Goedemiddag vanuit een prachtig Oostenrijk! Ik ben, of eigenlijk was hier niet voor OMF maar voor de bruiloft van mijn neefje. Ik heb de bruiloft vanaf vrijdag gefotografeerd en vanmorgen schoot ik de laatste foto’s van het kersverse bruidspaar. Op het moment dat dit artikel online komt ben ik alweer op het vliegveld en op weg naar huis. Ook fijn. De laatste dagen van deze week heb ik dus gevarieerd uit de Oostenrijkse keuken gegeten. En de dagen dat ik thuis was begin deze week waren makkelijk en lekker zomers. Voor Tobias kookte ik woensdagavond een verjaardagsmaaltje – want als je jarig bent mag je kiezen wat er op tafel staat. En de week begon héél feestelijk samen met Sabine.
Zondag
Feest! Sabine vierde haar verjaardag en de lancering van Reishonger nog even goed door samen met vrienden en familie lekker uit eten te gaan bij The Hangar in Teuge. Met een heerlijke temperatuur en een fijn avondzonnetje zaten met z’n twaalven aan tafel. We aten lekker brood vooraf en als voorgerecht at ik nacho’s. Daarna chicken & ribs en mijn dessert was de onderste foto, key lime cake. Een behoorlijke bom roomkaas en minder zoet dan verwacht. Gelukkig was Sab naast me komen zitten zodat we elkaars dessert konden proeven, dus ik pikte wat van haar heerlijke cheesecake.
Maandag
Een bbq maar dan binnen: ik grilde kip en groenten op een stokje. Met een beetje truffelmayonaise een prima makkelijk maaltje.
Dinsdag
Ik bedacht vorige week al dat ik zin had in een lekkere makreelsalade dus ik maakte deze pastasalade met o.a. paprika, komkommer en makreel.
Woensdag
Mijn fijne vent werd woensdag 35 jaar en ik had hem dinsdag gevraagd wat hij wilde eten zodat ik daar alvast boodschappen voor kon doen. Gado gado werd het, lang geleden dat we dit hadden gegeten. En ik heb geloof ik tijdens het koken al een halve zak Java kroepoek weggewerkt.
Donderdag
Rond etenstijd zat ik in de trein op weg naar Schiphol want ik vloog de volgende ochtend al vroeg naar Oostenrijk. Dus het werd een snelle hap van de Appie: pasta pesto en een bakje mango/watermeloen.
Vrijdag
De eerste dag in Oostenrijk en er werd een hoop lekkers geserveerd. Een bordje salade met een beetje carpaccio en meloen. Als voorgerecht een tomatensoep, daarna spaghetti met pistou en schapenkaas (lekker!) en als afsluiter een glas slagroom en ijs met vers fruit. Wát een heerlijkheid.
Zaterdag
En zaterdag ging het feest nog even door want er werd wéér een hoop lekkers op tafel gezet. Voor de lunch aten we al een stuk apfelstrudel (twee meter lang dus die moest ik even met je delen) en ’s avonds begon ik met een kippensoep met gernknödel. Daarna wat kleine hapjes: kipsalade, bladerdeeg met spek, carpaccio en brood. Als hoofdgerecht kon ik wat uitkiezen op de bbq, en ik heb het bij alleen deze kippenvleugels gehouden want ik zat al redelijk vol. Daarbij wat aardappel en groenten. Na nog een prachtig bordje zoet met vers fruit, meringue, een klein taartje en aardbeienmousse.
Dat was ‘m! De laatste foto’s heb ik net, hier op het vliegveld toegevoegd en over een kwartiertje wandelen we naar onze gate. Mijn avondeten van vandaag wordt denk ik iets makkelijks wat ik voor of na mijn vlucht eet. Morgen weer een nieuwe week waar ik alles nog voor mag verzinnen!
Fijne avond!
Hahaha je hoeft je niet te schamen dat je een halve zak kroepoek hebt weggewerkt.
Pff gelukkig ;-)