Fastfood Friday: No bake Toblerone cheesecake

Aaah ik vond het wel weer eens tijd worden voor een lekkere cheesecake, wat jullie? Een no bake deze keer en daarmee ook eentje die al héél lang op mijn lijstje stond. Ik heb nog steeds niet alle cheesecakes gemaakt die ik ooit wil maken en daar valt deze no bake Toblerone cheesecake ook onder. Ik ben gek op Toblerone, het doet me ook altijd aan vakantie denken want deze chocolade kon/kun(?) je altijd in het vliegtuig kopen. Logisch dat ik er dus een keer een cheesecake mee wilde maken. Ik koos ervoor om een deel van de Toblerone te smelten en een deel grof te hakken. Beide gingen in het cheesecakebeslag en het resultaat is een heerlijk romige cheesecake met stukjes amandelen en hintjes chocolade. Met name die grove stukken Toblerone doen het goed, want hoe lekker is het om een flinke smeuïge hap cheesecake te nemen om vervolgens ineens een grof stuk chocolade tegen te komen. Juist, hoef ik geen woorden meer aan toe te voegen toch?

Het basisrecept voor deze cheesecake is overigens ook het recept dat gebruikt is voor de OMF Cheesecake No Bake bakmix. Die is helaas niet meer verkrijgbaar maar laat de Toblerone uit dit recept en je hebt de juiste verhoudingen te pakken. Die No Bake cheesecake doet me altijd aan softijs denken en zeg nou zelf: dat wil je toch gewoon?

No bake toblerone cheesecake

4.41 van 5 stemmen

No bake Toblerone cheesecake

Maak deze No bake Toblerone cheesecake als je iets te vieren hebt of voor zomaar tussendoor, het wordt altijd een feestje. Als je de Toblerone weg laat heb je overigens het perfecte basisrecept voor een no bake cheesecake te pakken. Smaakt een beetje naar softijs, zo lekker!
Porties1 taart (20-24 cm)
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Waar te bewaren in de koelkast of in de vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

  • 1 springvorm (20 - 24 cm)
  • elektrische (hand)mixer
  • foodprocessor, hakmolen of ziplockbag + deegroller
  • steelpannetje
  • vel bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 300 g Digestives
  • 600 g naturel roomkaas - A-merk
  • 100 g poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 zakje KlopFix
  • 400 g Toblerone

Topping

  • 150 ml slagroom + evt poedersuiker
  • Toblerone - grof of fijn gehakt

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Doe de boter in een steelpannetje en laat dit smelten.
  • Maal ondertussen de Digestives fijn in een foodprocessor. Je kunt de koeken ook fijnstampen met een deegroller.
  • Schep de koekkruimels bij de gesmolten boter in de pan en roer het geheel goed door.
  • Stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de roomkaas, poedersuiker, slagroom, vanille-aroma en KlopFix in de kom van de keukenmachine en klop de ingrediënten tot deze goed gemengd zijn.
  • Smelt de helft van Toblerone in een pannetje en hak de andere helft grof.
  • Spatel de gesmolten Toblerone en de grove stukken vluchtig door het cheesecakebeslag.
  • Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Klop nog wat extra slagroom (evt. met poedersuiker voor de zoetekauw) stijf en verdeel deze over de bovenkant van de cheesecake.
  • Strooi hier de stukken Toblerone overheen en serveer de cheesecake direct of bewaar hem in de koelkast.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, no bake, toblerone

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

No bake toblerone cheesecake

Join the Conversation

  1. Cindy says:

    Hier in Algerije geen klopfix! Waarmee kan ik dat vervangen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close