Banoffee-pindakaastaart

Niet héél lang geleden deelde ik met jullie al eens een recept voor een hele simpele banoffee pie, eentje die eigenlijk niet kan mislukken. Hoewel ik normaliter niet zo’n fan ben van verwerkte banaan, ik eet ze liever los dan in een baksel bijvoorbeeld, smaakte die taart toch naar meer. En omdat ik het altijd leuk vind om te variëren met klassieke gerechten, bedacht ik deze banoffee-pindakaastaart. Banaan en pindakaas is natuurlijk een gouden combinatie en aangezien mensen het soms zelfs op brood eten, moest het in een taart ook wel helemaal goed gaan!

Voor deze banoffee-pindakaastaart gebruikte ik pindakoeken voor de bodem wat natuurlijk al een behoorlijke pindasmaak met zich meebrengt. Daarbij mengde ik de karamel met pindakaas en dat zorgt voor een hele bijzondere, leuke smaak. De pindakaas overheerst niet, het is dus niet zo dat je het gevoel hebt een hap pindakaas met banaan te eten. Je proeft écht de karamel maar dan met een kleine twist.

Omdat de taartbodem en de pindakaas-karamelvulling al heftig genoeg is, heb ik het qua toppings rustig gehouden. Uiteraard in plakjes gesneden banaan, maar daar bovenop gewoon eenvoudig opgeklopte slagroom, wat chocolatechips en een subtiele drizzle pindakaas.

Deze taart is in principe ontzettend eenvoudig om te maken, maar trek wel even wat tijd uit voor het maken van dulce de leche. Daar hoef je zelf niet zoveel voor te doen, maar je wil de gecondenseerde melk toch wel 3 uur laten koken voor een echt lekkere dulce de leche.

Banoffee pindakaastaart

Banoffee pindakaastaart

5 van 1 stem

Banoffee-pindakaastaart

Als je fan bent van combinatie van banaan en pindakaas, dan zit je met deze banoffee-pindakaastaart helemaal goed. Een lekker zoete taart die heel makkelijk is om te maken.
Porties1 taart (24 cm)
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • Foodprocessor
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 400 g pindakoeken
  • 150 g boter
  • 100 g romige pindakaas + extra
  • 2 bananen - in plakjes
  • 250 ml slagroom
  • 25 g poedersuiker
  • chocolatechips - ter decoratie

Instructies

  • Leg het blik gecondenseerde melk in een pan met water. Zorg dat het blik helemaal onderstaat. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de gecondenseerde melk 3 uur zachtjes koken en vervolgens goed afkoelen.
  • Maal de pindakoeken in een foodprocessor fijn.
  • Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Probeer een opstaande rand te maken en druk de koekkruimels goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Meng de dulce de leche met de pindakaas en verspreid de karamel over de koekbodem in de springvorm.
  • Verdeel de plakjes banaan over de karamel.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig en spatel deze over de banaan.
  • Verhit nog een beetje pindakaas zodat deze vloeibaar wordt en drizzle deze over de slagroom. Strooi de chocolatechips over de taart en serveer direct of bewaar in de koelkast.
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, banoffee, dulce de leche, pindakaas, pindakaastaart, slagroom, taart, zoet

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Banoffee pindakaastaart

Join the Conversation

  1. Lizzy says:

    Kun je ook andere karamel gebruiken? Ik vind die van gecondenseerde melk nooit zo lekker.

    1. Sabine Author says:

      Je kunt een pot Bebogeen gebruiken of je maakt karamel die je wel lekker vindt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close