Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik een hele lekkere witte aspergeschotel deelde. Deze maakte ik met beenham maar vandaag deel ik een iets ander recept. Ik maakte namelijk een witte aspergeschotel met aardappel en zalm en die was me toch een partijtje lekker – jum! Sowieso kunnen recepten met witte asperges bij mij niet zo snel mis gaan hoor, ik ben er zo zó dol op en doe ieder jaar weer een dansje als ik het witte goud overal zie liggen. Door de geraspte gruyère en Pecorino krijgt de ovenschotel een lekker stevige smaak en dat vormt wat mij betreft weer de perfecte tegenhanger van de zachte asperges en zalm.
Aspergeschotel met aardappel en zalm
Ingrediënten
- 2 middelgrote aardappelen in dunne plakjes geschaafd
- 400 gr witte asperges
- 300 gr verse zalm
- 100 gr gruyère geraspt
- 125 ml kookroom
- 2 eieren
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde dille
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 el Pecorino geraspt
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
- Snijd de witte asperges in stukken van 3 centimeter en kook deze 5 - 7 minuten voor.
- Klop ondertussen de eieren samen met de kookroom, geraspte gruyère, gedroogde kruiden en peper en zout op.
- Verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Schep hier de voorgekookte asperges overheen. Houd er een paar achter om boven op de ovenschotel te leggen.
- Leg de rest van de aardappelplakjes over de asperges en leg hier de repen zalm overheen. Verdeel de overige aspergestukjes rond de zalm.
- Schenk het eimengsel in de ovenschaal en strooi de geraspte Pecorino over het gerecht.
- Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25 - 30 minuten gaar.
Heb dit geprobeerd, smaak is heel lekker, maar kooktijden zijn absoluut verkeerd. Aardappelschijfjes waren nog volledig rauw. Beter ook voorkokoen dus. Aspergestukjes ook niet helemaal zacht. Alleen de zalm was perfect.
Hoi Ines, wat vervelend dat het niet helemaal goed is gegaan! Ik ben wel benieuwd of je de aardappelschijfjes in dunne plakjes hebt geschaafd, voor deze ovenschotel moeten ze wel echt dun zijn namelijk.