10x Travel Essentials

Ik merk dat sinds ik wat regelmatiger op reis ga ik echt een vaste stash heb opgebouwd aan dingen die ik altijd mee moet nemen. Travel Essentials, spullen die voor mij onmisbaar zijn wanneer ik in het vliegtuig stap, op weg naar een (nieuwe) bestemming. Het leek me leuk om jullie mijn 10 Travel Essentials te laten zien, dit zijn de dingen die ik al-tijd in mijn handbagage heb zitten en waar nooit in wordt gewisseld. Ik heb bij de meeste items ook direct een link geplaatst naar de/een webshop waar je het product kunt kopen, mocht jij ook vinden dat je het nodig hebt!

Travel Essentials

Hierboven zie je mijn top 10 Travel Essentials, ik zal ze punt voor punt even bij je langsgaan.

1. MacBook Air 13″

Mijn MacBook is mij heilig, ik doe hier werkelijk alles op. Het bewerken en opslaan van foto’s, het schrijven van artikelen voor OMF, mail beantwoorden en nog véél meer. Ik ga dan ook nooit op reis zonder dit ding, ook niet als ik echt op vakantie ga of slechts een weekendje weg. Sinds afgelopen december heb ik een MacBook Air, hiervoor had ik een MacBook Pro. Hoewel de Pro wat betreft specificaties wellicht iets beter is voor het werk dat ik doe, was voor mij de dikte en het gewicht van de Air doorslaggevend. Zonder te twijfelen mik ik mijn laptop nu namelijk in iedere tas.

2. Nikon D3100 spiegelreflexcamera + kitlens

Mijn oude vertrouwde spiegelreflexcamera kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ik geloof dat ik hem kocht in mei 2012 en sindsdien gebruik ik hem vrijwel iedere dag, ook op reis. Het is al een wat ouder model en de knopjes zijn versleten, maar verder werkt ‘ie als een trein. Ik neem mijn kitlens (18-55mm) altijd mee wanneer ik op reis ga, omdat ik hiermee betere omgevingsfoto’s kan maken dan met mijn 50mm lens.

3. Toilettasje + toebehoren

Ook altijd mee in mijn handbagage is een toilettasje! Hier zit sowieso een pillenstrip Suprimal in. Zonder deze pillen word ik ziek in het vliegtuig dus ik heb ze hard nodig. Verder zit er in dit specifieke toilettasje ook een spiegeltje en neem ik altijd mijn tandenborstel, een klein tubetje tandpasta en een mascara mee. Mocht mijn koffer kwijtraken dan heb ik in ieder geval dit nog. Ook in de toilettas: oordopjes, een klein blikje Nivea crème, deodorant, een parfumproefje en miniatuur make-upremover doekjes.

4. Nikon 50mm f/1.8 objectief

Zoals ik net al zei neem ik altijd mijn 18-55mm objectief mee om mooie omgevingsfoto’s te maken, maar ’s avonds werkt mijn 50mm lens veel beter. Sowieso gebruik ik deze lens altijd voor het maken van foodfoto’s en die worden tijdens een reis natuurlijk ook genoeg gemaakt! Ook gebruik ik dit objectief het liefst wanneer er detailfoto’s moeten worden gemaakt.

5. Reismapje

Dit reismapje kocht ik vorig jaar op eBay en is sindsdien echt onmisbaar. In dit dunne mapje is er ruimte voor mijn paspoort, zit een klein notitieblokje en een pen, maar kun je ook je creditcard én reispapieren kwijt. Super handig want zo heb je alle belangrijke documenten bij elkaar.

6. Apple iPhone 5S

Minstens zo onmisbaar als mijn MacBook is mijn telefoon. Voor het onderhouden van social media, maar natuurlijk ook voor alle andere dingen die je ermee kunt doen. Hoewel ik mijn telefoon in het vliegtuig helemaal niet gebruik, gaat ‘ie direct na het landen wel weer van de vliegtuigstand af. Meestal neem ik in het buitenland trouwens een internetbundel af zodat ik kan blijven Instagrammen en Twitteren.

7. Sennheiser Adidas in-ear oortjes

Ooit kocht ik deze Sennheiser oortjes voor het hardlopen omdat ze zo fijn achter je oren blijven zitten, maar aangezien ik nu vrijwel niet meer hardloop gaan ze gewoon lekker mee op reis. De oordopjes passen op al mijn electronica maar in het vliegtuig gebruik ik ze vooral om films mee te kijken. Dankzij het bijgeleverde mapje worden ze niet vies en beschadigen ze ook niet.

8. Notitieboekje

Hoeveel elektronica er ook mee gaat op reis, een notitieboekje kan niet ontbreken. Ik neem hem mee in het vliegtuig om te brainstormen wanneer ik in een keer ideeën krijg voor OMF, maar ook maak ik er tijdens persbezoeken of presentaties aantekeningen in. Vaak schrijf ik ook het volledige menu tijdens een diner in dit boekje, zodat ik later tijdens het schrijven van Foodie in… precies weet wat ik heb gegeten.

9. Dopper drinkfles

Ik weet dat je tijdens de meeste vluchten water krijgt aangeboden, maar ik neem altijd mijn Dopper mee het vliegtuig in. Zodra ik door de bagagecontrole ben vul ik hem met water, dat mag namelijk gewoon. Zo heb ik tijdens de vlucht altijd direct toegang tot water en hoef ik niet te wachten tot de stewardessen langskomen.

10. Apple iPad mini 2

Het lijkt een beetje overbodig naast mijn iPhone en MacBook, maar ook de iPad mini gaat mee het vliegtuig in! Ik zet er meestal een reeks boeken, films en tv-series op zodat ik deze lekker kan kijken wanneer de entertainment in het vliegtuig te wensen overlaat. Ik verkies de iPad boven de MacBook omdat ik de iPad ook lekker vast kan houden als ik anders wil gaan zitten en niet gebonden ben aan het tafeltje.

Naast de bovenstaande tien punten gaat negen van de tien keer ook een reisschema mijn tas in, soms een tijdschrift en ik zorg ervoor dat ik altijd iets te eten bij me heb. Daarnaast zit natúúrlijk mijn portemonnee nog in mijn tas en neem ik mijn zonnenbril ook vrijwel altijd mee.

Wat zijn jouw Travel Essentials?

Disclaimer: wanneer je bestelt via een van de links die verwijzen naar Bol.com ontvang ik hier een kleine commissie voor. Echter zijn alle bovenstaande producten zelf gekocht.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Dat reismapje wil ik zeker ook nog hebben! Ik had eerste en grotere, maar die vind ik niet altijd even fijn.

 2. Ellen says:

  Mijn Ipad neem ik ook stevast mee. Dat reismapje lijkt me super handig, ga ik eens voor uitkijken!

 3. Channa says:

  Hii!
  Heb een vraagje, hoe zet jij films enzo op je Ipad?
  Leuk artikel trouwens!

  1. Sabine Author says:

   Met een app :) AVplayer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close