3x parels van kookboeken

Toen ik nog niet met Sabine samenwerkte, las ik naast haar fijne recepten en toffe reisverslagen, altijd met veel plezier haar boek reviews. Ik vind het namelijk niet alleen leuk om te zien welke mooie boeken er uitgebracht zijn, maar ook interessant om te weten waar het boek in een notendop over gaat en of ik het wil toevoegen aan mijn collectie.

En nu is de eer aan mij. Oh I love this job.. Ik heb 3 kookboeken voor jullie!

OMF_Vivian_ParelsvanBoeken_1

OMF_Vivian_ParelsvanBoeken_2

OMF_Vivian_ParelsvanBoeken_3

Recepten uit TOKYO – Maori Murota

Oké. Ik ben dus (ook) grafisch ontwerper en dit boek jongens.. Dit boek vind ik alleen al een heerlijkheid om naar te kijken. Het liefst stop ik het in een lijstje en hang ik het aan de muur. Een mooie kleurencombinatie van fel oranje, zachte pasteltinten en details in goud. Een fijne letterkeuze en hele toffe illustratie’s. En als je door het boek heen bladert, dan krijg je gelijk het gevoel dat het authentiek en persoonlijk is en dat komt door de fotografie, het zachte kleurgebruik en de kleine aantekeningen. Alsof de schrijfster haar best bewaarde geheimen met je deelt.
En dat doet ze. Ze neemt je in 6 duidelijke hoofdstukken mee naar de foodbasis van Japan, alsof je de dag doorloopt want ieder dagdeel komt aan bod. Én ze legt je uit hoe makkelijk de Japanse keuken eigenlijk is. Want dat is wat ze veel hoorde, dat het zo’n lastige keuken is terwijl dat volgens haar helemaal niet zo is.
Door dit boek krijg je vanzelf zin om de Japanse keuken te ontdekken, ik begin alvast met de Tonijn Tartaar, het Zwarte Sesamijs en de Gevulde Rijstkoekjes.

OMF_Vivian_ParelsvanBoeken_8

OMF_Vivian_ParelsvanBoeken_4

OMF_Vivian_ParelsvanBoeken_5

Patisserie – Hidde de Brabander

Prachtig boek dit, een strakke vormgeving met stijlvolle foto’s van ware kunstwerkjes. De donkere achtergronden in de foto’s steken fel af bij de kleurrijke creaties, sjiek! Een boek dat je (maar misschien ben ik de enige) alleen al koopt om op tafel te leggen en af en toe eens lekker in te bladeren. Ik wordt er erg gelukkig van. Maar, los van de vormgeving is dit een hartstikke nuttig handboek wat jou dezelfde prachtigheid als Hidde laat maken. Stap voor stap wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je patisserie aanpakt door middel van een uitgebreide inleiding per hoofdstuk en bereidingstechnieken met foto’s ter illustratie. Een echte aanrader als je fan bent van patisserie en zelf aan de slag wil gaan met beauty’s van nougat, merengue’s, karamel en meer. Ik ben overigens heel erg benieuwd naar de ‘Rosetta Stoned’, de ‘Drunken Pineapple’ en de ‘Hypnotic’. Precies, de namen zijn ook al tof.

OMF_Vivian_ParelsvanBoeken_9

OMF_Vivian_ParelsvanBoeken_7

OMF_Vivian_ParelsvanBoeken_6

My Streedfood Kitchen – Jennifer Joyce

We LOVE streetfood. Wie nou niet? Wij wel. Het is vaak door eenvoud en verse producten zo ontzettend lekker. Het eerste waar ik aan denk bij Streetfood is Pad Thai, iets wat mijn vriend als het even kon, iedere avond in Bangkok ergens ging halen. In dit boek vind je meer dan Pad Thai want Jennifer gaat de hele wereld rond. En dat is leuk want zo ontdek je plekken en gerechten die je nog niet kende.

Join the Conversation

  1. Rachel Kromdijk says:

    wat een toffe boeken hier hou ik ook echt van, alleen die joint mwa. haha hou totaal al niet van die geur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close