Aangekondigde veranderingen

Voor mezelf is het al een tijdje duidelijk dat ik een andere weg in wil slaan met OMF. Of nouja, een andere weg… er moeten wat dingen anders. Ik vind het rommelig geworden op de blog, de categorieën zijn niet meer duidelijk genoeg, de layout is te druk, te kinds en niet meer passend bij mij en daarnaast heb ik mezelf enigszins in het nauw gedreven door zoveel vaste rubrieken aan te stellen. Er gaan in de komende weken/maanden dan ook een aantal dingen aan de blog veranderen en om jullie deze aanpassingen niet rauw op je dak te laten vallen, vertel ik je graag iets meer over de toekomstplannen van OMF!

Food & Travelblog
Al ruim drieënhalf jaar schrijf ik uitsluitend over eten. Hoewel enkele maanden geleden De week van OMF en Travel Tuesday erbij zijn gekomen, voert eten alsnog de boventoon in deze rubrieken. En beetje bij beetje begin ik te beseffen dat food niet het enige is waar ik zo gepassioneerd over ben en zo enthousiast van raak. Travel is namelijk ook een wezenlijk onderdeel van mijn leven, ik heb immers een opleiding ervoor gevolgd, ben naast OMF ook werkzaam in de hospitality branch en voor de blog mag ik steeds vaker op persreis en meer van de wereld zien.

Ik heb mezelf opgelegd dat in Travel Tuesday de nadruk eigenlijk alleen mag liggen op food travel en daarmee snijd ik mezelf in de vingers. Ik wil namelijk ook reistips meegeven, hotspots, de tofste routes, hoe je Parijs in één dag optimaal kunt ervaren, waarom je de Preikestolen moet beklimmen wanneer je in Noorwegen bent en hoe je je koffer het makkelijkst kunt inpakken wanneer je slechts een weekend op vakantie gaat etc.

Omdat ik deze vrijheid mis heb ik besloten om van OMF een Food & Travelblog te maken. In de praktijk zal dit voor jullie niet voor veel veranderingen zorgen. De hoofdmoot op de blog blijft nog altijd food in de vorm van recepten en andere artikelen, maar het geeft mijzelf de vrijheid om af en toe ook eens over iets anders te schrijven. Ik heb erover nagedacht om een aparte travelblog te beginnen naast OMF, maar hier zijn er inmiddels ook alweer velen van en ik ben van mening dat de combinatie van Food & Travel juist uniek en leuk is.

Kortom: zo nu en dan zullen er travel gerelateerde artikelen op de site verschijnen, maar food blijft nog altijd het belangrijkst.

Categorieën
Hoe meer artikelen je schrijft hoe minder je geschikte categorieën voor die artikelen gaat vinden. Het aantal categorieën op OMF is dan ook buitensporig en naar mijn idee helemaal niet meer duidelijk. Zo zijn de recepten nu ingedeeld op thema (zoete zaligheden, BBQ, Kerst etc.) maar ook op hoofdingrediënt (vis, vlees, brood etc.). Totaal niet handig en enorm onoverzichtelijk. Alle categorieën worden in de komende tijd dan ook op de schop genomen en worden in een ander jasje gestoken. Dit betekent voor jou hopelijk dat je artikelen makkelijker terug kunt vinden maar dat het ook zorgt voor rust en orde.

Vooralsnog heb ik 10 nieuwe hoofdcategorieën bedacht welke als volgt ingedeeld gaan worden:

 • OMF… eet – Wat stond er op tafel, foodie in…
 • OMF… inspireert – hotspots, inspiratie-artikelen
 • OMF… reist – Snapshot Diary’s, travel-gerelateerde artikelen
 • OMF… kookt – de recepten welke onderverdeeld zullen worden in: ontbijt, lunch, avondeten, snacks
 • OMF… valt af – mijn Foodie valt af updates maar ook informatieve artikelen over afvallen
 • OMF… filmt – video’s!
 • OMF… geeft weg – winacties
 • OMF… beleeft – De week van OMF
 • OMF… informeert – informatieve artikelen, nieuws-items
 • OMF… recenseert – productrecensies, kookboekbesprekingen

Wellicht dat er hier en daar nog wat geschoven en aangepast gaat worden, maar op dit moment staat het zo op papier.

Rubrieken
Dan de wekelijkse rubrieken op de site, om eerlijk te zijn verdrink ik er bijna in en maak ik het mezelf heel erg moeilijk. Van de doorgaans elf à twaalf artikelen die ik wekelijks publiceer belanden er negen in een vaste rubriek. Wat stond er op tafel, De week van OMF, twee video’s, Fastfood Friday etcetera. Dit gaat veranderen om een aantal redenen. Ten eerste red ik het soms gewoon niet om wekelijks voor een rubriek te koken. Fastfood Friday is bijvoorbeeld lastig te combineren met het gezond eten en op mijn cheatday eet ik ook wel eens buiten de deur. Super Healthy Sunday is een rubriek geworden waar ik niet eens meer speciaal voor kook maar waar ik een gezond recept in plaats, terwijl die tegenwoordig op andere dagen ook regelmatig voorbij komen.

Om deze reden heb ik een aantal rubrieken geschrapt of aangepast. Dit zijn de rubrieken die blijven:

 • Zondagmiddag: Wat stond er op tafel
 • Maandagochtend: De week van OMF
 • Maandagmiddag: Video
 • Donderdagochtend: Video
 • Zaterdagmiddag: Foodie valt af

De volgende rubrieken zijn helemaal geschrapt of aangepast:

 • Travel Tuesday: door aanpassing van OMF worden er nog wel travel-gerelateerde artikelen geplaatst, maar niet per se meer op de dinsdagmiddag.
 • OMF’s Studentenkeuken: verdwijnt helemaal. Veel recepten op OMF zijn budgetvriendelijk, een aparte rubriek vond ik daar niet meer voor nodig.
 • Super Healthy Sunday: verdwijnt ook helemaal. Dankzij Weight Watchers is het gros van de recepten die ik nu plaats verantwoord en gezond (al heeft iedereen daar natuurlijk zo zijn mening over).
 • Fastfood Friday: blijft sowieso want de rubriek is populair onder jullie en ik vind het waanzinnig leuk. De artikelen zullen wellicht niet meer wekelijks verschijnen maar eerder eens in de twee weken om de simpele reden dat ik het gewoon niet meer iedere week red om ‘ongezond’ te koken.

Layout
En tot slot de layout. Bij kleine aanpassingen hoort ook een grote verandering en dit betekent dat de layout aangepast gaat worden. Dit is wel de laatste verandering die doorgevoerd gaat worden om de simpele reden dat ik nogal pietluttig ben wanneer het aankomt op een nieuwe stijl en thema. Het moet in een keer goed zijn en daarom kan het met gemak nog weken gaan duren voordat het nieuwe OMF online staat.

Een aantal dingen kan ik je al wel vast verklappen. Zo wordt het logo iets aangepast waardoor het meer Food & Travelproof is. De layout zal een stuk rustiger zijn, geen fancy sliders of bewegende objecten meer. De kleurstelling wordt anders, het donkergrijze uit de huidige layout verdwijnt. En tot slot zal de nadruk meer gaan liggen op de foto’s en video’s die ik maak in plaats van rommel eromheen.

Dat was ‘em! Een lang artikel maar ik had jullie dan ook veel te vertellen. Aan de voorkant zal er allemaal niet zoveel veranderen, ik blijf namelijk gewoon iedere dag publiceren en inhoudelijk worden de artikelen ook niet anders, maar zo zijn jullie in ieder geval een beetje voorbereid op komende veranderingen!

Bedankt voor het lezen!

Join the Conversation

 1. Yvette says:

  Hi! Dat klinkt leuk zeg én overzichtelijk, werk aan de winkel :-). Heel veel success met al je nieuwe ontwikkelingen. En leuk dat er meer ’travel’ komt.

  Liefs,
  Yvette

 2. Wat leuk dat je het aandurft om flink wat veranderingen door te voeren! Ben erg benieuwd hoe alles gaat uitpakken! Even een complimentje; ik vind de recepten op jouw blog de laatste maanden heerlijk, bijna iedere week zie ik wel een recept voorbij komen waarbij ik gelijk enthousiast word om zelf ook aan de slag te gaan.

 3. Wat een spannende veranderingen komen eraan! Ik lees alleen maar vooruitgang en blijf trouw volgen. Succes en veel plezier met het doorvoeren van dit alles de komende tijd!

 4. Josianne says:

  Klinkt goed allemaal. Zo te zien flink wat ‘vooruitgang’ (want het was allemaal al leuk!), maar ik blijf je gewoon volgen :)

 5. Patricia says:

  Klinkt goed Sabine! Heel veel succes met t vele werk wat het met zich meebrengt. En heel veel plezier ermee gewenst natuurlijk, ik vindt je blog erg fijn!
  X Patricia

 6. Marieke says:

  Klinkt heel goed, succes met de veranderingen!

 7. Sandra says:

  Hé, wat leuk om te lezen! Een goede keuze denk ik. Ik ben zelf ook meer van de travel artikelen, maar dat komt ook door mijn eigen blog. Ik heb het precies andersom, ik schrijf voornamelijk over reizen met heeeeeel af en toe een recept ;-) oh en hardlopen is ook een maandelijks terugkerend iets. Ben heel benieuwd naar je nieuwe ideeën en layout!

 8. Nicole says:

  Ik ben benieuwd naar de veranderingen maar blijf je volgen

 9. Natasha says:

  Wat een spannende tijd komt eraan maar met heel veel leuke toevoegingen! Succes en ben benieuwd naar het nieuwe OMF!

 10. Joyce says:

  Wat leuk dat je dit gaat doen en een nieuwe weg inslaat. Je hebt er goed over nagedacht en ik denk dat je de juiste keuzes hebt gemaakt. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe indeling en layout en ik hoop dat je er meer plezier van gaat beleven en het je rust geeft!

 11. MySimplySpecial says:

  Wat leuk allemaal! Ik ben heel benieuwd!

 12. Jolien says:

  Ben benieuwd! Wat ik overigens wel een groot pluspunt vind aan deze site is de aparte verdeling van vega-vis-salades :) scheelt veel zoeken namelijk haha!

 13. Philippine says:

  Ha Sabine, Lekker bezig! Leuk idee om travel er ook bij te doen want dat is tenslotte je andere grote passie. Wordt vast allemaal heel mooi en duidelijk. Veel plezier en succes ermee. Ben benieuwd! lfs

 14. Mirjam says:

  Leuk en spannend dat je gaat veranderen. Ben benieuwd naar alles. Succes!!!

 15. Susanne says:

  Ik ben benieuwd! Ik denk door af en toe een ander pad te kiezen je jezelf ook blijft ontwikkelen en uitdaagt. Komt er bijvoorbeeld bij avondeten wel weer een subcategorie van vlees, vis etc? Dat vind ik altijd heel erg fijn!

  1. Sabine Author says:

   Geen subcategorie, maar de tags blijven wel bestaan. Zo kun je bijvoorbeeld in de tagcloud altijd op ‘vlees’ klikken waardoor je alsnog alle vleesrecepten krijgt te zien.

 16. Letizia says:

  Klinkt hartstikke goed. Ik ben dol op eten en reizen dus ik vind het een positieve verandering! Kan ook niet wachten tot je “nieuwe site” online is :)

 17. Bite food blog says:

  Ohhhh erg leuk dat je meer over travel gaat vertellen. Wij zijn gek op reizen en vind dit altijd erg leuke posts. Denk dat dit een hele wijze beslissing is.

 18. Nadia says:

  Ben benieuwd!

 19. Rosalinde says:

  Wow, dat omzetten zal een aardig klusje zijn! Ik ben heel erg benieuwd naar ‘nieuwe’ versie van je blog, spannend! :)

 20. Hester says:

  Succes met alle aanpassingen! Het klinkt in elk geval als een strak plan en ik vind het sowieso goed dat je innovatief bezig blijft. De nieuwe lay-out maakt me zoals altijd het meest nieuwsgierig, haha. En ik denk dat travel bij de meeste mensen wel aanspreekt, dus daar zit je waarschijnlijk ook goed mee :)

 21. sanne says:

  Wat fijn dat de categorieën aangepast worden. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close