Video: Mayonaise maken

Mayonaise, ik houd ervan. Waar de meeste kindjes overal appelmoes bij eten, deed ik dat vroeger eigenlijk met mayonaise. Bij de patatjes natuurlijk, maar ook bij een lekker stukje vlees en zelfs bij doperwtjes vond ik het ’t lekkerste dat er bestond. Nu is dat eigenlijk niet heel anders, ik ben nog steeds dol op dit wit/gelige goedje, gemaakt van olie en eidooiers en tegenwoordig mogen daar best smaakjes aan toegevoegd worden. Truffelmayonaise, wasabi-mayonaise, knoflookmayonaise.. Hmm! In de video van vandaag laat ik je het basisrecept van mayonaise zien. Zo kun jij voortaan ook zelf mayonaise maken want zo is ‘ie het aaaallerlekkerst.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig?

 • 2 eidooiers
 • 1 theelepel mosterd
 • citroensap
 • 250ml olie*

*Houd je van een stevigere mayonaise? Gebruik dan meer olie.

1. Doe de eidooiers in een ronde kom en klop ze met een garde los. Voeg de mosterd en het citroensap toe en klop dit nogmaals goed door.

2. Voeg terwijl je blijft kloppen de olie druppel voor druppel toe. Neem dit heel serieus en voeg in het begin echt enkel druppels olie toe. In de video leg ik je uit waarom.

3. Blijf olie toevoegen tot het moment dat de mayonaise naar smaak dik genoeg is.

mayonaise maken

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Lekker! Ik ben ook gek op mayonaise. Al heb ik het nog nooit zelf gemaakt.

 2. Judith says:

  Oeh! Dit lijkt me echt superlekker om zelf te maken! Ik hou ook echt van mayonaise!

 3. esther says:

  Klinkt goed! Ik vind het potje ook zo leuk! Ik heb je ook genomineerd voor de very inspiring blogger award xx

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk, dankjewel!

 4. Susanne says:

  Wat toevallig dat je vandaag met deze video komt! Gister was ik van plan mayonaise te maken (ineens, uit de middle of nowhere) maar ik las dat de eieren eerst op kamertemperatuur moesten komen en precies hoé het moest was me ook niet helemaal duidelijk. Bij elk recept ging het weer anders. Ga ik dus snel proberen!

  1. Sabine Author says:

   Haha, dat is toevallig! Ik bewaar mijn eieren altijd buiten de koelkast, dus bij mij zijn ze altijd op kamertemperatuur. Moet eerlijk bekennen dat ik er nooit op let of eieren koud moeten of op kamertemperatuur.. haha.

 5. Mariko says:

  Wel grappig, in je receptje staat er 3 eidooiers gebruiken en in je filmpje maar 2?? :)
  *Misschien heb je hierover verteld in het filmpje zelf, maar ik ben doof, dus hoor dat niet. Excuses als dit al uitgelegd is*

  1. Sabine Author says:

   Oh, wat dom! Ik heb het niet uitgelegd hoor, heb het gewoon verkeerd opgeschreven. Dank voor het doorgeven!

 6. Simone says:

  Ik heb net met behulp van jouw filmpje de mayonaise gemaakt en met een beetje extra peper en zout vond mijn zoontje het erg lekker. Bedankt voor de uitleg en net wat je zegt het is erg makkelijk om te maken. Heb alleen een baar op mijn middelvinger door het kloppen wahahaha

  1. Sabine Author says:

   Wat goed! Op die blaar na dan, maar je hebt je zoontje toch maar mooi eigengemaakte mayonaise voorgeschoteld! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close