Wat is het toch héérlijk dat we vandaag de dag onze favoriete boodschappen online kunnen bestellen en dat ze gewoon bij je eigen voordeur worden gebracht; vind je niet? Ik maak er in ieder geval gretig gebruik van, minimaal één keer per week.
Crisp (+ kortingscode!)
Als ik zin heb in iets speciaals, een feestje organiseer of zin heb in echt knettervers eten maar er niet de deur voor uit wil, bestel ik het liefst bij Crisp. Het handige aan Crisp vind ik namelijk dat het allemaal via een appje verloopt. Het overkomt me… nou, zo’n 95% van de tijd dat ik onderweg ben als ik boodschappen ga bestellen en dan is het verrekte handig als het allemaal via mijn telefoon kan.
Het mooie aan Crisp vind ik daarbij ook dat het assortiment uitsluitend uit eten bestaat en dat er ook héél veel verse, lokale producten te krijgen zijn en producten die je elders niet zo snel vindt. Ik woon in Apeldoorn en aan deze kant van het land hebben we niet zo’n groot aanbod aan specialiteiten-winkels. Het is dan wel súper fijn om dit zo makkelijk online te kunnen bestellen. Dus ja, fan van het eerste uur hier!
Ik mocht laatst een bestelling (zie foto hierboven) van ze plaatsen en naast mijn favoriete producten zoals de croissantjes om zelf af te bakken (de lekkerste die er zijn!), truffelsalami en siroopwafels, bestelde ik ook een aantal verse (seizoens)producten mee. Peren en aardbeien voor de jongens, maar ook alle ingrediënten voor deze heerlijke spaghetti met spinaziepesto en burrata.
Heb je nou nog nooit besteld bij Crisp dan is NU het moment. Met deze kortingscode krijg jij namelijk €15,- korting op je eerste bestelling! En daar kun je een hoop lekkers voor halen hoor.
Spaghetti met spinaziepesto en burrata
Mijn (kleine) jongens zijn allebei dol op pesto. Pasta met pesto, risotto met pesto… in no time hebben ze hun bordjes leeg. In de pesto voor dit recept zit maar liefst 400 gram spinazie verwerkt. Erbij serveerde ik geroosterde tomaatjes dus met één bordje pasta kregen ze een flinke hoeveelheid groenten binnen. Om het geheel nóg lekkerder te maken ging er een bol burrata bij op het bord. Want burrata is nou eenmaal de hemel.
Alle ingrediënten voor dit gerecht kun je met één klik toevoegen aan je digitale Crisp-mandje via de Crisp-app.
Spaghetti met spinaziepesto en burrata
Benodigdheden
- hakmolen of foodprocessor
Ingrediënten
- 500 g cherrytomaatjes - bij voorkeur aan steeltje
- 50 g pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook - gepeld
- 100 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 400 g verse spinazie
- 40 g verse basilicum
- 120 ml olijfolie
- 500 g verse spaghetti
- 2 bollen burrata
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht. Breng ondertussen ook een grote pan gezouten water aan de kook.
- Leg de cherrytomaten met steeltjes en al op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Rooster de tomaatjes ongeveer 25 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak ondertussen de pesto. Rooster hiervoor de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
- Doe de geroosterde pijnboompitjes in de foodprocessor en voeg hier de knoflook, Parmezaanse kaas, spinazie, basilicum en olijfolie aan toe. Maal het geheel fijn tot pesto en breng op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
- Meng de pasta met een paar eetlepels van de pesto en wat kookvocht, tot er een mooie saus ontstaat. De pesto die je overhoudt kun je in een schone (weck)pot zeker een week in de koelkast bewaren of eventueel invriezen.
- Verdeel de spaghetti met spinaziepesto over borden en garneer met de geroosterde tomaatjes.
- Leg op ieder bord ook een halve bol burrata.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.