Rijstwafels zijn naar mijn idee een onder gewaardeerd voedingsmiddel. Ze worden vaak aangeprezen bij diëten en daardoor heb ik het idee dat veel mensen ze daardoor dan maar liever laten liggen. Hartstikke zonde want juist met rijstwafels kun je erg lekkere dingen maken! Persoonlijk vind ik ze al verrukkelijk met een likje pindakaas, maar ik kleed ze ook graag wat meer aan voor de lunch. Vandaag in Super Healthy Sunday: 3x rijstwafels aan lunch. Wedden dat je na het zien van deze varianten de wafels ineens niet meer zo saai vindt?
Rijstwafel met kip en avocado
Wat heb je nodig?
- Een paar blaadjes sla naar keuze
- 2 plakjes kipfilet (broodbeleg)
- 3 plakjes rijpe avocado
- een paar reepjes rode paprika
- 1 eetlepel kiemen (ik gebruike Alfalfa)
- peper en zout
1. Leg de sla op de rijstwafel en vouw hier de plakjes kip overheen. In principe kun je met één plakje al uit de voeten, voor de smaak raad ik aan om er twee te gebruiken.
2. Verdeel de avocado over de kipfilet en bestrooi met peper en zout.
3. Leg de reepjes paprika op de avocado en top af met een beetje kiemen.
Rijstwafel met avocadopuree en ei
Wat heb je nodig?
- Een paar blaadjes sla naar wens
- ¼ avocado
- limoensap
- 3 plakjes tomaat
- 3 plakjes ei
- peper en zout
1. Verdeel de sla over de rijstwafel.
2. Prak de avocado fijn en schep hier een beetje limoensap naar smaak doorheen. Verdeel de avocadopuree over de sla en bestrooi met peper en zout.
3. Verdeel de plakjes tomaat over de avocado, gevolgd door de plakjes hardgekookt ei.
Ook deze variant is erg lekker met kiemen.
Rijstwafel met schouderham en ei
Wat heb je nodig?
- Een paar blaadjes sla naar keus
- 1 plak schouderham
- 4 plakjes hardgekookt ei
- 1 eetlepel kiemen
- ½ theelepel hennepzaad
- peper en zout
1. Verdeel de blaadjes sla over de rijstwafel.
2. Drapeer het plakje schouderham een beetje grof over de sla.
3. Verdeel het hennepzaad over de ham en leg hier de plakjes ei bovenop. Bestrooi het ei met peper en zout.
4. Verdeel tot slot de kiemen over de rijstwafel.
En? Heb ik je van gedachte kunnen veranderen wat betreft het eten van rijstwafels? Het fijne van rijstwafels is dat ze een stuk minder calorieën bevatten dan bijvoorbeeld brood en dit betekent dat je de bovenstaande drie varianten rustig alle drie kunt eten voor de lunch.
Eet jij wel eens rijstwafels? Wat is jouw favoriete beleg?
Ziet er lekker uit! Mijn ultieme rijstwafel guilty pleasure is een rijstwafel met chocopasta. Heerlijk.
Ik vind rijstwafels eigenlijk een beetje te luchtig (te weinig crunch), maar als ie goed belegd is vind ik hem lekker.
Zelf maak ik wel eens een rijstwafel met Hüttenkäse, gerookte zalm en avocado.
Die met avocado sla ik over maar die laatste ziet er heerlijk uit! Ik ga denk ik ook weer eens experimenteren. Tot nu toe vind ik hüttenkäse met kip en komkommer heel lekker!
Lekker, ik ben sowieso dol op rijstwafels
Dat ziet er lekker en leuk uit zo!
Ik leef op die dingen haha. Zelf ontbijt ik met een of twee rijstewafels. Meer krijg ik echt niet weg. Ik eet ze meestal met kaas en een beetje komkommer, of hagelslag.
De tweede lijkt me erg lekker!
Super lekker! Ik ben gek op rijstwafels inderdaad met kip, avocado, zalm, pindakaas..
check alleen even je eerste.. daar staat mango ipv avocado ;-)
ik maak zelf heel vaak rijstwafels met kipfilet en mango, die combinatie is ZALIG!!!
maar jij bedoeld wel echt avocado zo ook op de foto te zien ;-) is er geen mango te bekennen! haha!
Ik at het wel eens met hüttenkäse, ham of kipfilet, en zou en peper, ook heel lekker!
Bij het eerste gerechtje staat de avocado niet in de ingrediëntenlijst trouwens.
Erg lekker! En zoals hierboven al werd gezegd staat er bij de eerste mango I.p.v. avocado
Yummie !!! Ik heb opnieuw leuke lunchideetjes bij!! Ik eet al vrij vaak rijstwafels als lunch. Meestal met zalm, avocado en zure room ofwel kippewit en komkommer.
Hmm, dat zijn ook goede combinaties! Die ga ik onthouden.
Wij hebben ze wel altijd in huis, mijn moeder eet ze vaak met appelstroop. Zo rijk belegd heb ik ze nog nooit gezien haha, lijkt me eigenlijk wel het lekkerste! Ik vind rijstwafels een apart smaakje hebben, maar eigenlijk is het wel lekker.
Vanmiddag voor het eerst deze lekkere “taartjes” gemaakt.
Ik vind ze erg lekker en voor herhaling vatbaar.
Ik denk alleen dat ik het de volgende keer dan bij 2 “taartjes” houd. Ik zit nu echt behoorlijk vol. :-)
Okay you guys! Is there a way to translate the recipes. I’m able to figure them out a little.Christine