Weet je nog dat ik vorige week vertelde dat een goed feestje voor mij niet compleet is zonder warme snacks? Vandaag heb ik weer zo’n fijne warme partysnack voor jullie in petto en wel een hele bijzondere. Begin september leerde ik tijdens een kookworkshop in Bangkok – Thailand Golden Bags maken: met gekruid gehakt gevulde wontonvellen die gevouwen worden tot kleine tasjes en vervolgens worden gefrituurd. Ze zien er spectaculair uit en zo smaken ze ook, maar gelukkig zijn ze onwijs eenvoudig om te maken. Ik laat je vandaag zien hoe!
Wat heb je nodig? (4 stuks)
- 20 gram varkensgehakt
- 5 witte peperkorrels
- 1 teentje knoflook
- ¼ theelepel gehakte koriander
- 5 gram waterkastanjes (uit blik)
- ¼ theelepel kristalsuiker
- ½ theelepel sojasaus
- 5 gram ui
- 4 velletjes wontondeeg (10 x 10 centimeter)
- 4 lange, dunne reepjes lente-ui
- een frituurpan of wokpan met olie
1. Doe de peperkorrels, de knoflook en de koriander in een vijzel en stamp dit fijn tot een pasta.
2. Snijd de waterkastanjes en de ui fijn.
3. Doe het kruidenmengsel samen met het gehakt, de fijngesneden kastanjes en de ui in een kommetje en voeg hier de suiker en de sojasaus aan toe. Schep het geheel even goed om.
4. Leg 1 theelepel van het gehaktmengsel in het midden van een wonton vel. Vouw de velletjes vervolgens tot zakjes.
5. Knoop een dun reepje lente-ui om het zakje om ervoor te zorgen dat deze dicht blijft zitten.
6. Verhit de frituurpan tot 160°C en frituur de Golden Bags tot ze goudbruin zijn gekleurd.
Dit ziet er erg lekker uit!
Ik ben gek op wontons! Ik heb het recept opgeslagen, het ziet er heerlijk uit!
Dat ziet er leuk uit zeg!
Wat zien ze er mooi uit!
Ziet er inderdaad spannend uit! Ik had er nog nooit van gehoord, laat staan van wontondeeg, haha.
Lijkt me een bijzondere combinatie!
Ze zien er in elk geval feestelijk uit!
Jaaaaaa wontons!! Deze zien er heerlijk uit, ga ze snel maken. Ik maak altijd alleen maar wontons voor in soep maar frituren is natuurlijk nog beter!
Jeetje, die zien er echt fantastisch uit! Het is dat ik geen frituur heb (en wil) en ze vanuit de oven nooit zo lekker zijn, anders weet ik wat ik van het weekend gemaakt zou hebben!
Je kunt ze natuurlijk ook gewoon koken/bakken in een pan met rijst olie/zonnebloemolie. Wij frituren thuis wel, maar dan niet in frituurvet maar in rijstolie. Dan is je patat nog lekkerder en je huis ruikt ook een stuk beter.
Wanneer je in een pan bakt zullen ze misschien minder knapperig zijn omdat je de temperatuur net zo hoog krijgt, maar ik denk dat ze dan ook zeker lekker zullen zijn. (Op deze manier bakken we ook altijd oliebollen :))
Wat Luna ook zegt, je kunt ook prima een wok- of braadpan gebruiken om in te frituren :)