Na een paar weken zoetigheid is het weer eens tijd voor een hartige Fastfood Friday. Eentje met een wel heel lekker recept als je het mij vraagt, deze popcorn chicken broodjes waren namelijk GROOT favoriet bij Tim. Als ik voor OMF kook doe ik dat altijd op kantoor en dingen die we als avondeten kunnen eten neem ik dan mee naar huis. Deze popcorn chicken broodjes gingen ook mee naar huis en hoewel ik verwachtte dat ze lang niet zo lekker meer waren na het opwarmen, had ik het helemaal mis. Ik legde de broodjes met alle toppings in de oven en zelfs opgewarmd waren ze heerlijk. De kip werd weer lekker krokant, maar de broodjes ook en dat was stiekem hartstikke lekker. Helemaal in combinatie met de pittige sriracha mayonaise. Jup, je kunt wel stellen dat dit een succesnummer was.
P.S: wist je trouwens dat het al drie(!) jaar geleden is dat ik voor het eerst popcorn chicken maakte? Wow, time flies vind je niet?
Omdat niet iedereen even dol is op karnemelk en dit wel gebruikt wordt in het recept, zal ik de vraag die wellicht bij je opkomt vast even beantwoorden: nee, je proeft de karnemelk absoluut niet meer in het eindresultaat. Door de kip te ‘marineren’ in karnemelk blijft het vlees ook na het frituren extra mals. Het is iets dat ik je zou willen aanraden om altijd te doen op het moment dat je kip wilt gaan frituren want geloof mij: het maakt alle verschil. Bijkomend voordeel is ook dat je geen extra ei hoeft te gebruiken wanneer je de kip gaat paneren, het dunne laagje karnemelk om de kip zorgt namelijk al voor een plakkerig laagje. I-de-aal.
En heb je nou geen frituurpan? Een beetje neutrale olie in een steelpan of wok verhitten gaat net zo makkelijk.
Popcorn chicken broodjes
Benodigdheden
- frituurpan of steelpan met hete olie
Ingrediënten
- 400 g kipdijfilet - in kleine blokjes
- 250 ml karnemelk
- 1 el Sriracha
- 100 g patentbloem
- 75 g maïzena
- 1 el bakpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
En verder
- 6 zachte witte puntjes
- plakjes augurk
- 2 el mayonaise
- 1 tl Sriracha
- 1/2 tl honing
Instructies
- Doe de kipblokjes in een kom en schenk hier de karnemelk en Sriracha bij. Schep het geheel even goed om, dek de kom af en laat de kip 2 uur in de koelkast marineren.
- Verwarm de frituurpan of olie in een wokpannetje naar 180℃.
- Schep de bloem, maïzena, bakpoeder, ui- en knoflookpoeder in een kom om.
- Wentel de germarineerde kipblokjes door het bloemmengsel en frituur ze vervolgens in 5 minuten in de hete olie goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
- Snijd de broodjes op en verdeel plakjes augurk naar smaak en de popcorn chicken over de broodjes.
- Roer de mayonaise, Sriracha en honing door elkaar en drizzle de srirachamayonaise over de popcorn chicken. Serveer direct.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.