Gnocchi met witte asperges & krokante pancetta

Nu het witte aspergeseizoen nog in volle gang is, maak ik daar gretig gebruik van. Het idee voor dit recept ontstond al ergens in februari en toen al plande ik het in om te maken zodra de asperges er zouden zijn. En zie hier het resultaat! Heerlijke gebakken gnocchi met witte asperges en krokante asperges. Het gerecht heeft een lekkere bite, is zoutig door de pancetta maar ook romig dankzij de (kook)room. Een toppertje als je het mij vraagt. En perfect als je niet zoveel zin hebt om te koken, want het staat in no time op tafel.

Ik krijg de vraag wel vaker als ik gnocchi bak in plaats van het te koken: of het noodzakelijk is om de gnocchi voor te koken. Nee, dat is het niet! Gnocchi wordt gemaakt van reeds gegaarde aardappels, vandaar dat de kooktijd ook zo kort is. De gnocchi kan gewoon rechtstreeks vanuit de verpakking in de koekenpan. Smelt een flinke klont boter, zet het vuur lekker hoog en zorg ervoor dat de gnocchi krokant en bruin wordt aan de buitenkant. Dit kost je ongeveer een kwartier. Stiekem vind ik gebakken gnocchi veel lekkerder dan gekookte dus het gebeurt niet vaak dat ik het nog op een andere manier klaar maak.

Overigens is dit een gerecht dat je niet zo makkelijk kunt bewaren. Ik heb het geprobeerd, maar vond zelf de smaak van de witte asperges echt té overheersend worden. Daarbij wordt de gnocchi plakkerig en is de saus niet zo romig meer dus nee, eet het vooral zo vers mogelijk.

gnocchi met witte asperges

5 van 6 stemmen

Gnocchi met witte asperges & krokante pancetta

De combinatie gnocchi en witte asperges is echt een topper. Zeker wanneer je er een romige saus en krokante pancetta bij maakt. Een ideaal lentegerecht voor de doordeweekse dag.
Porties3 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct opeten

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges - in stukken
  • 400 g gnocchi
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 sjalot - fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl mosterd
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 1/2 el verse bieslook - fijngehakt
  • zwarte peper
  • 150 g pancetta plakjes

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de stukken asperge in 5 minuten gaar. Giet af en zet even apart.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de gnocchi goudbruin en krokant. Schep de gnocchi even uit de pan.
  • Bak de knoflook en sjalot in het restvet tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Schenk de kookroom in de pan en voeg hier de mosterd, groene kruiden en zwarte peper aan toe. Roer goed door en doe de witte asperge en gnocchi er weer bij.
  • Bak in een droge koekenpan de pancetta krokant en laat deze uitlekken op een vel keukenrol.
  • Schep de gnocchi met witte asperges op de borden en garneer met de krokante pancetta.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: gebakken gnocchi, gnocchi, krokante pancetta, makkelijke maaltijd, pancetta, roomsaus, witte asperges

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

gnocchi met witte asperges

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close