Gnocchi met witte asperges & krokante pancetta
De combinatie gnocchi en witte asperges is echt een topper. Zeker wanneer je er een romige saus en krokante pancetta bij maakt. Een ideaal lentegerecht voor de doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: gebakken gnocchi, gnocchi, krokante pancetta, makkelijke maaltijd, pancetta, roomsaus, witte asperges
Servings: 3 personen
- 500 g witte asperges - in stukken
- 400 g gnocchi
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 sjalot - fijngehakt
- 200 ml kookroom
- 1 tl mosterd
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 1/2 el verse bieslook - fijngehakt
- zwarte peper
- 150 g pancetta plakjes
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de stukken asperge in 5 minuten gaar. Giet af en zet even apart.
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de gnocchi goudbruin en krokant. Schep de gnocchi even uit de pan.
Bak de knoflook en sjalot in het restvet tot de knoflook goed begint te geuren.
Schenk de kookroom in de pan en voeg hier de mosterd, groene kruiden en zwarte peper aan toe. Roer goed door en doe de witte asperge en gnocchi er weer bij.
Bak in een droge koekenpan de pancetta krokant en laat deze uitlekken op een vel keukenrol.
Schep de gnocchi met witte asperges op de borden en garneer met de krokante pancetta.