365 goede redenen om aan tafel te gaan

Kookboeken, ik ben er gek op. Ik verzamel ze zowat, tot grote ergernis van mijn boekenplank die bijna onder het gewicht van de boeken bezwijkt. Toen ik afgelopen week bij Bruna aan het snuffelen was viel mijn oog op het boek 365 goede redenen om aan tafel te gaan van chefkok Stéphane Reynaud. Het boek wordt ook wel omschreven als de eeuwig durende almanak en daar kan ik helemaal inkomen. Dit 560 pagina’s tellende pareltje kon ik natuurlijk niet laten liggen. Voor maar €14,95 nam ik hem mee en vandaag laat ik hem aan jullie zien.

365

265

3654Met maar liefst 365 recepten kun je voorlopig wel even vooruit. Alle recepten behoren bij een bepaalde dag waardoor er ook rekening wordt gehouden met seizoensproducten. Zo vinden we rondom de feestdagen veel gerechten met wild en in de zomer lekker frisse en makkelijke gerechten. Vooraan iedere maand (hoofdstuk) staat een overzicht met alle recepten die behandeld gaan worden inclusief de paginanummers. Zo kun je dus makkelijk naar een favoriet recept bladeren.

3651

3652

36510

3655

Mooie fotografie is voor een kookboek naar mijn idee erg belangrijk en dat zit met dit boek helemaal goed. Wat een prachtige foto’s zijn er in dit boek verwerkt. Alle foto’s nemen een volledige pagina in beslag en ieder recept is gefotografeerd. Dit zorgt voor een vaste indeling in het boek: eerst twee fullsize foto’s van twee gerechten, dan een pagina met drie recepten en daarna een pagina met een foto van het laatste recept. Dankzij de foto’s begin ik al te watertanden zodra ik het boek open sla en krijg ik echt zin om eruit te gaan koken.

3653

3657

3656

36514

De recepten zelf zijn heel begrijpelijk en bondig beschreven. Niet teveel poespas maar wel voorzien van de nodige notities om het een en ander op te helderen. Dankzij de komische, ietwat sarcastische noot die door het hele boek op te merken is, is het naast foto’s kijken ook nog eens ontzettend leuk om de recepten gewoon te lezen.
Mocht je overigens zelf geen keukenprins(es) zijn, er staan ook hele simpele recepten in dit boek zoals gebakken ei met spek. Voor ieder wat wils dus.

36512

36511

36513

3658

3659

Het is onnodig om te zeggen dat ik héél erg blij ben dat ik dit boek heb gevonden. Ik vind het geweldig en kan niet wachten om eruit te gaan koken. Mocht jij nog op zoek zijn naar een leuk kookboek die toegankelijk is voor iedereen en waar je niet snel op uitgekeken raakt, dan kan ik je 365 goede redenen om aan tafel te gaan van Stéphane Reynaud zeker aanraden. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten!

Join the Conversation

 1. simone says:

  Dank je wel voor de tip, ga vanmiddag meteen naar de Bruna

 2. Nienke says:

  Wauw! Wat een mooi boek! Zal van de week eens langs de Bruna gaan, even kijken of ze hem nog hebben :D

 3. Lotje says:

  Wat een leuk kookboek, ik weet nog wel een paar mensen die zo’n boek heel leuk zouden vinden als cadeau!

 4. Marike says:

  Het ziet er erg gaaf uit! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close