Ik ben dol op alle baksels waar appel in te vinden is. Appeltaart, appelkoeken en de meest simpele variant: appelcake! In deze cake stopte ik flink wat mascarpone en wat je daardoor krijgt is een súper smeuïge cake. Maar echt ontzéttend smeuïg. Sterker nog, toen ik de cake proefde had ik bijna het idee dat hij nog niet helemaal gaar was, puur vanwege de plakkerige textuur. En juist die plakkerige textuur maakt deze appelcake ongelofelijk lekker. Door de grote hoeveelheid mascarpone is deze cake best machtig, dus snijd er niet al te grote plakken van. Of wel, dan zorg je er in ieder geval voor dat de cake niet al te lang blijft liggen, heel lang houdbaar is hij namelijk niet.
Appel-mascarponecake
Benodigdheden
- cakeblik (25 cm)
- keukenmixer of elektrische handmixer
- oven
Ingrediënten
- 500 gr mascarpone - op kamertemperatuur
- 100 gr boter - op kamertemperatuur
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 1 tl vanille-aroma
- 300 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- snufje zout
- 1 appel - in blokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Vet het cakeblik goed in en bekleed hem met een vel bakpapier.
- Doe de mascarpone, boter en basterdsuiker bij elkaar in een kom en klop dit tot een romig mengsel.
- Voeg een voor een de eieren toe terwijl je de machine laat kloppen.
- Doe alle droge ingrediënten in de kom en spatel dit tot een egaal cakebeslag.
- Schep tot slot de appelstukjes door het cakebeslag en stort het beslag in het cakeblik.
- Strijk de bovenkant glad en bak de cake in het midden van de oven in ong. 60 minuten gaar. Dek de cake af met aluminiumfolie wanneer deze aan de bovenkant te donker dreigt te worden.
- Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Wat is de tijd die ik kan aanhouden voor een muffin versie hiervan?
25-30 minuten gok ik.
Kan je deze cake ook invriezen?