Na 10 jaar Ohmyfoodness heb ik wel een beetje door hoe mijn hoofd werkt. Waar ik voorheen echt nog op zoek moest gaan naar receptinspiratie, heb ik tegenwoordig aan een aantal steekwoorden genoeg om met een idee te komen. Zo ging dat ook een beetje met deze chocoladetulband.
We ontvingen een belletje van wijnmerk Gallo Family Vineyards of we voor de Kerst konden samenwerken. Ze vertelden wat over hun Merlot en met name over de smaken die je in de wijn terugvindt en direct kwam het idee van deze chocoladetulband met rode wijn en rood fruit bij me op. Een cake met wijn? JAZEKER! Er zit maar liefst een heel glas Gallo Family Vineyards Merlot in het beslag van deze tulband verwerkt en ik kan je vast verklappen: dat is me toch een partijtje lekker – bohhh! Zeker als je de tulband daarna ook nog een keer aftopt met chocoladeglazuur, waar uiteraard ook een scheutje Merlot inzit, en rood fruit. Een feestje op je bord én in je mond.
Gallo Family Vineyard
De wijnen van Gallo worden geproduceerd in het zonnige Californië. Door de vele zonuren in Californië heeft deze Merlot een ietwat meer donkere smaak dan je wellicht gewend bent van Merlot. In de wijn proef je de smaak van bramenjam, rijpe pruimen, frambozen en een beetje vanille. En dat maakt de wijn zo lekker passend IN en BIJ deze chocoladetulband want hoewel het leuk is om met wijn te bakken, is het minstens net zo lekker om een glas van deze Merlot te nuttigen natuurlijk.
Extra fijn: je hoeft niet helemaal naar Californië om deze wijnen te kopen, je vindt ze namelijk gewoon in de supermarkt bij Jumbo of Plus of bij perfectewijn.nl
Chocoladetulband met rode wijn en rood fruit
Benodigdheden
- tulbandvorm
- elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
Voor de tulband:
- 300 g boter - zacht
- 300 g kristalsuiker
- 4 eieren
- 200 ml Gallo Family Vineyards Merlot
- 1 tl vanille-extract
- 300 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 75 g ongezoet cacaopoeder
- snuf zout
Chocoladeglazuur
- 75 g poedersuiker
- 3 el ongezoet cacaopoeder
- 50 g boter - gesmolten
- 2 el Gallo Family Vineyards Merlot
En verder:
- rood fruit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de tulbandvorm héél goed in.
- Klop de boter met de suiker in een keukenmachine romig en voeg hier een voor een de eieren aan toe.
- Doe ook het vanillextract en de Merlot in de kom en mix even kort door.
- Vooeg de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snuf zout toe en spatel het geheel tot een klontvrij cakebeslag.
- Schep het cakebeslag in de tulbandvorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Laat de tulband helemaal afkoelen.
- Maak het glazuur door alle ingrediënten met elkaar te mengen tot een klontvrij papje en schenk het glazuur over de bovenkant van de tulband.
- Decoreer de tulband met vers rood fruit.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.