10 ongewone McDonald’s producten

Zo op het eerste gezicht zou je denken dat McDonald’s in ieder land wel hetzelfde assortiment zou aanbieden. Immers is de Big Mac wereldwijd bekend en kun je ook in ieder land wel een Happy Meal bestellen. Maar dat er in sommige landen wel héél andere burgers en producten verkrijgbaar zijn wist ik pas toen ik in 2012 een halfjaar in Bangkok Thailand woonde. Hier kon je namelijk een rice burger bestellen waarbij je in plaats van het brood, inderdaad, rijstplakken kreeg. Ik ben eens op zoek gegaan of er nog meer van dit soort ‘vreemde dingen’ in andere landen worden verkocht en ja hoor. Voor OhMyFoodness stelde ik een top tien samen met wel heel aparte McDonald’s producten.

mclobster1. Mc Homards Lobster
Een andere benaming voor deze burger is ook wel de McLobster en is slechts af en toe te koop. Afhankelijk van het visseizoen kun je deze lobster roll scoren in de maritieme steden in Canada. Er was logischerwijs nogal wat commentaar op deze burger aangezien veel mensen vonden dat een hoog aangeschreven kwaliteitsvis nu werd vermarkt als fast food. De McLobster bestaat uit een hotdogbroodje, kreeft, lobstersauce en wat ijsbergsla. De prijs? Om en nabij de $6,-.

mclaks2. McLaks
De McLaks is verkrijgbaar in Noorwegen en is een burger voor de echte visliefhebbers. Deze burger is namelijk belegd met vers gegrilde zalm en een dillesaus. De burger dateert al uit 1997 en heeft zo’n tien jaar op de kaart gestaan. Na tien jaar kwam de Noorse McDonald’s nog met variaties zoals de Lakwraps, wraps met gegrilde zalm en verschillende sauzen.

mcalootikki3. McAloo Tikki
Omdat er in India geen rundvlees wordt gegeten moest de McDonald’s daar toch echt met een goed alternatief komen. Eén van de alternatieven was de McAloo Tikki, een vegetarische burger met aardappel. De burger is gemaakt van gefrituurde aardappel en erwtjes.

ebifileto4. EBI Filet-O
Voor nog een lekkere visburger moeten we afreizen naar Japan want daar vinden we de EBI Filet-O. Een zo op het eerste gezicht doodnormale burger. Het broodje is zoals we gewend zijn van McDonald’s, evenals de toppings. De burger zelf hier is echter het ongewone want deze is namelijk gevuld met garnalen! Het is bijna vergelijkbaar met een garnalenkroketje alleen is de binnenkant van de burger niet hetzelfde als de ragout.

croquemcdo5. Le Croque McDo
Zoals de naam al doet vermoeden is de Le Croque McDo een Franse burger die ook wel eens in het zuiden van België werd verkocht. Een Croque Monsieur is een tosti en deze McDonald’s burger heeft daar dan ook zeker iets van weg. Gerookte ham met Zwitserse kaas tussen twee muffinachtige broodjes. Leuk weetje, in plaats van frietjes erbij kun je ook kiezen voor een zakje cherrytomaatjes.

mcspaghetti6. McSpaghetti
Wellicht zou je verwachten dat de McSpaghetti verkrijgbaar zou zijn in Italië, maar dit is helaas niet zo. De McSpaghetti, gewoon een bakje met spaghetti en saus, werd verkocht op de Filipijnen. Heel erg goed deed dit product het niet bij de McDonald’s en het heeft dus ook niet erg lang op de kaart gestaan.

buburayam7. Bubur Ayam McD
Bubur Ayam McD staan op het menu van McDonald’s Maleisië en is bedoelt voor mensen die niet zo’n fan zijn van burgers. Ayam betekent kip en dit is dan ook het hoofdingrediënt van de Bubur Ayam McD. Kipreepjes in pap, gegarneerd met lente-ui, gember, gefrituurde sjalotjes en gehakte pepertjes. Je kunt het ook gewoon als menu bestellen met frisdrank en frietjes.

mcrice8. McRice Burger
En daar is ie dan: dé burger die ik tegenkwam in Thailand, de McRice burger. De burger is gewoon gemaakt van rundvlees en ook de toppings zijn weinig bijzonders. Het ‘broodje’ daarentegen is het ongewone aan deze burger. Deze is namelijk gemaakt van twee plakken sticky rice. Ik heb hem zelf niet geproefd en kan jullie dus niet vertellen hoe hij smaakt, maar dat de McRice burger populair is in Azië is een feit. In Taipei is de McRice burger in de eerste zes maanden maarliefst vijf miljoen keer verkocht.

mcpizza9. McPizza
Eind jaren tachtig/begin jaren negentig begon McDonald’s een experiment met het verkopen van de McPizza. Aan de smaak zal het niet hebben gelegen dat het experiment grandioos heeft gefaald. De pizza’s konden enkel op bestelling worden gemaakt wat ervoor zorgden dat de klanten van McDonald’s veel te lang op hun eten moesten wachten. Daarnaast bezochten mensen McDonald’s natuurlijk ook voor burgers en frietjes en bezochten ze de Pizza Hut of Domino’s wel als ze zin hadden in pizza.

mchotdog10. McHotDog
Als laatste is daar dan nog de McHotDog, een ‘burger’ die speciaal werd geïntroduceerd voor de Japanse markt maar uiteraard maakte dit product ook deel uit van het assortiment van enkele Engelse McDonald’s restaurants. In Japan maakt de McHotDog deel uit van het ontbijtassortiment en daarom is hij alleen tot 11.30 uur verkrijgbaar.

Zou jij éen van deze producten willen proberen?

Join the Conversation

 1. Christel says:

  De Croque McDo vond ik toch best lekker toen ik in Frankrijk was, ’s ochtends best goed te doen:P

 2. Lydia says:

  Als vegetariër heb je nu eenmaal weinig keus bij McDonalds; doe mij die McAloo Tikki maar! Zelfs in Nederland hebben ze bijna nergens een groenteburger.
  Een McSpaghetti zou ik ook niet kiezen. Wat ziet dát er karton-achtig en smakeloos uit.

 3. Marije says:

  Briljant!! Mijn broer is helemaal verslaafd aan Bubur Ayam, jammer voor hem dat ze het niet verkopen in het land waar hij woont, Indonesië ;-) Dan moet ie toch maar eens op vakantie naar Maleisië, haha. Bizar hoor, al die gekke gerechten.

  1. DP Tick says:

   Geachte mevrouw.Wat jammer nu.Ik vind het wel op Bali,Lombob en in steden ,waar veel mensen uit allerlei regioś wonen.

 4. Marjoleinl says:

  Wat een leuk artikel :) doe mij die eerste twee burgers en die tosti maar!

 5. Priscilla says:

  Van al deze wil ik eigenlijk alleen de McAloo Tikki wel eens uitproberen, de rest spreekt me niet echt aan!

 6. Amber says:

  Een McAloo Tikki graag! :D Haha, als ik nog alles zou eten zou me de McLaks ook erg lekker lijken. :)

 7. Samantha says:

  Haha, wat leuk om te lezen! De McAloo Tikki lijkt me best lekker! :)

 8. Esmay says:

  Nee. Al deze dingen sla ik over :P

 9. Foodloveandhappiness says:

  Haha dit is echt grappig! Ik zou de McAloo Tikki, Mcrice Burger en de Ebi Filet0 wel eens willen proberen!

 10. Kevser says:

  Oh wauw! Die thaise burger ziet er lekker uit;p als ik er ooit nog kom zal ik er zeker 1 proberen:p

 11. Brenda says:

  Haha echt zo leuk! In Beijing heb ik ooit een MC Peking eend (weet niet meer precies hoe het heette) gegeten, ook heel apart.

 12. Natasha says:

  Ik mis toch een beetje onze ‘oer-Hollandse’ McKroket ;)

 13. Norine says:

  Hmm, de McLaks lijkt me erg lekker! Ik ben niet echt een McDonalds fan, maar zalm: heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close