Sab’s Eetoverzicht #40-2024

Zo’n week waarin ik op vakantie/reis ga, voelt altijd al aan als een complete vakantieweek. Werktechnisch absolúút niet, maar ik ben wel de hele week al bezig met aftellen naar het moment van vertrek en voor mijn gevoel draait de hele week dan om dat moment.

Afgelopen donderdag stapte ik in het vliegtuig naar Chicagooooo en de dagen daarvoor was ik zó druk, dat er geen echte kookdagen gepland stonden. Het eetoverzicht is dan ook een mengelmoesje geworden van uitgebreid koken, snelle maaltijden opwarmen en vanaf donderdag natuurlijk van buiten de deur eten.

IMG 6718

Zaterdag

Cody spendeerde de zaterdag bij zijn tante, dus ik was met Vic alleen thuis. Ik had het idee geopperd om samen sushi te maken en dat zag hij wel zitten. Het kind is dol op sushi en dit was de eerste keer dat hij het zelf maakte. Super leuk en gezellig! We maakten hele simpele varianten met krokante kip, komkommer en gerookte zalm. Vrijwel alles ging op.

IMG 6726

Zondag

De ‘macaroni met vierkante worstjes’ kwam op tafel, ook zo’n gerecht dat we vaak alleen maar in vakanties eten. Deze keer bewaarde ik het voor de zondag. De macaroni was op, dus in plaats daarvan gebruikte ik restjes pasta. Dat stuitte eerst op wat weerstand, maar werd later prima geaccepteerd.

IMG 6817

Maandag

Maandag dook ik de keuken in voor een lastminute samenwerking met een klant. Dit moest allemaal nog ingepland worden voordat ik het vliegtuig in stapte. Aanpoten dus. Ik maakte heerlijke Griekse stifado met artisjokharten. Het recept krijg je binnenkort van me via Instagram.

IMG 6839

Dinsdag

Ook voor Iglo stond ik nog in de keuken deze week, er stond namelijk nog een shoot met ze gepland. Ik maakte lasagne met ham, spinazie a la crème en cheddar en besloot dit dinsdagavond op te warmen voor het avondeten. Erg lekker vond ik het!

IMG 6885

Woensdag

Ik was de hele dag in Amsterdam te vinden voor de Culiperslunch en naderhand nog een afspraak. Om 18.30u kwam ik pas weer thuis aan en ik was blij dat er nog een restje kikkererwtencurry met zongedroogde tomaat was. Daar kookte ik een beetje zilvervliesrijst bij.

Donderdag

We maken even een flinke sprong in de tijd want toen ik donderdag in Chicago aan kwam, was het 7 uur vroeger. Gelukkig had ik direct voor aankomst een foodtour geboekt en gingen we al lopend door de stad langs verschillende adresjes. Ik viel met mijn neus in de boter, want alle klassieke Chicago-gerechten die ik sowieso wilde proberen tijdens de reis, kwamen voorbij!

Op de foto’s zie je:

  • Deep dish pizza
  • Italian beef sandwich
  • Garrett’s Popcorn
  • Chicago style hotdog
  • Een brownie van Porter House (klaarblijkelijk de geboorteplek van de brownies).

Vrijdag

Op de laatste dag van de eetweek streek ik neer bij Kyuramen voor, jawel, een kom ramen. Al-tijd goed als je het mij vraagt. Ik bestelde er gyoza bij want ook dat is mijn lievelings.

Vandaag is mijn laatste volle dag in Chicago en morgen heb ik nog de hele ochtend. Er staan nog wat foodadresjes op mijn lijstje, dus hopelijk kan ik deze afwerken.

Dinsdag en woensdag ben ik nog vrij; donderdag en vrijdag moet ik gewoon weer aan de bak. Hoe het er qua eten uit gaat zien komende week: ik heb geen FLAUW idee. Eerst maar weer terug naar Nederland.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Sabine says:

    Die stifado ziet er echt heerlijk uit! Ik heb helaas geen Instagram, dus het recept zal ik moeten missen. Of ga het het hier uiteindelijk nog wel delen? Veel plezier nog in Chicago!

    1. Het recept voor de Stifado is onderdeel van een Instagram samenwerking en wordt dus helaas niet op de website gedeeld. Maar er staat wel al een hele lekkere Stifado met kip online! https://ohmyfoodness.nl/kip-stifado/

      1. Sabine says:

        Oh ja deze heb ik al vaak gemaakt als de snelle variant. Maar ben ook dol op de “echte” versie. Natuurlijk met een (flinke) scheut Metaxa erdoor :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close