Sab’s Eetoverzicht #35-2024

Was ik vorige week toch maar zo BIJNA vergeten de laatste foto in het eetoverzicht toe te voegen… OEPS! Gelukkig besefte ik me dat vlak voordat ik het vliegtuig instapte en kon ik dat op Schiphol nog doen. Hebben jullie niets van gemerkt hoop ik.

Vorige week was het eetoverzicht vanwege mijn persreisje naar Izmir een dagje korter, vandaag is ‘ie een dagje langer. Ik ga niet heel uitgebreid in op alle diners die we hadden in Turkije, daar vertel ik je aankomende week namelijk nog veel meer over, maar ik laat je natuurlijk al wel wat zien.

Sota Alaçatı

Vrijdag

Na een hele dag reizen kwamen we pas tegen 22.00u aan op de plek van bestemming. We hadden maar in twee dingen zin: eten en douchen. Dat douchen kwam pas later, maar voor het eten konden we direct aanschuiven. We aten bij Sota Alaçatı, een visrestaurant. De tafel werd volgebouwd met lekkere gerechten, heel erg van genoten.

Ova Sofra

Zaterdag

Op zaterdagavond schoven we aan bij farm to table restaurant Ovasofra, waar de tafel deze keer werd volgebouwd met authentieke Turkse gerechten, gemaakt met ingrediënten van de boerderij. Zo idyllisch, onder een grote boom aan lange tafels, met geblokte tafelkleedjes. Het eten was zo smaakvol, heel erg lekker.

Zondag

De laatste avond van de persreis werd een latertje. We gingen pas tegen 21.30u aan tafel en kwamen om 02.00u weer ’thuis’ in ons hotel. Niet zo best voor de nachtrust, maar het was wel erg gezellig en het eten bij Çiy restaurant was heerlijk. Gault Millaut bekroond, zeer terecht.

IMG 6064

Maandag

Er was maar één ding waar ik zit in had na een nacht van nog geen 3,5 uur slaap en een hele dag in het vliegtuig: een flinke bak friet. Dus die bestelde ik lekker voor mezelf toen ik eenmaal thuis was en ik heb er intèns van genoten – haha.

IMG 6111

Dinsdag

Tijd om bij te komen van het bomvolle programma was er niet, ik dook thuis direct de keuken weer in. Eén van de gerechten die ik maakte was deze lekkere pasta met pistachepesto en burrata. Het recept krijgen jullie snel van me!

IMG 6126

Woensdag

Dinsdag maakte ik al een stamppotje en die warmden we voor het avondeten van woensdag op. Het is een Caesar stamppot en ook hiervan deel ik het recept binnenkort. Disclaimer: ziet er wel iets anders uit dan hier op mijn bord hoor. Stamppotten opwarmen draagt niet bij aan de looks – haha. We aten er heel eenvoudig een hamburger bij.

IMG 6138

Donderdag

Donderdag was een knettervolle dag en ik sjeesde voor mijn gevoel van hot naar her. Gelukkig kon ik ’s avonds ‘gewoon’ weer eten uit de koelkast plukken: kip katsu met tonkatsu saus, rijst, komkommersalade en een paar augurkjes.

IMG 6179

Vrijdag

Voor vrijdagavond haalde ik een restje nasi uit de koelkast. Ik bakte er kippenvleugeltjes bij. Vooral voor de kinderen want ergens deze week heb ik helaas iets verkeerds gegeten, want sinds dinsdag hield ik niets van mijn eten binnen. Zo irritant!

En nu gaan we weer heel even normaal doen. Het wordt een volle, drukke werkweek en morgen schuiven we voor het avondeten lekker aan bij mijn ouders, want mijn vader is dan jarig. Ik werk een dagje extra in het weekend en álle sportlessen van de kinderen gaan weer van start, dus het wordt een beetje zoeken naar hoe en wat met het avondeten. Komt vast goed, as always.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close