De Starbucks Java Chip Frappucino staat al enige tijd hoog op mijn lijst om na te maken. Zowel Tim als ik zijn er verslaafd aan, zeker sinds we in Amerika zijn geweest want daar is ie toch het allerlekkerst. Voor Fastfood Friday leek het me leuk om de befaamde Frappucino zelf te maken en het is me wonderbaarlijk goed gelukt! Met een beetje hulp van de blog Chocolate Covered Katie voor het basisrecept, deel ik vandaag het recept voor de Java Chip Frappucino.
Wat heb je nodig? (2 glazen)
- 260 milliliter halfvolle melk
- 2 theelepels instant koffie (poeder, geen korrels)
- 1 theelepel vanille-aroma
- 1 theelepel suiker
- klein snufje zout
- slagroom
- chocoladesaus
- chocolate chips
1. Meng de melk, instant koffie, vanille-aroma, de suiker en een klein(!) snufje zout goed door elkaar en verdeel de melk over twee bakjes. Zet de bakjes in de vriezer tot het geheel bevroren is.
2. Haal de bevroren melk uit de vriezer en laat het kort ontdooien tot het zacht genoeg is om in de blender te doen.
3. Zet de blender aan en laat net zolang draaien tot de Frappucino de gewenste dikte heeft. Snijd ondertussen vast de chocolate chips fijn. Let erop dat ze door een rietje moeten kunnen, dus laat de stukjes niet te groot.
4. Schenk de Frappucino in glazen en roer hier de chocolatchips en een hoeveelheid chocoladesaus naar smaak door. Let er op dat je ook echt chocoladesaus gebruikt, gesmolten chocolade stolt namelijk direct wanneer het in aanraking komt met de ijskoffie!
5. Spuit een toef slagroom op de Frappucino en schenk hier nog wat extra chocoladesaus overheen.
Gegarandeerd genieten dit, enjoy!
Hmm, klinkt heerlijk!
Omdat ik bijna geen koffie lust kom ik niet vaak bij Starbucks. Maar deze ziet er zo lekker uit.. die wil ik een keer proberen! Ik sla hem op :)
Oh my! Ik had nog nooit van deze gehoord!
Maar hij ziet er wel super lekker uit!
Ik drink geen koffie, maar dit ziet er erg lekker uit!
ooh heerlijk!
Ik lust geen melk en geen koffie eigenlijk, maar ben toch wel benieuwd. Het ziet er namelijk heel erg lekker uit!
Ik heb deze nog nooit gehad bij Starbucks. Misschien eerst maar eens daar drinken en dan thuis proberen te maken om te kijken wat het verschil en óf er een verschil is!