Ok, ok ik wéét dat het officieel nog geen aardbeienseizoen is, maar zodra het zonnetje begint te schijnen en ik de aardbeien op de markt zie liggen wil ik ze eten. Op alle manieren die je maar kunt verzinnen. Normaliter vind ik het ‘zonde’ om aardbeien te pureren maar deze keer maakte ik aardbeiencoulis. Klinkt hartstikke chique, maar in feite is het niet meer dan gepureerd fruit. Echter is deze aardbeiencoulis wel bijzonder lekker om door de yoghurt te roeren of te serveren als saus bij een dessert. Gebruik hier wel verse aardbeien voor, ik verwacht dat diepvriesaardbeien geen groot succes zullen zijn.
Wat heb je nodig? (1 kommetje)
- 250 gram verse aardbeien
- 2 eetlepels poedersuiker
- ½ theelepel limoensap
1. Was de aardbeien en verwijder daarna de kroontjes (doe dit niet andersom, daar worden de aardbeien namelijk minder lekker van!). Snijd ze vervolgens in grove stukken.
2. Voeg de poedersuiker en het limoensap bij de aardbeien.
3. Pureer de aardbeien met behulp van een staafmixer tot een glad mengsel ontstaat.
4. Haal de aardbeiencoulis door een fijne zeef zodat er een gladde, egale saus overblijft waar de pitjes uit zijn.
Heerlijk met een bolletje vanille-ijs, door de yoghurt of over een stukje taart. Oja, en om te eten met chocolade.. Jum!
Die laatste foto ziet er echt super uit!
Het klinkt inderdaad zo chic! Heb ik ook gelijk weer geleerd wat een coulis is! De laatste foto ziet er super mooi uit en om op te eten haha
Mmmmmm dit ga ik snel proberen, lekker en makkelijk!
Aah dat ziet er zo lekker uit!
Ohhh, wat ligt er nog meer bij op de laatste foto? :o Mijn moeder maakt dit weleens, vind het zelf alleen niet zo bijzonder – ik hou in het algemeen niet zo van aardbeien, haha.
Daar ligt ijs bij (Ben & Jerry’s Greek met honing) en een stukje Chocolade Fudgetaart ;)
Oeh lekker
Hmmmm…wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik wist niet dat het zo simpel was! Bedankt voor je receptje. Ik ga hem zeker ook maken. Heerlijk! Beter dan gebakken tarantula’s! Of stierenballen. :-)