Beste verse pizza óf diepvriespizza uit de supermarkt! – OMF’s Studentenkeuken

Al maandenlang zat het in mijn hoofd, tot een paar weken terug toen hebben we het echt gedaan: de grote AH pizza test. Wij testen vandaag of de beste pizza een diepvriespizza is of een verse pizza uit de supermarkt. Hoe je het ook went of keert: studenten hebben nu eenmaal weinig tijd of zin om te koken en zullen sneller grijpen naar kant-en-klaar maaltijden. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van een goede pizza op z’n tijd? Maar nu komt de grote vraag: welke pizza geeft je waar voor je geld? En proeft een duurdere, verse pizza echt zoveel beter dan eentje uit de vriezer?

Bij OMF zijn we nieuwsgierig geworden en besloten we deze vragen te beantwoorden. We hebben drie verschillende pizza’s van het Albert Heijn huismerk onder de loep genomen. Elk van deze pizza’s komt uit een andere prijscategorie, zodat we een goede vergelijking kunnen maken tussen prijs en kwaliteit.

We hebben verschillende pizza’s geprobeerd, van de diepvriespizza’s tot verse pizza’s. We letten niet alleen op de smaak, maar ook op zaken als de kwaliteit van de ingrediënten, hoe goed de pizza belegd is, en natuurlijk de prijs. Het doel? Uitvinden welke pizza het beste scoort op al deze punten.

Benieuwd welke pizza als winnaar uit de bus kwam? Blijf lezen! OMF zocht het voor je uit en testte drie verschillende huismerk pizza’s van de Albert Heijn.

Beste verse pizza supermarkt

AH Italiaanse Pizza – Pizza Margherita (verse pizza)

Hoofdingrediënten: gedroogde tomaatjes, mozzarella, knoflook, bieslook, oregano
Bereidingstijd: 6 – 8 minuten in het midden van de oven op 240°C.
Prijs: € 5,00 / 456 gram
Belooft: “Kenmerkende Mediterrane smaak”

Pluspunten:

 • Het is een vrij zoete pizza maar hij heeft een duidelijke Italiaanse smaak
 • De pizza is groot van formaat

Minpunten:

 • De ingrediënten op de pizza zijn enorm slecht verdeeld over de hele pizza
 • Bij een pizza margherita verwacht je wel iets meer dan vijf tomaatjes
 • De pizza is vrij droog nadat hij uit de oven komt
 • De prijs

Eindoordeel: 5,5 / 10

Hoewel je van een verse pizza die er op de verpakking zo goed uit ziet veel verwacht, geef ik deze pizza een 5,5. De hoeveelheid toppings is erg schaars en bovendien zijn ze ook erg slecht verdeeld over de pizza. Wanneer je de instructies op de verpakking volgt komt de pizza vrij droog uit de oven en is ‘ie maar lastig weg te krijgen. Hoewel deze kenmerken voor een goedkope diepvriespizza nog te overzien zijn, geldt dit wat mij betreft voor een pizza van € 5,00 zeker niet.

pizzatest
AH Verse pizza – Pizza Pepperoni (verse pizza)

Hoofdingrediënten: pittige pepperoni, mozzarella, oregano
Bereidingstijd: 6 – 7 minuten onderin de oven op 220°C.
Prijs: € 3,59 / 333 gram
Belooft: “crunchy crust”

Pluspunten:

 • Het vlees is lekker pittig
 • De korst is goed knapperig wanneer de pizza uit de oven komt
 • De pizza is hoog op smaak, er zijn veel kruiden gebruikt

Minpunten:

 • Ook bij deze pizza zijn de ingrediënten slecht verdeeld
 • Hoewel de korst krokant is, is de bodem enorm sompig
 • Er zit relatief weinig kaas op de pizza
 • De pizza is enorm vet, na het bakken liggen er plasjes vet op de pizza

Eindoordeel: 7,5 / 10

Het lijstje minpunten hierboven is groter dan het lijstje pluspunten maar toch vind ik de pluspunten zwaarder wegen. Ja, het is een vette pizza maar er zit dan ook veel pepperoni op en hier loopt het vet nu eenmaal uit wanneer het verhit wordt. Daar komt dan ook direct de sompige bodem vandaan. Toch is het ook hier weer jammer dat de ingrediënten zo slecht verdeeld zijn, dit lijkt bij alle verse pizza’s van Albert Heijn het geval te zijn. Toch zijn de smaken van deze pizza wel erg okee, zeker voor de € 3,59 die je ervoor betaalt. Het vlees is goed pittig en er zijn veel kruiden gebruikt.

beste diepvriespizza
Ah Krokante Pizza – Pizza Tonno (diepvriespizza)

Hoofdingrediënten: tonijn, Edammer kaas, mozzarella
Bereidingstijd: 10 – 12 minuten in het midden van de oven op 180°C.
Prijs: € 2,39 / 355 gram
Belooft: “knapperige, dunne bodem / rijkelijk belegd”

Pluspunten:

 • Er zit veel tonijn op de pizza
 • De pizza heeft een knapperige korst na het bakken
 • De kaas is rijkelijk toebedeeld
 • De prijs

Minpunten:

 • Er zijn maar weinig kruiden op de pizza gebruikt
 • De bodem  is na het bakken vrij slap

Eindoordeel: 7,0 / 10

Een diepvriespizza kan niet ontbreken in de testlijst en toch is het lastig hier een oordeel over te vellen. Een diepvriespizza is vaak niet zo bijzonder en gewoon ‘wel okee’ als avondeten. Ik vond echter dat deze pizza wel het beste zijn beloftes nakwam: hij is inderdaad rijkelijk belegd en de pizza heeft na het bakken inderdaad een knapperige korst. Hoewel er wat weinig kruiden op de pizza zijn gebruikt is de smaak gezien de prijs best wel ok. Deze pizza scoort voornamelijk vanwege de prijs/kwaliteitverhouding dan ook een 7,0: je betaalt zeer weinig, maar je krijgt er dan ook niet zoveel voor terug.

Wat is de beste diepvriespizza en wat de beste verse pizza uit de supermarkt?

Kortom: Heb je iets meer geld te besteden aan een pizza dan raad ik je toch aan om voor een verse pizza te gaan. Deze verse pizza’s zijn toch wat hoger op smaak en wat ‘authentieker’ dan de diepvriespizza’s. Laat echter de kartonnen dozen van de AH Excellent pizza’s lekker liggen, die zijn het geld gewoon niet waard.

Zouden jullie het leuk vinden om vaker van dit soort tests te zien?

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Ik vind het altijd leuk/fijn om reviews/testjes te lezen, dus ik zou het zeker leuk vinden als je dit vaker zou doen! Zelf eet ik wel eens een diepvriespizza, is inderdaad niet duur en best lekker. :)

 2. MySimplySpecial says:

  Wat een leuke test! Die eerste pizza ziet er zo op het eerste gezicht wel goed uit. jammer dat hij tegen valt.

 3. Esmee says:

  Jammer dat de eerste pizza je tegenvalt, ik vind m namelijk super! Ik vind dat er juist voor een margherita veel ingrediënten op zitten in vergelijking met andere pizza margherita’s uit de supermarkt. En de bodem smaakt naar echte pizza. Meningen verschillen zo zie je maar weer! Leuke test wel, vergelijkingen zijn leuk en mag je zeker vaker doen!

 4. Susanne says:

  Ik zou het zeker leuk vinden! Ik denk dat de ingrediënten zo slecht verdeeld zijn doordat ze het er ‘vers gemaakt’ uit willen laten zien. Oh en ik moet pizza’s áltijd langer bakken omdat ze dan inderdaad slap uit de oven komen. Wat ik wel fijner zou vinden is als je 3 dezelfde smaken zou hebben getest, dan kun je nog beter vergelijken (bv met het vet van de peperoni). Ik zeg: vaker doen!

 5. Anika says:

  Ik vind het jammer dat je 1 pizza van de Excellent lijn test, en dan meteen concludeert dat je die beter allemaal kunt laten liggen. Ik heb persoonlijk een hekel aan diepvries en kant-en-klaar pizza’s, maar juist van die lijn zijn er een paar wél erg lekker.

 6. Ruurdje says:

  De excellent-pizza’s uit de diepvries zijn wél lekker en goed belegd trouwens. Mijn favoriet is de spinaziepizza, daar zit veel spinazie en kaas op én je kunt er nog pijnboompitjes opdoen.

  (Alhoewel deze ook iets kariger zijn geworden, je had eentje met cherrytomaten en megaveel mozzarella erop, heel erg lekker, en nu zit er minder mozzarella op maar wel een stom tubetje pesto)

  Wat verse pizza’s betreft ben ik ’t met je eens: ik koop ze wel ‘ns in de bonus maar dan valt ’t altijd tegen, veel te weinig beleg en ’t geld niet waard.

 7. Sanne says:

  Leuk deze testjes! Ik vind het altijd leuk om reviews te lezen over nieuwe producten of over producten die vaak gebruikt worden!(:

 8. Elisa says:

  Ik wil mezelf als student wel even verdedigen, ik woon op mezelf, maar heb slechts 1 keer dit jaar een kant en klaar maaltijd gekocht. Ik koop zoveel mogelijk op de markt en anders biologisch. Ik heb het niet breed, weinig tijd, maar kook elke avond voor mezelf! :-)

  1. Sabine Author says:

   Dat vind ik super goed van je! Mogen een hoop studenten een voorbeeld aan nemen denk ik ;)

 9. Liselotte says:

  Leuke test Sabine! Ben benieuwd wat je van de AH Excellent pizza (vooral die met gegrilde groenten of spinazie) uit de vriezer vindt, dat is zo’n beetje de enige pizza die ik de moeite waard vind!

  1. Sabine Author says:

   Oeh, daar ben ik nu wel benieuwd naar dan.. Gauw eens proberen.

   1. Liselotte says:

    Moet je zeker doen, valt ook mee qua calorieën (vind ik dan wel weer fijn, haha!)

   2. Caroline says:

    Jaaaa die met gegrilde groenten is ook mijn favoriet, zo lekker! En ik heb er al een hele hoop geprobeerd haha, maar deze is echt nr 1 voor mij.

 10. Marlies says:

  De AH Excellent diepvries pizza’s zijn wel erg lekker! Ik ga voornamelijk voor de Due Prosciutti.

 11. Judith says:

  Ik zou het heel leuk vinden om meer van dit soort tests te zien! =D
  Ik heb meestal een voorraadje pizza margaritha’s in mijn vriezer liggen van de Lidl. Daar zit nóg minder toping op dan bij deze pizza’s (letterlijk één hoopje kaas in het midden), maar ik maak hem dan altijd nog af door er extra dingen bij te doen. Beetje extra kaas, wat tomaatjes, paprika, uitje er op en zo maak je je pizza toch net iets lekkerder!

 12. Hester says:

  Heel leuk om te lezen! Wij eten thuis wel regelmatig diepvriespizza’s (misschien leuk om die ook een keer te testen?), maar eigenlijk nooit zulke verse. Ik loop er wel altijd voorbij dat ik denk van ‘wauw, looking good!’. Maar de diepvriespizza’s zijn volgens mij vaak wel wat rijker belegd wat jij ook zegt. Na een aantal verschillende pizza’s te hebben geprobeerd ben ik er wel achter dat ik sommige helemaal niet zo geweldig lekker vind (als de bodem plasticachtig is, je de kaas helemaal niet proeft, hij zompig is et cetera), een beetje kritisch zijn is dus wel nodig.

  1. Hester says:

   Zie trouwens dat je al wel één diepvriespizza had geprobeerd :)

 13. Marieke says:

  Ik werk bij de Albert Heijn en als ik om een uur of 5 moet beginnen, vraag ik meestal aan de broodafdeling of ze een pizza voor me willen afbakken. De diepvriespizza van excellent vind ik wel aanraders! Die met spinazie, kaas en tomaatjes, jamjam :)

 14. laura says:

  Vroeger at ik bij mijn vader wel eens die eerste pizza, maar dan een ‘lege’ variant die we zelf nog belegden met allerlei heerlijke kazen. Stiekem vond ik ‘m juist wel erg lekker! Misschien is de pizza na al die jaren minder goed geworden, dat kan :-)

 15. Erg leuk, zelf eet ik bijna nooit diepvriespizza maar het lijkt me wel leuk om vaker dit soort tests te zien.

 16. Marije says:

  Heerlijk! Ik ben zelf gek op de vegetarische diepvriespizza van AH. Lekker knapperig, goed belegd. Neemt niet weg dat ik altijd wat extra groenten en wat extra kaas op de pizza doe, haha.

 17. Koop van AH de kant en klare houtovenbodems.
  Even wat kaas, mozarella en champignons erop (en ham).
  En je bent net zo snel klaar en veel goedkoper.

 18. Diana says:

  Ik eet soms wel eens een diepvriespizza, maar vaak vind ik ze te zout. Meestal haal ik de vegetarische en beleg die rijkelijk met zeevruchten of extra groente. Smaakt best!
  Erg leuk, deze test, fijne review!

 19. Danique says:

  Ik vind het altijd erg leuk om dit soort testjes te lezen. Jammer dat er geconcludeerd wordt dat de verse pizza’s van AH Excellent niet de moeite waard zijn.. De andere zijn namelijk erg lekker! En voor de vergelijking is het beter om dezelfde soort te testen, dat is leuk voor de volgende keer. Verder erg mooie site, ik lees de artikelen regelmatig :)

 20. Priscilla says:

  Als ik pizza eet dan kies ik meestal voor de Pizza Speciale van Wagner, dat is echt mijn ultieme favoriet. Ik vind de diepvriespizza’s van de AH niet zo fantastisch… en de verse te duur voor wat je er voor terug krijgt.

  Het liefst maak ik gewoon m’n eigen pizza.

 21. Roxanne says:

  Ik houd van dit soort testen! Dus deze mag je er in houden :)

  Een alternatief wat ook lekker is, zijn jouw pita pizza’s. Ook die kun je ‘ouderwets’ beleggen met tonijn en ui, of Hawaii of met cervelaat en paprika bijvoorbeeld.

 22. Peter says:

  Vaak is supermarkt pizza ronduit zoet. Vies zoet. Soms wordt dat gecompenseerd met zuur en dan smaakt het dus zoet-zuur. Doet mij dan al snel aan een oprisping denken waarbij je naar rennies grijpt. Voor mij smaakt een kantenklaarpizza al snel naar appelmoes. Als ik het niet zelf maak koop in bodems in een Italiaanse groothandel. Vaak pakt dat redelijk goed uit.

 23. menno says:

  Een 7,5 voor de pizza peperoni kan ik het toch niet mee eens zijn!

  Wat een slappe pizza, als je het dat al mag noemen. Een grote homp deeg waar een scheetje tomaten op is gedaan en 2 sliertjes kaas. Een pizza is een pizza zelfs een diepvries pizza, alleen dit bah!

  Als ik er zelf een cijfer aan mag geven is het een dikke 2! ( geen 1 omdat de trek wel is gestild)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close