Als foodblogger ben ik het hele jaar door bezig met de feestdagen. In september denk ik aan de kerstperiode en zodra deze voorbij is gaan we aan de slag voor Pasen. Ik zal dan ook nooit zomaar vergeten iets te maken, maar ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen geldt. Pasen is wat mij betreft niet als Kerst, het is een feestdag die je redelijk makkelijk vergeet en als jij nu achter je computer/telefoon zit en denkt SHIT, IS HET BIJNA PASEN?! dan heb ik gelukkig een reddend recept voor je. Op en top zoet en knéttertje vol met chocolade want daar houden we van. Deze super simpele arretjescake voor Pasen is in no-time gemaakt. Je zou nu de keuken in kunnen duiken en over 10 minuten klaar kunnen zijn. Je dient nog wel even geduld op te brengen om de arretjescake op te laten stijven maar hey, de stress is in ieder geval weg dan.
Wellicht valt het je op dat ik voor dit recept de gezouten roomboter heb gebruikt van Lurpak. Doorgaans gebruik ik uitsluitend ongezouten roomboter voor baksels en bewaar ik de gezouten variant als (brood)smeersel maar aangezien er zóveel zoetigheid met deze arretjescake gepaard gaat, vond ik het deze keer belangrijk om een zoute compagnon te hebben die de chocoladesmaak versterkt. En die vond ik in de gezouten roomboter van Lurpak. Lurpak is een Deens botermerk dat al sinds 1901 de lekkerste boter maakt die er is. Als je mij al langer volgt weet je dat ik steevast de kuipjes Lurpak smeerbaar in de koelkast heb staan. We zijn er dól op hier in huis. In vergelijking met andere boters is Lurpak wat frisser van smaak; de boter wordt gemaakt van de meest verse room en dat proef je echt. De kuipjes Lurpak smeerbaar zou ik lekker bewaren als broodsmeersel, de roomboter is ook ideaal als smeersel maar ook om mee te braden of, zoals hier, als onderdeel van een zoet recept. Must have in de koelkast dus.
Omdat ik de arretjescake speciaal voor Pasen heb gemaakt, heb ik lekker uitgepakt met de decoratie. Sprinkles in allerlei kleuren en ik heb het chocolade-paasschap van de supermarkt ook leeg getrokken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en kijk ook vooral naar wat je nog in huis hebt. Misschien is dit wel hét recept om te voorkomen dat je alle paaseitjes in een keer achter elkaar op eet.
Ik weet zeker dat jij het paasbezoek kunt verrassen met deze feestelijke arretjescake maar mocht je nog meer inspiratie nodig hebben voor fijne paasrecepten, check dan de website van Lurpak!
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Lurpak
Arretjescake voor Pasen
Ingrediënten
- 200 gram Lurpak gezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 100 gram cacaopoeder ongezoet, niet voor chocolademelk!
- 240 gram biscuitjes
- paasdecoratie van chocolade
Instructies
- Vet een vierkante bakvorm van 15x15cm in met een beetje olie en bekleed hem met een vel bakpapier zodat de arretjescake straks makkelijk loskomt uit de vorm.
- Doe de Lurpak gezouten roomboter in een steelpannetje en laat de boter smelten. Voeg de witte basterdsuiker en het cacaopoeder toe en roer alles goed door tot een licht stroperig mengsel.
- Bekleed de bodem van de bakvorm met een laagje biscuitjes. Schenk hierover een derde van het chocoladebeslag en leg hier vervolgens weer een laag biscuitjes bovenop. Herhaal dit tot de biscuitjes op zijn en eindig met een laagje chocoladebeslag.
- Verdeel de paaseitjes en andere (chocolade) paasdecoraties over de bovenkant van de arretjescake.
- Zet de bakvorm in de koelkast en laat de arretjescake bij voorkeur een nacht in de koelkast opstijven. Snijd de cake in stukken voordat je hem serveert en bewaar hem ten alle tijden in de koelkast.
Ziet er heerlijk uit! Ik doe meestal de biscuitjes breken en dan alles bij elkaar voegen en dan in het bakblik, maar dit is ook wel een handige manier. Vraag mij wel af of het handig snijd.. Zo te zien wel :)