Witte aspergequiche met ham

Ieder jaar in april ben ik in een jubelbui want niet alleen betekent het vaak dat in deze maand de lente echt begint (al weet je het in Nederland maar nooit), het betekent ook dat het witte aspergeseizoen weer is geopend! Nu weet ik dat je witte asperges het hele jaar door wel kunt krijgen uit de diepvries, maar dat is toch lang niet zo lekker als vers uit Hollandse bodem. Wanneer het aspergeseizoen er is probeer ik ze zo vaak mogelijk te eten en er ook mee te variëren. Het eerste gerecht dat ik dit jaar maakte is deze Witte aspergequiche met ham. Asperges op de traditionele manier, maar dan verpakt in een quiche. Zó lekker! Als je deze quiche met een lekkere salade op tafel tovert heb je zo een lenteproof diner. En de leftovers zijn de volgende dag als lunch ook nog heel erg lekker!

Wat heb je nodig? (1 quiche van 23cm ∅)

  • hartig taartdeeg (ik gebruikte een rol vers deeg van Tante Fanny)
  • 500 gram witte asperges
  • 6 plakjes schouderham
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • scheutje melk
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas (ik gebruikte Paturain)
  • peper en zout
  • verse bieslook naar smaak

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Kook de asperges in 15 minuten gaar.

3. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed hem met het hartige taartdeeg. Leg de gekookte asperges naast elkaar in de bakvorm.

4. Leg de plakjes schouderham tussen de asperges.

5. Klop de eieren samen met de eiwitten en het scheutje melk los. Breng op smaak met peper en zout en schenk het eimengsel in de bakvorm.

6. Verdeel de kruidenroomkaas over de quiche en bak de quiche in het midden van de oven in 20 – 25 minuten gaar.

7. Hak de bieslook fijn en strooi deze over de taart zodra je deze uitserveert.

Witte aspergequiche met ham

Join the Conversation

  1. Anniek says:

    Oh ja, de combi van asperge en ham is zó ontzettend lekker! Goed idee om het samen in een quiche te stoppen, het ziet er geweldig uit…

  2. Nienke says:

    Lijkt me heerlijk! Worden de asperges alleen niet superzacht als je ze eerst gaar kookt en dan nog lang in de oven doet?

    1. Sabine Author says:

      Nee, ze blijven echt hun bite wel houden.

  3. Florence Vlogt says:

    Ik ga maandag aspergetaart maken jammie. Maar dan vega hihi. Ga wel dankzij jou kruidkaas toevoegen :)
    Liefs xx

  4. Lydia says:

    Hij staat nu in de oven ben super benieuwd! Ik heb groene asperges gebruikt.

  5. Laura says:

    Lekker! Bedankt voor het recept.

  6. Laura says:

    Hoi Sabine,

    Wat een heerlijke recepten heb je op je site! Deze heb ik als basis gebruikt voor mijn aspergequiche maar vanwege restjes op maken heb ik zalm gebruikt i.p.v. ham en gewokte spinazie toegevoegd.

    Omdat mijn quiche na 20 min. echt nog niet gaar was, vraag ik me wel af welke stand je hebt gebruikt? Hetelucht of conventioneel?

    1. Sabine Author says:

      Ik heb hiervoor hetelucht gebruikt!

  7. Majel says:

    Ziet er heerlijk uit ! Alleen ben ik hier de enige dit dit lust en vraag me af of je wat overblijft ook kunt invriezen .

    1. Ja hoor je kunt het invriezen maar het is dan wel minder lekker dan je het meteen zo uit de oven opeet.

  8. Karin says:

    Hallo,

    Vraagje. 2 eieren en 3 eiwitten. Heb ik dan 5 eieren nodig?
    Alvast bedankt!

    1. Sabine Author says:

      Dan heb je inderdaad 5 eieren nodig.

  9. Deborah says:

    Was heerlijk!!! Ik heb de asperges 5 minuten gekookt, toen van het vuur gehaald en nog 10 min laten doorgaren in de pan. Zo worden ze zeker niet slap.

    1. Sabine Author says:

      Dat is een goede tip!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close