Video: Red Velvet cupcakes maken

Ik heb al vaker artikelen geschreven over Red Velvet en ook is er al eens een recept voorbij gekomen voor een Oh So Red Velvet cake. Een paar weken geleden ben ik nogmaals de keuken in gedoken om aan de slag te gaan met het prachtig rode beslag en daar zijn Red Velvet cupcakes met monchoutopping uit komen rollen. Omdat er aardig wat ingrediënten aan te pas komen heb ik alles voor jullie opgenomen op video. Vandaag dus weer een videorecept en voor degenen die niet zo van het video-bekijken zijn heb ik het recept ook uitgeschreven.

Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 130 gram patentbloem
  • 20 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 120 milliliter karnemelk
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 1 theelepel rode kleurstof
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 ei
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • Snufje zout

1. Klop de boter met de suiker tot het een geheel wordt. Voeg vervolgens het ei toe en roer dit goed door.

2. Roer de vanille-aroma, de rode kleurstof en de cacaopoeder door elkaar tot een glad donkerrood mengsel. Voeg dit vervolgens bij de boter en roer wederom goed door tot er een egaal rood mengsel ontstaat.

3. Roer een snufje zout door de karnemelk en doe de maïzena en het bakpoeder bij de bloem.

4. Voeg om en om de karnemelk en het bloemmengsel aan het rode beslag toe. Doe dit in drie keer en roer het beslag na iedere toevoeging goed door. Dus: karnemelk, roeren, droge ingrediënten,  roeren, karnemelk, roeren etcetera.

5. Zorg ervoor dat het cupcakebeslag volledig klontvrij en egaal is.

6. Bekleed een cupcakevorm met cupcakepapiertjes en schep ieder papiertje tot ongeveer 2/4 vol met het cupcakebeslag.

7. Bak de Red Velvet cupcakes in het midden van de oven in 18 – 20 minuten gaar.

Ingrediënten monchou topping:

  • 200 gram Monchou (of andere roomkaas)
  • 100 gram zachte roomboter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram poedersuiker

Meng alle ingrediënten voor de monchoutopping goed door elkaar tot het een egaal / klontvrij mengsel vormt. Spuit vervolgens met behulp van een spuitzak mooie toefjes op de cupcakes.

red velvet cupcakes

Join the Conversation

  1. Nikki says:

    Kan je ook rode limonadesiroop gebruiken ipv kleurstof?

    1. Sabine Author says:

      Ik denk niet dat je dan de mooie rode kleur krijgt, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen!

  2. I scream beauty says:

    Ze zien er erg mooi uit!

  3. Simone says:

    Hier heb ik nu héél veel zien in, wat zien ze er lekker uit!

  4. MySimplySpecial says:

    Mijn vriend is gek op Red Velvet cupcakes dus dat moet ik maar weer eens maken.

  5. Hester says:

    Ik weet nou nog steeds niet wat het verschil is tussen Red Velvet cupcakes en normale cupcakes behalve de kleur, maar ze lijken me in elk geval erg lekker!

    1. Sabine Author says:

      Heel stiekem? Er zit eigenlijk niet heel erg veel verschil in. Alleen wordt vaak aan Red Velvet cupcakes ook nog cacao toegevoegd. Dus eigenlijk zijn het chocoladecupcakes met een rode kleur.

  6. Madelon says:

    Super fijn recept, Ik ga ze ook maken! Maar wat is de rode korreltjes/topping wat je nog op de mon chou hebt gedaan? Dat maakt het helemaal af!

    1. Sabine Author says:

      Dat is een beetje verkruimelde cake!

  7. Slagroomspuit.nl says:

    Ideaal om deze te maken met een spuitzak. Of het je deze mooi ”dot” op een andere manier voor elkaar gekregen? Ohmy vind ik trouwens een erg leukse naam. Heb zelf ohmygelnails.nl :)

  8. Hi Sabine,

    Waar heb je de kleurstof vandaan? Ben benieuwd!

    1. Sabine Author says:

      Dit is kleurgel van Wilton. Te vinden in vrijwel iedere taart-/bakwinkel en online bij onder andere deleukstetaartenshop.nl

  9. Sharon says:

    Hallo,

    Ik heb het recept precies gevolgd en dus 1 tl rode kleurstof toegevoegd maar de cupcakes zijn niet roodgekleurd? Kan ik volgende keer gewoon meer toevoegen of wordt het dan te nat?

    1. Sabine Author says:

      Je kunt de volgende keer eventueel meer kleurstof toevoegen. De sterkte van de kleur is overigens ook afhankelijk van het merk dat je gebruikt. Goedkope kleurstoffen uit de supermarkt zijn vaak minder sterk :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close