Fastfood Friday: 3-kazen spaghetti met knoflookgarnalen

Zolang er maar veel kaas in een pastagerecht zit is het voor mij al goed. Dol ben ik dan ook op Mac & Cheese in alle vormen en maten. Niet voor niets staan er op OMF dan ook al tientallen recepten voor Mac & Cheese. Het recept dat ik vandaag deel in Fastfood Friday is een leuke variant op Mac & Cheese, ik maakte namelijk 3-kazen spaghetti met knoflookgarnalen. Een echte bom van een maaltijd want omg wat zit je vol na het eten van een bord, maar het is zo ongelofelijk lekker. Veel knoflook, ultiem romige kaassaus… Yes, hier mag je me gerust een keertje wakker voor maken. De kazen die ik in dit recept heb gebruikt kun je wat mij betreft prima vervangen voor kaasjes die jij in huis hebt of die je lekker vindt. Met koken zijn er niet zoveel regels als je het mij vraagt, zeker niet op Fastfood Friday!

3-kazen spaghetti met knoflookgarnalen

3-kazen spaghetti met knoflookgarnalen

3.10 van 32 stemmen

3-kazen spaghetti met knoflookgarnalen

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti
  • 400 gr knoflookgarnalen*
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 15 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 75 gr Boursin knoflook & kruiden
  • 50 gr mozzarella - geraspt
  • 30 gr Grana Padano + extra
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Doe de knoflookgarnalen samen met de extra knoflook in een pan en bak ze in een paar minuten gaar.
  • Smelt ondertussen de boter in een ruime en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 2 minuten mee om te garen.
  • Schenk de melk in de pan en roer door tot een klontvrije saus. Doe hier alle kaas bij en roer door tot alle kaas is gesmolten.
  • Schep de gebakken garnalen, gekookte spaghetti en de verse peterselie bij de kaassaus in de pan. Schep alles goed om zodat alle pasta voorzien is van een laag kaassaus.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer de pasta direct. Garneer desgewenst met extra kaas en verse peterselie.

Notities

*De knoflookgarnalen kun je natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken door de garnalen te mengen met 1 eetlepel olie, 2 teentjes fijngehakte knoflook en 1 tl verse peterselie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

3-kazen spaghetti met knoflookgarnalen

Join the Conversation

  1. Chantalle says:

    Omg Sabine,
    Dit ziet er gruwelijk lekker uit.
    Deze komt op me boodschappenlijstjelijst voor morgen liefst had ik het vanavond nog gegeten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close