10x Toffe Hotelkamers

Wanneer ik op reis ga hecht ik nooit bijzonder veel waarde aan een hotelkamer. Ik wil graag een goed bed, airco als ik op een warme bestemming ben en als het heel even kan Wi-Fi maar ik neem ook wel genoegen met internet in de lobby. Hotels hoeven van mij dan ook nooit superduur of heel bijzonder te zijn. Maar de 10 hotelkamers die ik nu aan je ga laten zien zijn wel übertof. Daar zou ik echt wel eens een keertje in willen slapen. Tof omdat ze superdeluxe zijn of juist ronduit bizar. Sit back and relax, dit artikel is vooral bedoelt om ordinair plaatjes te kijken.

1. Eén van de kamers in Hôtel de Glace – Québec, Canada

Hotel de Glace

Zoals de naam al doet vermoeden is Hôtel de Glace volledig gemaakte van ijs. Dit betekent dat het hotel ieder jaar opnieuw wordt gebouwd en dat je slechts een bepaalde periode kunt verblijven in een van de kamers. Dit jaar is het hotel van 3 januari tot en met 22 maart te vinden in Québec.

2. Star Beds – Loisaba Wilderness, Kenia

Loisaba Wildernessashworthafrica.com

Ok, een echte hotelkamer is dit niet te noemen maar bij hotel Loisaba Wilderness heb je de mogelijkheid om één van de twee ‘Star Beds’ te boeken. Slapen onder de sterrenhemel. Hoe tof is dat! Wel op een verhoogd platform uiteraard, de wilde dieren lopen namelijk zo onder je bed langs.

3. Cockpit Suite – Jumbo Stay, Stockholm

Jumbo Stayjumbostay.com

In Stockholm heb je de mogelijkheid om in een vliegtuig te slapen. Nu klinkt dit niet zo heel bijzonder, maar bij Jumbo Stay is een heel vliegtuig omgetoverd tot hotel. De mooiste kamer bevind zich in de cockpit. Een groot bed en een wijds uitzicht over het vliegveld.

4. Sublime Suite – Seven Hotel Paris, Parijs

Seven Hotel Parissevenhotelparis.com

Wit, witter, witst. Ik zou bang zijn om een vuiltje te maken op het grote bed of de banken maar alleen al vanwege het gigantisch grote ronde bed en het heerlijk zachte tapijt onder je voeten zou ik wel eens in deze kamer willen slapen. Wel voor maar één nachtje denk ik.

5. Rock Bottom kamer – Madonna Inn, California

Madonna Innmadonnainn.com

Het Madonna Inn hotel in California is sowieso een must visit aangezien iedere kamer een bepaald thema heeft meegekregen, maar de aller tofste vind ik toch wel de Rock Bottom kamer. Alsof je in een mysterieuze grot slaapt, compleet met kandelaren en alles.

6. Nautilus Suite – Poseidon Undersea Resort, Fiji

Poseidon Undersea Resort

Deze suite kennen we denk ik allemaal wel, ook al zijn we er nog niet geweest. Eén van ’s werelds meest bekende onderwaterkamers vinden we in het Poseidon Undersea Resort op Fiji. Slapen tussen de haaien en vissen, heel bijzonder! Ik zou mijn hotelkamer niet meer uitkomen denk ik.

7. Udang House – Bambu Indah hotel, Bali

Bambu Indah Hotelbambuindah.com

Slapen in houten hutjes vind ik zo belachelijk tof. Gelukkig heb ik het al een aantal keer mogen doen op reis maar op mijn bucketlist staat het Udang House in het Bambu Indah Hotel op Bali nog. Het is de meest bijzondere kamer (huisje eigenlijk) binnen het hotel en het is gebouwd bovenop een garnalenvijver. Wellicht een beetje eng omdat je over water lijkt te lopen, maar mooi is het wel. Niet schrikken als je ineens iets weg ziet schieten onder je voeten…

8. Deluxe Pod – Whitepod, Zwitserland

Whitepodwhitepod.com

Tegenwoordig zien we steeds meer bijzondere hotels de grond uit schieten, Whitepod in Zwitserland is daar zeker een van. Slapen in een soort capsule die tegen de berg is aangebouwd. Spectaculair uitzicht gegarandeerd en de kamer zelf, die ziet er ook nog dik ok uit!

9. Nomad Tent – Fairy Chimney Inn Cave Hotel, Turkije

Fairy Chimney Innfairychimney.com

Back to basics kan helemaal in het Fairy Chimney Inn Cave Hotel. Naast uitgehouwen hotelkamers heb je ook de mogelijkheid om te overnacht in één van de Nomad Tents. Hoe gaaf ziet dat eruit? Hoewel je waarschijnlijk de meest tijd buiten zult doorbrengen, het hotel ligt namelijk in het prachtige Cappadocië.

10. Royal Two-Bedroom Suite – Burj al Arab, Dubai

Burj Al Arabjumeirah.com

Ach, natuurlijk kan de meest extravagante kamer ter wereld (misschien?) niet ontbreken. Je moet er even flink voor in de buidel tasten maar de Royal Two-Bedroom Suite in het Burj al Arab lijkt het geld wel waard te zijn.

Wat is jouw favoriet van de bovenstaande hotelkamers?

De afbeeldingen waar geen bron bij vermeld staat zijn rechtenvrij verkregen via Shutterstock.

Join the Conversation

 1. Nummer twee vind ik echt heel leuk!!

 2. Ohmy, die kamer in Bali. Wauw!!

 3. Margot says:

  Heel gaaf! Nummer twee lijkt me wel wat!

 4. Stéphanie | Expeditie Aardbol says:

  Wauw! Geef mij maar het starbed, die kamer in Bali en de nomadentent! Heel gaaf!

 5. Sarah says:

  Wauw, wat een prachtige kamers! Al vind ik die met water er onder en naast wel een heel klein beetje eng haha! xoxo

 6. Amanda says:

  Heel leuk artikel! 5 en 6 vind ik het leukste. Wat is het toch heerlijk om naar van zulke plaatjes te kijken :)

 7. Ellen says:

  Wauw! Ik wil zo lang al eens gaan glampen en deze foto’s laten perfect zien waarom! ;)

 8. Rebecca says:

  Nummer 8, lijkt me super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close