Alpro Mild & Creamy

Onlangs schreef ik een artikel over plantaardige voeding en dan voornamelijk waarom we het eigenlijk allemaal iets meer zouden moeten eten. Tijdens mijn afspraak bij een PR bureau waar ik al deze informatie kreeg, is mijn houding ten opzichte van plantaardige voeding echt veranderd. Ik probeer nu zo af en toe met vleesvervangers te werken en voor plantaardige alternatieven te gaan wanneer dit mogelijk is. Wat betreft mijn ontbijt (en ook dat van Tim) heb ik een flinke ommezwaai gemaakt. Plantaardig voedingsmerk Alpro heeft sinds kort namelijk een plantaardige yoghurt variatie op de markt gebracht: Mild & Creamy. Iedere ochtend eet ik nu standaard een bakje Alpro Mild & Creamy en vandaag wil ik je hier graag iets meer over vertellen.

mildcreamy1

mildcreamy5

Zoals ik al zei is Alpro Mild & Creamy een plantaardige yoghurt variatie. Het goede van Mild & Creamy is dat het weinig verzadigd vet bevat, 100% plantaardig is en bovendien lever het vitamine B2, D en calcium. Een prima ontbijtje dus waarmee je in no-time al een heel aantal goede voedingsstoffen binnen krijgt.

Alpro Mild & Creamy is in drie varianten verkrijgbaar: normaal, vanille en rabarber & aardbei. Deze laatste is er onlangs pas bijgekomen en wijkt ook een tikkeltje af van de andere twee smaken. Qua textuur is de Mild & Creamy vrij dun, het zit tussen een drinkyoghurt en reguliere yoghurt in. Rabarber & aardbei echter is een stuk dikker en is daardoor zeer geschikt om als dessert op te dienen. Lekker zoet van smaak en een fris tikje van de rabarber. Lekker!

mildcreamy3

mildcreamy4

mildcreamy6

Mijn favoriet blijft toch echter de vanille smaak (de normale heb ik nog niet geprobeerd). Wekelijks gaan er hier in huis met gemak drie pakken door heen. Mild & Creamy vanille is heel zacht en romig van textuur en heeft een heerlijk zoete vanillesmaak. Mijn favoriete ontbijt met een schepje cornflakes of met een handvol verse aardbeien.

Wanneer je fan bent van yoghurt als ontbijt, raad ik je zeker aan om Alpro Mild & Creamy eens te proberen. De pakken zijn sowieso te koop bij Albert Heijn en kosten € 2,29. Klein minpuntje is dat de pakken zo klein zijn en dus zo op zijn.

mildcreamy2

Stay tuned, morgen laat ik een té makkelijk maar lekker toetje zien met Alpro Mild & Creamy Vanille!

Join the Conversation

 1. Cuisine Céline says:

  Wat leuk! Hier in belgie heb je enkel de natuur en bosvruchten. Die vanille moet echt lekker zijn!
  Tot nu toe is bosvruchten mijn favoriet :)

  1. Sabine says:

   Wat grappig! Ik ben wel enorm benieuwd naar de bosvruchten variant zeg…

 2. Roxanne says:

  De rabarber aardbei is lekker! Ik wist niet goed of het lekker zou zijn, maar de smaak verraste me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close