5x Feelgood kerstvideo’s van foodmerken

Ik ben best een beetje ouderwets wat Kerst betreft. Ik maak het graag gezellig, vind cadeaus altijd ontzéttend leuk en word altijd een beetje emo bij het zien van al die liefdadigheidsdingen. Dat televisie, radio en andere media overspoelt worden met goede doelenacties vind ik dan ook helemaal niet erg. De afgelopen maanden hebben de kranten volgestaan met slecht nieuws en horrorverhalen en dus vind ik het heerlijk om het jaar op een wat positievere manier af te sluiten. In dit artikel wil ik jullie ‘mijn’ decembergevoel bij brengen: het samenzijn, mooie dingen delen met elkaar, gewoon je weer even goed voelen na al die nare berichten van het afgelopen jaar. En daarom lekker zoetsappig: 5x Feelgood kerstvideo’s van foodmerken.

1. Albert Heijn – Het verhaal achter de blauwe kaartjes

Met stipt op nummer een deze Kerst staat deze video van Albert Heijn: Het verhaal achter de blauwe kaartjes. Van kleins af aan ben ik al bekend met de prikborden na de kassa’s waarop je vroeger op zoek ging naar een penvriendin of zoals in de video naar een verzorgpony. Hoewel de wereld steeds meer aan het digitaliseren is, vind ik het mooi om te zien dat dit soort borden nog steeds worden gebruikt en succesvol zijn. En kijk de blije koppies van het jochie dat een terrarium krijgt en de meisjes die hun verzorgpony mogen aaien. Dat is toch mooi?

2. Coca Cola – Always Coca Cola

Aaah, bij het horen van de eerste noten van de bekendste kerst tv-reclame allertijden gaat bij mij instant de kerstmood aan. Noem het overdreven, maar ik houd van de manier waarop Amerikanen hun Kerst vieren en die overdaad aan lampen, versieringen en kerstbellen in de reclame van Coca Cola zijn daar het perfecte voorbeeld van. En geef toe: jij zingt het liedje ook mee wanneer je de reclame hoort, toch?

3. Merci – Merci dat jij er bent

Wellicht de meest zoetsappige kerstvideo die er bestaat is de Merci reclame, maar ik word er blij van. Sommigen vinden het overdreven maar ik vind het iets moois hebben. Of het nu met een doosje Merci is of niet, op het moment dat er iemand naar je toe komt (of je opbelt of iets) om je oprecht te bedanken voor iets dat je hebt gedaan, is dat voor mij een waardevol moment. Die Merci is natuurlijk mooi meegenomen, al is zo’n doosje in no-time leeg hier!

4. McDonald’s – December Feestspecials

Sorry, ik weet niet wat het is met mij en pratende dieren maar ik kan er altijd hardop om lachen. Heerlijk vind ik het om te zien hoe sommige dieren woorden in de mond worden gelegd. Natuurlijk zijn deze rendieren in de reclame van McDonald’s hartstikke nep, maar ik vind het wel vermakelijk. Lekker mopperen en bitchen op de kerstman, haha. Ik weet niet precies van welk jaar deze reclame is trouwens. Ik heb die van dit jaar nog niet gezien, jullie wel?

5. Marks & Spencer – Follow the Fairies


De televisiereclames van Marks & Spencer worden helaas niet uitgezonden in Nederland, maar ik deel de Food advert voor dit jaar toch met jullie. FAIRIES! Als klein kind was ik dol op elfjes en dus is deze reclame voor mij sowieso al geslaagd. Om dan nog maar te zwijgen over het vrolijke deuntje en het heerlijke eten dat voorbij komt.

Wat is jouw favoriete feelgood kerstvideo?

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 242810884&c=%%CACHEBUSTER%%

Join the Conversation

 1. Eline says:

  Ik vind die van de kaartjes ook leuk! End ie van bol.com, flappie!

 2. Annette says:

  Ik schiet altijd vol van de Merci reclame of het nu zomer, winter of kerst is hahaha ;)

 3. Jacqueline says:

  Coca cola ijsberen en de truck met lichtjes!

 4. Susanne says:

  Leuk gedaan! Ik kende er een paar niet of was ze alweer helemaal vergeten! Die van coca cola is voor mij degene met het ultieme kerstgevoel, ik wilde vroeger altijd een keer zo’n wagen zien haha

 5. Margot says:

  De coca cola reclame blijft favoriet, maar ik vind die van AH ook leuk!

 6. Annebelle says:

  De reclame van de McDonald’s is van vorig jaar. Ik vroeg me ook laatst af waar die van dit jaar blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close