gun jezelf dit. Ik weet zeker dat je helemaal opgeladen weer thuiskomt. En is een overnachting teveel van het goede? Boek dan een heerlijke wellnessdag, ook dan word je flink in de watten gelegd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close