Ik ben dus een van de weinige mensen die niet zoveel met kruidnootjes heeft en ik vind het dan ook helemaal niet erg dat Sinterklaas ons land weer uit is. Sterker nog, stiekem ben ik daar alleen maar blij mee want nu is het dus tijd voor kerstkransjes. YES! De kerstkransjes compleet van chocolade en de kransjes gemaakt van koek, ik verorber ze in no-time. En daarom moest ik voor Kerst natuurlijk zelf ook nog even koekjes bakken. Nu weet je inmiddels waarschijnlijk wel dat ik niet van de hele mooie koekjes ben. Ik versier ze niet, vaak zijn ze niet zo prachtig van vorm maar wel vind ik het belangrijk dat ze ONWIJS lekker zijn. En dat zijn deze Pindakaas-Nutellakoekjes voor Kerst absoluut. Je hebt maar vier ingrediënten nodig om deze heerlijke koekjes te bakken en extra opfleuren doe je met super leuke Cookie stamps die je momenteel gratis krijgt bij aankoop van een speciale Nutella kerstpot (825 gram).
Voor wie bak jij koekjes?
Helaas voor Tim kan hij deze koekjes niet eten in verband met zijn notenallergie dus ik heb deze Nutellakoekjes puur en alleen voor mezelf gemaakt. Ok en ook een beetje voor Tim zijn collega’s want als ik deze koeken letterlijk allemaal zelf zou eten, zou ik tonnetje rond het jaar uit rollen. Zelf kun je deze koekjes met/voor het hele gezin bakken natuurlijk. Of voor wie bak jij koekjes?
Nutella Christmas Bakery
Mocht je nou net zo’n Nutella-fan zijn als ik dan heb ik bijzonder goed nieuws voor je. Van 20 t/m 28 december is, met uitzondering van de twee kerstdagen, de Nutella Christmas Bakery geopend. In deze bakery kun je in een gezellige omgeving kerstkoekjes bakken met familie en vrienden. De bakkerij is te vinden in het centrum van Amsterdam en alleen te bezoeken na bevestiging van inschrijving. Je kunt je gratis inschrijven voor één van de drie dagelijkse tijdslots via het Facebookevenement van de Nutella Christmas Bakery.
En dan is het NU tijd om koekjes te bakken!
Ps. Mocht je meer kerstinspiratie met Nutella nodig hebben (wie niet!), dan kun je deze vinden op Nutella.com.
In samenwerking met Nutella
Pindakaas-Nutellakoekjes voor Kerst
Ingrediënten
- 200 gr pindakaas
- 200 gr Nutella
- 500 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- Nutella Cookie stamps
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe de pindakaas in een kom en de Nutella in een andere kom. Voeg aan iedere kom 250 gram kristalsuiker toe en 1 ei.
- Meng in beide kommen alle ingrediënten tot een zacht koekdeeg.
- Neem een beetje (1/2 eetlepel) van het pindakaas-koekdeeg en een halve eetlepel van het Nutella koekdeeg. Rol deze samen in je handen tot een balletje.
- Leg de balletjes naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat en druk de koekjes plat.
- Zet met behulp van één van de Nutella Cookie stamps een stempel in de koekjes.
- Bak de Pindakaas-Nutellakoeken in het midden van de oven in 10 - 12 minuten gaar.
- Laat ze volledig afkoelen voordat je ze bakt.
echt veeeel te veel suiker.