10 vragen aan OhMyFoodness!

Tags zijn op een blog zoals OhMyFoodness niet helemaal op hun plek, maar toen we deze tag ontvangen van foodie collega Pauline ontvingen, konden we hem eigenlijk niet overslaan. In deze Liebster Blog Award werd ons namelijk tien vragen gesteld, allemaal foodgerelateerd. Speciaal voor jullie om ons wat beter te leren kennen en omdat het gewoon heel leuk is om vragen te beantwoorden, hebben zowel Annebeth als ik de antwoorden ingevuld.

De vragen zijn overigens in het Engels, de antwoorden hebben we lekker in het Nederland gehouden.

Annebeth

What’s your favorite dessert?
Tiramisu. Als dat op de menukaart staat heb ik mijn keuze al gemaakt.

Are you more a morning or and evening person?
Absoluut een avondpersoon. Het liefst lig ik lang ik bed en duik ik pas laat weer in.

What’s your favorite restaurant?
Ik ben nog niet in heel veel bijzondere restaurants geweest (student zonder cent, helaas), maar De Smoezer in Apeldoorn vind ik echt een heel leuk restaurant. Goede service en heerlijk eten!
Daarnaast ben ik ook altijd wel te porren voor een Steakhouse, jum!

Sweet or Savory?
Over het algemeen neig ik meer naar hartig.

P1020556

What’s your favorite recipe on your blog?
Oei, lastig. Ik denk qua zoetigheden de Cakepops en hartig de Foe Yong Hai van Sabine. Heerlijk!

Who or what is your biggest inpiration?
Oude kookboeken! Ik ben er gek op en haal er zoveel ideeën uit!

Your favorite cookbook?
Naast een paar heel oude en nauwelijks te verkrijgen boeken is het 365 dagen kookboek van Weight Watchers zeker een favoriet.

Having dinner with George Clooney of with Adriano Zumbo?
Adriano Zumbo natuurlijk! En dan mag hij het toetje bij mij thuis komen maken! ;-)

What’s your favorite ingredient?
Kipfilet. Wat kun je daar toch veel mee! Koken, grillen, bakken, lekker uit de oven, vullen, ga zo maar door! Qua basis: bloem. Ook daar kun je alle kanten mee op.

SBC soep

Soup or Salad?
Ik ben gék op soep!

Preparing dinner or going out for dinner?
Hoe heerlijk is het vind om lekker uit eten te gaan met mijn vriend of vriendengroep, zelf een echt lekker uitgebreid diner maken en daar de hele dag voor in de keuken staan is echt genieten!

Sabine

What’s your favorite dessert?
Oef… ik ben echt fan van toetjes, dat heb ik van mijn moeder overgenomen. Ik denk dat crème brulée toch mijn favoriet is. Maar met Tiramisu of gewoon vanille-ijs met aardbeien maak je mij ook blij.

Are you more a morning or and evening person?
Absoluut een ochtend mens. Ik heb vrijwel nooit moeite met uit bed komen, maar des te meer met lang opblijven.

What’s your favorite restaurant?
Ik ben dol op Sushi dus Japans sushi en grillrestaurant Midori in Apeldoorn is zeker een favoriet van mij. Maar het is wel afhankelijk van hetgeen waar ik zin in heb. Als ik zin heb in Mexicaans, a la carte eten, Tapas of ordinair spare-ribs eten zijn het weer andere restaurants.

Sweet or Savory?
Dan ga ik denk ik toch voor hartig. Ik ben niet zo’n enorme zoetekauw (ook al ben ik wel dol op toetjes…)

risottofunghi1

What’s your favorite recipe on your blog?
Eén van de recepten waar ik het meest trots op ben is de Risotto Funghi met spekjes. Dit was mijn eerste ervaring met risotto maken en het recept kook ik nu nog regelmatig. Ik ben mede hierdoor echt verslaafd geraakt aan risotto. Maar stiekem vind ik ieder recept dat we plaatsen erg leuk, anders zou het niet gepubliceerd worden!

Who or what is your biggest inpiration?
Ik haal mijn inspiratie eigenlijk overal vandaan, dus ik heb niet echt één inspiratiebron. Tijdschriften, tv-programma’s, andere foodblogs… het is allemaal inspirerend. Wat wel een grote drijfveer voor het bloggen is zijn personen die van hun hobby hun werk hebben gemaakt, dat wil ik op den duur namelijk ook kunnen!

Your favorite cookbook?
Nu ik aan het Weight Watchen ben zijn de kookboeken van Weight Watchers groot favoriet van mij, deze gebruik ik dan ook vrijwel wekelijks.

Having dinner with George Clooney of with Adriano Zumbo?
Zonder twijfel Adriano Zumbo, maar doen moet hij wel zelf het dessert hebben bereid!

basilicumplant update2

What’s your favorite ingredient?
Eehmm.. dat zijn er een aantal. Kaas is er één van omdat ik vind dat het een hoop gerechten gewoon lekkerder maakt. Daarnaast kan ik natuurlijk ook niet zonder peper en zout en verse basilicum is ook een groot favoriet. Verse basilicum geeft ieder Italiaans gerecht de perfecte, frisse smaak mee dat het nodig heeft.

Soup or Salad?
Dan ga ik toch voor salade. Soep vind ik al gauw saai en er moet altijd iets bij worden gegeten vind ik, terwijl je met salade zo gek kunt doen als je zelf wilt en het ook prima als hoofdmaaltijd kunt serveren.

Preparing dinner or going out for dinner?
Deze vraag moet ik mezelf anders stellen, anders kan ik er onmogelijk antwoord op geven. Als ik zou moeten kiezen tussen nooit meer uit eten gaan of nooit meer zelf koken, zou ik gaan voor nooit meer uit eten. Zelf op de meest rotte dag maakt in de keuken staan mij weer gelukkig. Desalniettemin vind ik het heerlijk als er voor me gekookt wordt en ik in goed gezelschap en met een lekker wijntje me kan settelen in een restaurant.

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Heel erg leuk om te lezen! Die risotto ziet er nog steeds zó lekker uit, krijg er spontaan zin in haha.

 2. Pauline says:

  Wat leuk meiden, bedankt voor jullie antwoorden ;) Fijne zondag.

 3. Oh die risotto ziet er heerlijk uit! Normaal lukt hij bij mij altijd prima, maar laatst was hij, dankzij tijdsdruk, nogal mislukt :(. Deze ga ik zeker een keer proeven!

  1. Sabine says:

   Ah ja, risotto maken in te weinig tijd is inderdaad geen optie.

 4. Foodloveandhappiness says:

  Leuk om te lezen!

 5. Erg leuk om te lezen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close