Griekse aardappelschotel

Jullie kennen allemaal vast de aardappelschotels van Aviko wel toch? Die blauwe zakken die je in de diepvries vindt in tal van variaties. De Zwitserse aardappelschotel is bijvoorbeeld mijn favoriet, maar ze verkopen ook een Griekse variant. Zulke zakken haal ik vrijwel nooit in huis, maar ik vind het wel altijd leuk ter inspiratie. Het brengt mij namelijk ook op ideeën en ik vind het een leuke uitdaging om zelf zulke aardappelschotels te maken. Toen ik laatst een rondje supermarkt deed zag ik de Griekse aardappelschotel liggen en daarmee besloot ik thuis aan de slag te gaan. Deze aardappelschotel maakte ik vegetarisch omdat ik het leuker vind er vlees bij te serveren dan het in de schotel zelf te verwerken. Ook is de aardappelschotel gevuld met lekker veel groenten wat dit maaltje een echt powermeal maakt als je het mij vraagt. Ideaal voor een doordeweekse dag!

Griekse aardappelschotel

Ik kan me overigens voorstellen dat je het snijden van de ingrediënten wat teveel werk vindt voor een doordeweekse dag. Maar toch wil ik het je op het hart drukken om deze homemade aardappelschotel te maken in plaats van te kiezen voor een kant-en-klare zak. Ik heb de ingrediënten van de Griekse aardappelschotel van Aviko namelijk even opgesnord:

Ingrediënten: Aardappelen, groenten in wisselende samenstelling (courgette, rode paprika) 20%, gyrosvlees (varkensvlees, zout, kruiden en specerijen, dextrose, smaakversterker (E621), groenten (ui, knoflook, tomaat), raapzaadolie) 10%, zonnebloemolie, gyroskruiden (zout, tomatenpoeder, kruiden, specerijen, ui, dextrose, gistextract, knoflook, raapzaadolie, aroma, specerij-extract).

Op zich niet heel gek hoor, aardappelen en groenten als eerste twee ingrediënten op de lijst dus dat is een goed teken. Maar smaakversterker, raapzaadolie, tomatenpoeder, dextrose… vast allemaal nodig om het product houdbaar te maken maar dan kies ik toch liever voor onderstaand recept met uitsluitend verse ingrediënten.

Griekse aardappelschotel

2.84 van 6 stemmen

Griekse aardappelschotel

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen in partjes
  • 2 halve paprika's verschillende kleuren, in grove stukken
  • 1/2 courgette in grove stukken
  • 1/2 aubergine in grove stukken
  • 1 rode ui in grove stukken
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • Feta optioneel
  • peper en zout

Instructies

  • Spoel de aardappelpartjes grondig af onder de koude kraan en dep ze droog met een vel keukenpapier.
  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok. Doe hier de aardappelpartjes bij en bak deze op hoog vuur zo'n 10 minuten.
  • Voeg vervolgens de gesneden groenten, het teentje knoflook, de komijnpoeder en de oregano toe. Bak het geheel nu onder af en toe doorscheppen tot de groenten en de aardappel zacht zijn geworden. Breng de Griekse aardappelschotel op smaak met peper en zout.
  • Garneer het gerecht met fijngehakte verse peterselie en desgewenst met verkruimelde feta.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Griekse aardappelschotel

Join the Conversation

  1. MARIJKE says:

    Toen ik nog student was kocht ik deze aviko zak altijd. Zo ontzettend lekker. Leuk idee om er een verse, eigen versie te maken. Klinkt heerlijk!

  2. Britt says:

    Oh jum, dit ziet er lekker uit, goed idee om een eigen (verse) versie te maken van een voorverpakte variant!

  3. thebeautyblognl says:

    Dit lijkt mij echt heerlijk! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close