Ik ben nog steeds geen grote ontbijter, maar voor deze overnight oats met mango en kokos maak ik graag een uitzondering. Het is wat mij betreft het perfecte zomerontbijt voor komend seizoen. Romig, fris, heerlijk fruitig door de mango én verkoelend.
Oh en dan zit je er ook nog eens goed vol van tot het lunchtijd is. Perfect toch? Deze overnight oats kun je best 2-3 dagen bewaren, dus dit recept is geschikt voor twee personen of voor jou alleen voor de komende twee dagen.
Hoe maak je overnight oats?
Overnight oats maken is echt een fluitje van een cent en het kost je ook nog eens bijzonder weinig tijd. Ik maak mijn overnight oats altijd het liefst met plantaardige melk, havervlokken en wat chiazaadjes.
Gedurende de nacht, vandaar ook de term overnight, zuigen de havervlokken en chiazaadjes zich vol met de melk waardoor je een bijna pudding-achtige textuur hebt de volgende ochtend. Met name als je chiazaadjes toevoegt zul je dit merken.
Zelf vind ik warme havermout echt niet te eten, maar deze overnight oats zijn altijd een hit. En hoe ideaal is het dat je de pot alleen maar uit de koelkast hoeft te trekken en je direct aan tafel kunt. Ik hou van dat soort foolproof ontbijtjes!
Ik maakte deze keer een echte zomervariant met kokos en mango, maar mocht je wat meer van de stevige smaken zijn dan vind je deze Tiramisu overnight oats misschien ook wel lekker. Een alternatief zijn deze Overnight oats met zomerfruit waarvan ik het recept járen geleden al deelde.
Overnight oats yoghurt
Ik vind het altijd héérlijk om aan mijn overnight oats yoghurt toe te voegen. De yoghurt zorgt voor een extra romige textuur. Echt, probeer het maar eens! Met het toevoegen van een klein beetje yoghurt kom je al een heel eind.
Ik was in de supermarkt op zoek naar kokosyoghurt toen ik op kokosyoghurt met mangostukjes stuitte. Dat leek me nou de perfécte toevoeging voor deze overnight oats.
De kokosyoghurt frist het geheel wat meer op en het zorgt er ook voor dat de overnight oats niet te droog worden. Ik kreeg echt het idee alsof ik een toetje zat te eten de volgende ochtend. En dat klinkt perfect, toch?
Overnight oats chiazaad
Aan de overnight oats voeg ik ook chiazaadjes toe. Ik ben totáál niet van de superfoods, dat weten jullie inmiddels wel, maar van alle goji-bessen en moerbeien van jaren geleden, zijn chiazaadjes wel blijven hangen.
Chiazaad is een bron van Omega 3 en zeer mineraalrijk. Wat ik echter zo fijn vind aan chiazaadjes is dat ze ervoor zorgen dat het gerecht waaraan je het toevoegt, extra verzadigend wordt. Chiazaadjes bevatten namelijk enórm veel vezels en met mijn slechte buik is het altijd goed om meer vezels te eten.
Let er bij gebruik van chiazaad wel op dat ze vocht opnemen. Je hebt helemaal niet veel nodig om het effect ervan te merken in overnight oats.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Overnight oats met mango & kokos
Benodigdheden
- 2 weckpotjes of afgesloten bakjes
Ingrediënten
- 50 g havermout
- 250 ml kokosdrink
- 50 g kokosyoghurt
- 1 el kokosrasp
- 2 tl chiazaadjes
- 1 rijpe mango – in blokjes
Instructies
- Doe alle ingrediënten met uitzondering van de mango in een kom en roer dit goed door.
- Verdeel de mango en havermoutmix om en om in de potjes, zo heb je straks bij iedere hap ook nog een hap mango.
- Doe de potjes dicht en zet ze minimaal 1 nacht en maximaal 3 nachten in de koelkast.
- Serveer de volgende ochtend direct uit de koelkast.