Shakshuka met parelcouscous en merguez

Op OMF staan al een aantal recepten voor shakshuka. De eerste keer dat ik dit gerecht maakte was dit met behulp van een recept van Bill Granger. Toen noemde ik het nog eieren in tomatensaus, wist ik veel dat dit gerecht een officiële naam had. Mijn favoriete shakshuka recept is deze, met aubergine en gehaktballetjes. Maar de shakshuka met parelcouscous en merguez die ik vandaag met je ga delen vond ik ook érg lekker. Eerlijkheid biedt te zeggen dat Tim er iets minder enthousiast over was, die at uiteindelijk zijn bord niet leeg. Had te maken met de ras el hanout van Jonnie Boer die ik gebruikte. In deze kruidenmix zitten hier en daar wat grovere korrels en als je er daar toevallig eentje van binnen krijgt, wordt de smaak ineens wel heel intens. Zelf vond ik het wel smakelijk, maar wellicht zou ik de volgende keer toch voor een fijngemalen ras el hanout kiezen.

Shakshuka met parelcouscous en merguez

Deze shakshuka met parelcouscous en merguez is uitermate geschikt als je een beetje wilt experimenteren of kennis wilt maken met Marokkaanse smaken. Ras el hanout bevat zo’n 20 verschillende specerijen en is niet iets wat wij als Hollanders per se gewend zijn om te eten. Ik haal zelf komijn en kaneel er altijd het meeste uit, maar wellicht is dit voor jou anders. Ras el hanout heeft in ieder geval een vrij intense smaak en als je er niet bekend mee bent raad ik je aan eerst een kleine hoeveelheid te gebruiken. Zelf gebruikte ik voor deze shakshuka een eetlepel ras el hanout, eet je het voor het eerst dan volstaat een theelepeltje waarschijnlijk ook.

Ps. de merguez kun je uiteraard weglaten (of vervangen) voor een vegetarisch gerecht!

Shakshuka met parelcouscous en merguez

No ratings yet

Shakshuka met parelcouscous en merguez

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr parelcouscous
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el ras el hanout
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • merguez
  • verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook hierin de parelcouscous in 10 - 12 minuten gaar. Giet de parelcouscous vervolgens af.
  • Fruit ondertussen in een koekenpan de ui en knoflook aan tot de ui glazig begint te worden. Voeg de ras el hanout toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de tomatensaus op laag vuur pruttelen tot de parelcouscous gaar is.
  • Schep de parelcouscous vervolgens door de tomatensaus. Maak twee holletjes in het mengsel en breek hierin de eieren. Doe de deksel op de pan en gaar de eieren zo'n 8 - 10 minuten.
  • Bak ondertussen de merguez in een aparte koekenpan gaar.
  • Leg de merguez op de shakshuka en garneer het gerecht met verse peterselie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close