Kokos-framboostaart (Paleo)

Nooit meer taart eten wanneer je gezonder wilt eten? Totaal niet waar, zeker niet als je net als ik Paleo doet want dan zijn er echt wel gezondere taarten te bedenken! Eén van mijn favoriete taarten is cheesecake en dan monchoutaart in het bijzonder. As we speak zou ik het liefst de keuken in willen duiken om er eentje te maken, maar dat zou onverstandig zijn. Gelukkig heb ik laatst een betere variant gemaakt: een Kokos-framboostaart. Paleoproof, net zo romig en vol smaak als een echte monchoutaart maar een stuk gezonder. Smaakt natuurlijk niet hetzelfde als een cheesecake, maar voor de zoete trek is het een goed alternatief. Het idee voor deze taart komt van deze website.

Wat heb je nodig? (taart van ∅ 23 centimeter)

Voor de bodem:

  • 175 gram amandelmeel
  • 120 gram pitloze dadels
  • 15 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel vanille-aroma of verse vanille
  • 1 eetlepel koekkruiden

Voor de vulling:

  • 480 gram cashewnoten
  • 3 eetlepels honing
  • sap van 1 citroen
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 140 gram kokosolie
  • 3 bananen
  • snufje zout

Toppings:

  • suikervrije frambozenjam (bijvoorbeeld van EkoPlaza)
  • kokossnippers

Ik maakte deze taart met behulp van een keukenmachine. Mocht je dit niet hebben dan kan het ook met de hand of in een sterke (!) blender.

1. Vet een springvorm lichtjes in met een beetje kokosolie en bekleed de bodem met een vel bakpapier.

2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en laat deze draaien tot een plakkerige ‘deeg’bal ontstaat. Is het deeg niet plakkerig genoeg dan kun je voorzichtig een beetje water toevoegen.

3. Druk het deeg in de springvorm tot een egale taartbodem. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

4. Doe voor de vulling de cashewnoten in de keukenmachine en laat deze draaien tot de noten zijn verkruimeld. Draai niet te lang, het hoeft geen pasta te worden.

5. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten voor de vulling toe (let erop dat de kokosolie vloeibaar is!) en laat de machine draaien tot de vulling mooi egaal is.

6. Stort de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart minimaal vier uur in de koelkast zodat deze goed kan opstijven.

7. Smeer tot slot de bovenkant van de taart in met de frambozenjam en verdeel de kokossnippers in een cirkel over de taart.

Bewaar de taart in de koelkast.

Kokos-framboostaart

Join the Conversation

  1. Jaimy en Laura says:

    Dit MOET ik proberen!! Thanks voor het delen!

  2. Margot says:

    Wat een goed alternatief inderdaad! Hij ziet er heerlijk uit!

  3. Anouk says:

    Dit ziet er zooo onwijs lekker uit, wauwie! Heb je nog een stukje over? Haha

    1. Sabine Author says:

      Hahaha, helaas niet ;)

  4. Imancipation says:

    Oeh deze ziet er idd heeeeeeeeeeeerlijk uit. Bij deze toegevoegd aan het to-bake lijstje voor mijn verjaardag volgende maand! :-)

  5. nicole says:

    Super idee voor valentijn!

  6. Ellen says:

    Hij ziet er fantastisch uit! Als je hem snijdt, ziet hij er dan ook echt als cheesecake uit? Ik maakte een gelijkaardig receptje, maar je zag wel dat het geen echte was. Maar wel overheerlijk!

    1. Sabine Author says:

      Het ziet er eerder een beetje uit als kwarktaart, dus iets zachter/luchtiger van structuur. Maar bleef wel mooi stevig bij het aansnijden!

  7. Lisette says:

    Ziet er heel goed uit!

    Probleempje voor mij: ik heb een pinda en notenallergie. Cashewnoten kan dus echt niet. Heb je hier ook een alternatief voor?

    1. Sabine Author says:

      Poeh, ik kan even geen goede vervanging voor noten verzinnen bij deze taart. Ik ben bang dat je hem gewoon moet overslaan…

  8. Naomi says:

    oh deze lijkt me lekker!

  9. robin sue says:

    deze ziet er echt goed uit! :9

  10. Esther says:

    Gemaakt voor een high tea vandaag. Erg lekker! Alleen werd de bodem niet echt hard. Wat kan ik de volgende keer beter doen?

    1. Sabine Author says:

      Niets ben ik bang, de bodem van deze taart is niet krokant maar wat zachter :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close