Mócht je toevallig gek zijn op pindakaas.. En héél erg zin hebben in een enorme guilty pleasure… Ja, dan heb ik hier een lekker recept voor je. Ik was zelf even benieuwd hoe het uit zou pakken (het blijft uiteindelijk altijd veel uitproberen natuurlijk), maar toen dít uit de oven kwam.. man, ik heb geloof ik wel drie blokken naar binnen gewerkt. Oeps. Nouja, geslaagd dus. In de basis is het een goede blondie, met er doorheen flinke stukken witte chocolade. Ik heb een paar repen in grove stukken gehakt en deze door het beslag geroerd. Het beslag heb ik vervolgens in een kleine ovenschaal gestort en daarna pas heb ik de pindakaas er doorheen geswirld. Zo blijven de textuur en de smaak van de pindakaas behouden en komen alle smaken het best tot hun recht.
Uit veiligheid heb ik een paar blondies uitgedeeld en de rest heb ik in de vriezer gestopt. Dat kan prima namelijk!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Pindakaas Blondies met Witte Chocolade Chunks
Ingrediënten
- 150 gram roomboter op kamertemperatuur
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 8 gram vanille suiker
- 1 vanille peul
- 3 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram witte chocolade in grove stukken gehakt
- 200 gram 100% puur pindakaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Mix de roomboter met de suikers tot een egale massa.
- Schraap de vanille uit de peul en voeg deze samen met de eieren toe aan het beslag. Klop tot een luchtig beslag.
- Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en mix totdat je een egale massa hebt.
- Op het laatst voeg je 200 gram van de grote stukken witte chocolade toe. Mix even kort door het beslag en stort het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal.
- Verspreid gelijkmatig en swirl nu de pindakaas er doorheen. Druk de laatste 100 gram aan witte chocolade erbij in en schuif in de oven voor 50 minuten.
Dit lijkt mij zo lekker. Als ik hem maak moet ik denk ik ook wel wat uitdelen haha…