Op dagen dat je net wat meer trek hebt in comfort food, zijn deze Mexicaanse wraps uit de oven een absolute winnaar. Dit is precies zo’n ovenschotel die je zonder nadenken in elkaar zet, maar die er tóch uitziet alsof je flink hebt uitgepakt. De kleuren, de geur, de zachte wraps gevuld met een hartige kipvulling… ja, dit is er eentje die bij ons thuis regelmatig op tafel staat.
Wat ik vooral fijn vind aan dit gerecht, is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt het zo pittig, mild, veggie of juist extra cheesy maken als je zelf wilt. En met de juiste toppings, denk aan avocado, limoen en een flinke dot crème fraîche, ziet het er ook nog eens supergezellig uit. Zeker op een drukke doordeweekse avond is dit een recept dat je gewoon even wilt kunnen pakken en zonder al te veel poespas op tafel zet.

Mexicaanse wraps maken
Mexicaanse wraps maken is eigenlijk veel simpeler dan het eruitziet. Een beetje kruidige kip, wat groenten, bonen voor extra vulling en natuurlijk kaas. Alles samen rollen, in een ovenschaal leggen en afbakken tot de wraps licht krokant worden en de bovenkant één goudgeel, gesmolten feest is.
Dit gerecht is bovendien ideaal om restjes in te verwerken. Heb je nog een halve paprika of wat maiskorrels liggen? Mik het erbij. Ook met gehakt of vegetarische stukjes werkt de vulling prima. Het is echt zo’n flexibel recept waarmee je alle kanten op kunt.
Voor wat extra inspiratie kun je ook eens kijken naar mijn vegetarische groente-enchiladas of de Mexicaanse Kapsalon; beide recepten zijn perfect als je dol bent op Tex-Mex vibes.
De basis voor deze Mexicaanse wraps uit de oven is in ieder geval super makkelijk: kip bakken, kruiden toevoegen, groente erbij, vullen, rollen en afbakken. Ideaal op dagen waarop je comfort food wilt zonder lang in de keuken te staan.

Mexicaanse wraps met kip
Kipdijfilet is wat mij betreft de beste keuze voor dit soort gerechten. Het blijft sappig, valt mooi uit elkaar tijdens het bakken en neemt de kruiden fantastisch op. In deze wraps gaan flink wat specerijen: paprika, ui en knoflookpoeder, komijn en een klein beetje peterselie. Dit geeft de kip die typische Tex-Mex smaak zonder dat je met pakjes of zakjes hoeft te werken.
De groenten, paprika, mais en bonen, zorgen voor zachtheid, bite en een klein beetje zoet. Het maakt de wraps niet alleen lekkerder, maar ook voedzamer. Zeker als je volkorenwraps gebruikt (zoals in dit recept), krijg je meteen een flinke portie vezels binnen. Bovendien zorgen volkorenwraps ervoor dat je langer vol zit na het eten. Win win!
Ik gebruik zelf graag de proteïne wraps van More Nutrition (*aff). Deze wraps bevatten minder suiker en extra proteïne (11 gram eiwit t.o.v. ongeveer 5-6 gram bij normale wraps), wat er ook weer voor zorgt dat je wat langer verzadigd bent.



Gevulde wraps uit de oven
Wat deze Mexicaanse wraps uit de oven zo lekker maakt, is de combinatie van zacht en knapperig. De binnenkant is warm, hartig en licht pittig; de buitenkant wordt door de oven net een beetje crunchy. En dan die gesmolten kaas erbovenop… tja, daar hoef ik volgens mij niets meer over uit te leggen.
Dit gerecht leent zich ook goed voor mealpreppen. Maak de vulling alvast eerder op de dag (of desnoods een paar dagen eerder), zodat je ‘s avonds alleen nog hoeft te rollen en af te bakken. Je kunt zelfs de wraps al vullen en bewaren in de koelkast, zolang je ze maar pas bakt vlak voordat je gaat eten. Dan blijven ze het lekkerst.
Eventuele leftovers kun je trouwens prima in de koelkast bewaren en max 3 dagen later weer opnieuw opwarmen in de oven. Wel zorgen dat je de toppings eraf haalt.
Ook leuk: zet alle toppings in schaaltjes op tafel zodat iedereen zijn eigen wrap kan ‘finetunen’. De één wil extra kaas, de ander meer limoen. Zo wordt het bijna een soort Tex-Mex feestje aan tafel. Zulke dinertjes zijn altijd een groot succes bij mijn kinderen. Als ze zelf de keuze hebben wat er op hun bord beland, wordt er aanzienlijk beter gegeten dan wanneer ik het voor ze bepaal.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Mexicaanse wraps uit de oven
Benodigdheden
- ovenschotel
Ingrediënten
- 300 g kipdijfilet – in blokjes
- 2 el paprikapoeder
- 1 el ui poeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1 el tomatenpuree
- 1 rode paprika – in blokjes
- 1 gele paprika – in blokjes
- 200 g mais – uit blik, uitgelekt
- 200 g bonenmix
- peper en zout
- 6 volkoren wraps
- 150 g geraspte kaas
Instructies
- Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de kip goudbruin.
- Voeg de gedroogde kruiden en specerijen en de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
- Doe de paprika, mais en bonenmix in de pan en schep het geheel goed om. Laat de wrapvulling 15 minuten zachtjes pruttelen en breng op de smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Verdeel de wrapvulling over de volkorenwraps en leg deze opgerold in de ovenschaal.
- Verdeel de kaas over de wraps en bak de wraps in het midden van de oven, gedurende 20 minuten tot de wraps krokant worden en de kaas gesmolten is.
- Maak de wraps desgewenst af met crème fraîche, partjes limoen en avocado en serveer direct.
