Brownies met Tony’s Karamel-Zeezout

Ik weet niet zo goed meer hoe we erbij kwamen, maar Tim en ik hadden het er laatst over dat ik echt eens iets moest maken met Tony’s Chocolonely Karamel-Zeezout, onze favoriete chocoladereep. We hebben natuurlijk op OMF al eens heerlijk zelfgemaakt ijs met deze chocoladereep gedeeld, maar ik vond het tijd voor nog iets guiltiers. Uiteindelijk besloot ik om brownies te maken en dit zijn dus brownies met Tony’s Chocolonely Karamel-Zeezout geworden – jawel. En ja, dat is inderdaad gru-we-lijk lekker en het fijne is dat je de chocoladereep ook nog zo goed proeft. Da’s toch fijn! Je kunt ervoor kiezen om deze brownies lichtjes afgekoeld te eten, op die manier is de chocoladereep nog een beetje zacht – zoals je het op de foto’s bij dit recept ziet. Een dag later is de chocoladereep echter weer hard geworden en proef je dus echt chunks Karamel-Zeezout. Dat in combinatie met de pure, rijke chocoladebrownies is echt hemels.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Brownies met Tony's Chocolonely Salted Caramel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Brownies met Tony's karamel-zeezout

4.70 van 26 stemmen

Brownies met Tony's salted caramel

Porties16 stuks

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 reep Tony's Chocolonely Karamel-Zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20cm goed in.
  • Doe de chocolade samen met de boter in een pannetje en smelt dit op laag vuur.
  • Klop ondertussen de eieren met de suiker en voeg hier al roerend de gesmolten chocolade en boter aan toe.
  • Spatel vervolgens rustig het zelfrijzende bakmeel en het zout erdoor.
  • Stort het browniebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Breek de reep chocolade in grove stukken en verdeel deze over het browniebeslag.
  • Bak de brownies in het midden van de oven in 30 - 35 minuten gaar. Laat volledig afkoelen en snijd ze vervolgens in stukken.

Join the Conversation

  1. Marleen says:

    Wauw, dit klinkt gewoon te goed! Die gaan we binnenkort een keertje maken! <3 Thank voor het recept!

  2. Laura says:

    Oeeeh, dit klinkt te lekker en te slecht haha!

  3. Juf Ank says:

    Gisteren dit heerlijke recept geprobeerd. Was een succes! Alleen was de brownie wat te droog/te gaar. Heb me aan de ingrediënten gehouden en de boel afgebakken in 30 minuten op 180 graden. Hoe kan ik de volgende keer zorgen voor een zachte binnenkant van de brownie?

    1. Sabine Author says:

      Minder lang bakken :) Dan is jouw oven waarschijnlijk wat krachtiger dan die van mij.

  4. Claudia says:

    Hee! Gisteravond gemaakt maar toen ik hem na 35 minuten eruit haalde was het net een drilpudding. Hoort dat? Ik heb hem namelijk tegezet in de oven voor 10 minuten en had toen nog steeds een hele druiperig binnenkant terwijl de randjes een beetje aangebrand waren. Ik heb me overal aan gehouden, hij was alleen nog niet afgekoeld toen ik hem aansneed. Zal dat het zijn geweest? Volgende keer echt helemaal af laten koelen?

    1. Sabine Author says:

      Brownies moet je sowieso al-tijd compleet laten afkoelen voordat je ze snijdt. Verder is iedere oven anders, de tijden die ik noem zijn goed voor mijn oven maar als jij een krachtige oven hebt moeten ze misschien minder lang of als je daarentegen een minder krachtige oven hebt kan het maar zo dat ze langer moeten. Dat is altijd een beetje puzzelen :)

  5. Janneke says:

    Dit is zo lekker, een keer op een high tea gemaakt en nu maak ik het vaak in opdracht voor vrienden en kennissen

    1. Sabine Author says:

      Ha, wat leuk! Echt een succesnummertje dus.

  6. Welke maat bakvorm gebruik je voor dit recept?
    En kun je ook meteen het dubbele recept maken en in een bakblik doen dat je zo de oven in schuift? Of zijn dan de baktijden weer anders?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close