Pasta pesto met kip

Eén van die pasta gerechten die gewoon al-tijd goed zijn, moet toch wel pasta pesto zijn. Ik vind het zelf ook nog altijd lekker, hoe simpel het gerecht ook te maken is. Deze pasta pesto met kip is smaakvol, vult goed en bevat spinazie voor wat extra groenten.

Er is een tijd geweest dat ik even he-le-maal klaar was met de smaak van pesto. Vroegâh at ik het ’t liefst overal bij. Ik mikte het door de pasta, gebruikte het als dressing in een salade en smeerde het op een pistoletje (met zoete chilisaus, ham en kaas en dan even in de oven – dikke tip!). Misschien was het gewoon een beetje te vaak en teveel.

Gelukkig kan ik het inmiddels wel weer wat meer waarderen, maar alsnog moet ik er wel echt zin in hebben. Deze keer was dat zo en dus heb ik echt van deze pasta pesto met kip genoten.

pasta pesto spinazie

Pasta pesto recept – altijd goed

Een pasta pesto recept is gewoon altijd goed. Op OMF vind je dan ook al behoorlijk wat variatie recepten waarbij ik ook heb gevarieerd met het soort pesto. Denk bijvoorbeeld aan een van mijn recente favorieten, de Pasta met burrata & pistache pesto. Pistache is momenteel natuurlijk helemaal hip en het nootje leent zich uitstekend voor het maken van pesto. De pesto krijgt dan een extra (knal)groene kleur en is heerlijk van smaak.

Normaal gesproken maak je pesto met basilicum als basis. Basilicumpesto (pesto alla genovese) heb ik ook gebruikt in onderstaand recept, maar wist je dat je ook heel goed pesto kunt maken van groenten? Dit deed ik bijvoorbeeld in de Pasta met doperwtenpesto, lente-ui en pecorino en in mijn Pasta met groene aspergepesto en kip.

Voel je vrij om een andere pesto dan basilicumpesto te gebruiken voor deze pasta pesto met kip. Rode pesto kan bijvoorbeeld ook heel goed werken. Of gebruik voor de variatie een lekkere tapenade.

Maak je je eigen pesto en heb je daar nog iets van over? Schenk dan een laagje extra vergine olijfolie over de pesto en bewaar deze luchtdicht in de koelkast. Dan blijft het zeker nog enkele dagen goed.

pasta pesto kip recept

Pasta pesto kip recept

Dit pasta pesto kip recept heb je in een handomdraai gemaakt en om het gerecht extra smaakvol te maken, koos ik ervoor om het hele gerecht in één pan te bereiden. Dit zorgt niet alleen voor minder afwas, je krijgt er ook een heerlijk romig gerecht van.

Doordat de pasta de kans krijgt om te garen in de pan waar alle andere ingrediënten ook in zitten, maak je vanzelf een smaakbommetje. De pasta wordt hierdoor véél voller van smaak dan wanneer je de pasta in een aparte pan zou koken en later bij de rest van de ingrediënten zou scheppen.

Plus: wie houdt er nou niet van eenpansgerechten!

Ik heb deze keer kookzuivel light gebruikt omdat ik een béétje op wil letten met wat we allemaal binnenkrijgen. Maar als je daar niet mee bezig bent: gebruik dan vooral volvette kookroom. Let op: slagroom gaat schiften als je het meekookt, dus dat is voor de bereidingswijze van dit gerecht iets minder geschikt.

Pasta pesto spinazie, voor extra groenten

Voor mij geldt vaak: hoe simpeler de pasta hoe lekkerder ik deze vindt. Ik heb al vaker pastarecepten gemaakt waar alleen een saus bij zit en verder niets. Pasta pesto vind ik ook het lekkerst als het gemaakt wordt met uitsluitend pasta en pesto. Ok, en een beetje Parmezaanse kaas.

Maar ik vind het toch wel prettig om op doordeweekse dagen wat meer vullende gerechten op tafel te zetten waar ook wat groenten in terug te vinden zijn. En daarom maakte ik pasta pesto spinazie. Naast kipdijfilet ging er ook een zak bladspinazie door het pastagerecht. Hiermee voldoe je nog altijd niet aan je dagelijkse groente-intake, het is in ieder geval iets.

Mocht je nou wat meer extra groenten aan deze pasta pesto met kip willen toevoegen, dan kan dat heel goed in de vorm van bijvoorbeeld courgette. Ook plakjes champignons vind ik een hele goede aanwinst voor dit recept. Beide groenten kun je vanaf het begin al toevoegen aan het gerecht zodat ze, net als de pasta, meegaren in bouillon.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip pasta pesto
No ratings yet

Pasta pesto met kip

Eén van die gerechten die gewoon al-tijd goed zijn, moet toch wel pasta pesto zijn. Ik vind het zelf ook nog altijd lekker, hoe simpel het gerecht ook te maken is. Deze pasta pesto met kip is smaakvol, vult goed en bevat spinazie voor wat extra groenten.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

  • 300 g kipdijfilet – in blokjes
  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 200 g bladspinazie
  • 250 g penne
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml kookzuivel
  • 4 el groene pesto
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak) – geraspt

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, ui en spinazie toe en bak dit mee tot de spinazie is geslonken en de ui glazig wordt.
  • Doe dan de penne in de pan en schenk de kippenbouillon en kookzuivel erbij. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Gaar de pasta gedurende 10-12 minuten. Roer het gerecht af en toe een keertje door.
  • Schep als de pasta gaar is de pesto in de pan en schep alles nog een keer om.
  • Breng de pasta pesto met kip op smaak met peper en zout en voeg Parmezaanse kaas naar smaak toe.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta met kip, pasta pesto, pasta pesto met kip, penne, pesto

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close