Knoflook-Citroen gamba’s

Als ik de foto van dit gerecht zie krijg ik er direct weer zin in. Ik ben echt dól op gamba’s en al helemaal als ze worden klaargemaakt met lekker veel knoflook. Gemarineerde gamba’s vind ik waanzinnig maar deze Knoflook-Citroen gamba’s vind ik misschien nog wel iets lekkerder. Het zurige van de citroen past perfect bij de stevige knoflooksmaak en door wat pepertjes toe te voegen wordt het gerechtje ook nog heerlijk pittig. Serveer deze gamba’s met een boterzachte (aardappel)puree en je hebt in no-time een super simpel maar verrukkelijk gerechtje op tafel staan. Ik vond dit recept op de blog She Cooks He Cleans en ging ermee aan de slag.

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor het marineren:

  • 400 gram gamba’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • schil van 1 citroen
  • 1 theelepel gedroogde oregano

En daarna:

  • 6 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 50 milliliter witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper en zout

1. Pel de gamba’s en maak deze schoon. Doe ze vervolgens in een kom.

2. Pers de teentjes knoflook en rasp de schil van de citroen zo fijn mogelijk. Voeg de knoflook en de citroenschil samen met de olijfolie en de gedroogde oregano aan de gamba’s toe. Schep goed om zet de kom vervolgens afgedekt minimaal een uur in de koelkast.

3. Hak de ui, de teentjes knoflook en de rode peper fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een koekenpan tot het goed begint te geuren.

4. Voeg vervolgens de gemarineerde gamba’s (inclusief de marinade) toe en bak deze twee minuten mee.

5. Voeg de witte wijn, de oregano en het citroensap toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel in een paar minuten in tot de alcohol verdampt is en de gamba’s gaar zijn.

6. Breng de Knoflook-Citroen gamba’s op smaak met peper en zout en serveer direct.

Knoflook-Citroengamba's

Join the Conversation

  1. Danique says:

    Oooo dit ziet er zo lekker uit! Ik ben echt dol op gamba’s.

  2. Margot says:

    Dat ziet er wel erg goed uit inderdaad!

  3. Babette says:

    Het ziet er echt heerlijk uit! Maar wat ligt er nou onder die gamba’s? Of kijk ik verkeerd? Lijkt alsof er iets bij geserveerd is!

    1. Sabine Author says:

      Bloemkoolpuree! :) Daar komt het recept nog van.

  4. Dit ziet er echt heerlijk uit! Dit word sowieso een recept voor het avond eten volgende week :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close