Mexicaanse wraps uit de oven
Op dagen dat je wel een beetje comfort food kunt gebruiken, zijn deze Mexicaanse wraps uit de oven een echte traktatie. Super simpel om te maken, je kunt er eindeloos mee variëren en met een aantal toppings maak je het gerecht ook nog eens aantrekkelijk om te zien.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: gegrilde mexicaanse wraps, gevulde wraps, makkelijke maaltijd, ovenschotel, wraps uit de oven
Servings: 4 personen
- 300 g kipdijfilet - in blokjes
- 2 el paprikapoeder
- 1 el ui poeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1 el tomatenpuree
- 1 rode paprika - in blokjes
- 1 gele paprika - in blokjes
- 200 g mais - uit blik, uitgelekt
- 200 g bonenmix
- peper en zout
- 6 volkoren wraps
- 150 g geraspte kaas
Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de kip goudbruin.
Voeg de gedroogde kruiden en specerijen en de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
Doe de paprika, mais en bonenmix in de pan en schep het geheel goed om. Laat de wrapvulling 15 minuten zachtjes pruttelen en breng op de smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verdeel de wrapvulling over de volkorenwraps en leg deze opgerold in de ovenschaal.
Verdeel de kaas over de wraps en bak de wraps in het midden van de oven, gedurende 20 minuten tot de wraps krokant worden en de kaas gesmolten is.
Maak de wraps desgewenst af met crème fraîche, partjes limoen en avocado en serveer direct.