Texaanse traybake met spareribs

Ik zit de laatste tijd weer wat meer in een traybake fase. Met name tijdens de mooie warme dagen die we al hebben gehad afgelopen maand, vond ik het heerlijk en ideaal om gewoon alles op de bakplaat te gooien en in de oven te schuiven. Deze Texaanse traybake met spareribs was een regelrechte hit bij ons in huis. Alle mannen in mijn gezin zijn namelijk dol op spareribs dus ja, het kon niet gauw mis gaan met dit recept. Het ging zelfs zo ver dat ik al ‘mijn’ stukjes vlees heb afgestaan en zelf lekker heb genoten van de gegrilde mais en de zachte aardappeltjes. Stiekem vind ik dat toch altijd het lekkerst van een traybake.

Waar je even op moet letten bij het kopen van spareribs voor deze traybake is dat je spareribs kiest die al zijn voorgegaard. Voor dit bewuste recept heb ik spareribs voor op de barbecue gekozen die ook al waren gemarineerd. Die hebben niet zo lang nodig in de oven namelijk en zijn perfect gaar op het moment dan de andere ingrediënten ook gaar zijn. Kies je voor rauwe spareribs dan zul je toch echt nog even wat voorbereidend werk moeten doen, die hebben namelijk een stuk langer de tijd nodig om mals te worden. Check bijvoorbeeld dit recept voor spareribs uit de oven.

De mais kun je daarentegen wel gewoon rauw kopen. Die heeft aan de 30 minuten oventijd meer dan genoeg om lekker zacht te worden en toch nog een beetje bite te behouden.

Texaanse traybake met spareribs

Texaanse traybake met spareribs

No ratings yet

Texaanse traybake met spareribs

Deze Texaanse traybake met spareribs was een regelrechte hit bij ons thuis. Botermalse spareribs, knapperige mais en lekkere gekruide groenten. Het fijnste van alles: het kan allemaal tegelijk op de bakplaat.
Porties3 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen*

Benodigdheden

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes - gewassen
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 1 rode ui - in parten
  • 4 teentjes knoflook - gepeld en geplet
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 maiskolven - in stukken
  • 1 rack spareribs (voorgegaard) - ong. 750g
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Doe de krieltjes, paprika, ui, knoflook en tomaatjes in een kom en voeg hier de komijn, gerookte paprika en oregano aan toe. Schep even goed om en verspreid alles over de bakplaat.
  • Leg de stukken maiskolf tussen de groenten.
  • Snijd de sparerib in stukken en verdeel deze tussen de groenten.
  • Besprenkel de traybake met olie, peper en zout en bak het geheel in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

Notities

*Van te voren maken of heb je kliekjes? Warm de traybake 20 minuten in een voorverwarmde oven op voordat je gaat eten. 
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: gegrilde aardappels, gegrilde groenten, makkelijke maaltijd, ovengerecht, ovenplaat, ovenschotel, spareribs, traybake

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Texaanse traybake met spareribs

Join the Conversation

  1. Dit recept afgelopen maandag gemaakt. Erg lekker! Ook de kids hebben er van gesmuld!

  2. Jeroen says:

    Allereerste keer dat ik een reactie achterlaat bij een gerecht, maar zo verschrikkelijk lekker!
    Spareribs voorgekookt volgens gelinkte recept.
    De marinade BEWAARD(weggooien is zonde), ingekookt tot 1/3 en een flinke schep donkere suiker doorgeroerd alsmede een schep opgeloste maizena. Heb je een heeerlijk sausje voor erbij!

    1. Sabine Author says:

      Wat fijn dat het zo in de smaak viel! Heel slim om de marinade in te koken tot een sausje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close